گجت نيوز/ همکاري با هواوي توسط شرکتهاي آمريکايي از اين پس تحت چارچوبي مشخص امکانپذير خواهد بود. با وجود اين محدوديتها، اکنون شرکتهاي زيادي خواهان دريافت مجوز براي شروع مجدد همکاري با هواوي هستند.
تحريم هواوي بدن شرکتهاي آمريکايي را لرزاند! البته آنها به خاطر دلايل بشردوستانه، از بسته شدن راهها براي شرکت موفقي همچون هواوي ناراحت نشده بودند، بلکه نگراني آنها دليل ديگري داشت؛ تحريم هواوي به 1200 شرکت آمريکايي ضرر ميرساند! ضرر برخي از آنها در پي اين بازيهاي سياسي هنگفت بود. به عنوان نمونه ميتوان به شرکت Micron اشاره کرد که در پي قطع همکاري با بزرگترين سازنده تجهيزات مخابراتي در دنيا، ميزان فروش محصولاتش 13 درصد کاهش پيدا ميکرد! البته ترامپ از تحريم هواوي عقبنشيني کرد و مشکلات به ميزان زيادي براي غول چيني برطرف شد.
شرايط همکاري با هواوي براي شرکتهاي آمريکايي
اکنون شرکتهاي آمريکايي زيادي براي همکاري با هواوي در پي کسب مجوز از وزارت بازرگاني اين کشور هستند. در جريان نشست G20، دونالد ترامپ اعلام کرد شرکتهاي آمريکايي ميتوانند در صورت عدم تهديد امنيت ملي کشور، فروش محصولاتشان به هواوي را از سر بگيرند. به عبارتي همکاري با هواوي تا جايي ميتواند ادامه پيدا کند که به امنيت ملي ايالات متحده آمريکا آسيبي وارد نشود. به طور دقيقتر، شرکتهاي آمريکايي فقط مجاز به فروش محصولات عمده خود به هواوي هستند.
با اين حال، اکنون امکان همکاري با هواوي همانند قبل ميسر نيست. هر شرکتي که در پي داد و ستد با اين شرکت چيني است، بايد ابتدا درخواستش را به وزارت بازرگاني ارائه کند. آنها بعد از بررسي موضوع و در نظر گرفتن بحث امنيت ملي، مجوز را صادر کرده يا با درخواست آن شرکت براي همکاري با هواوي مخالفت خواهند کرد. اگرچه اين شرکت چيني هنوز در ليست تحريم ايالات متحده آمريکا قرار دارد، اما اکنون در مقايسه با يک ماه قبل، در وضعيت به مراتب بهتري به سر ميبرد. البته هواوي به خاطر احساس خطر، با پشت کار براي دستيابي به استقلال در برخي زمينهها هنوز مشغول تلاش است. به عنوان نمونه، هواوي بعد از اعلام امکان همکاري مجدد شرکتهاي آمريکايي با اين شرکت، هرگز از توسعه اولين سيستم عامل موبايل خود دست نکشيد.
بازار