مهر/ محققان رباتي ابداع کرده اند که با دريافت انرژي منابع در حال ارتعاش نيروي لازم براي حرکتش را تامين مي کند.
به گزارش انگجت، در حال حاضر براي توسعه رباتهايي که بتوانند در بدن انسان کار کنند، چالشهايي وجود دارد. يکي از اين چالشها کشف منبع نيرو است زيرا نميتوان باتري بزرگي به آنها متصل کرد.
در همين راستا محققان دانشگاه جورجيا تک يک ربات مسواکي (bristle-bot)چابک بسيار کوچک ابداع کرده اند که با دريافت انرژي ارتعاش طيف مختلفي از منابع (از اولتراساوند گرفته تا يک بلندگو در نزديکي فرد) ميتواند حرکت کند. براي اين منظور محققان يک محرک پيزوالکتريک کوچک را در بدنهاي از جنس پليمر قرار دادند که پاهاي مسواک مانند آن زاويه دار هستند و در واکنش به ارتعاشات در جهتي خاص واکنش نشان ميدهند.
رباتهاي مذکور که با پرينتر سه بعدي ساخته ميشوند فقط ۲ ميليمتر طول دارند. وزن آنها نيز فقط ۵. گرم است. اما آنها ميتوانند در هر ثانيه حدود ۸ ميليمتر حرکت کنند. محرکهاي ربات از جنس تيتانات زيرکونات سرب(lead zirconate titanate ) ساخته شده اند که ميتواند براي حرکت کردن ولتاژ را به ارتعاشات تبديل کند يا در صورت نياز به تأمين انرژي حسگرها اين روند را به طور معکوس انجام دهد.
البته اين ربات در شکل کنوني خود چندان استفادهاي ندارد و فقط ميتواند در يک جهت حرکت کند. همچنين هيچ باري را حمل نميکند.
محققان اميدوارند رباتهايي با قابليت جهش يا شنا کردن را بياموزند. اگر اين فناوري توسعه يابد به زودي در دانشگاهها رباتهايي ساخته ميشود که ميتوانند مشکلات بيماران را از داخل بدن آنها حل کنند.
بازار