زوميت/ رييس سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي در همايش رجيستري اعلام کرد هماکنون ۹۰ ميليون سيمکارت فعال و همچنين ۲۵۰ هزار برنامهي کاربردي فعال در کشور وجود دارد.
حسين فلاحي جوشقاني، معاون وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات در همايش رجيستري تلفن همراه کشور اعلام کرد طرح رجيستري با مشارکت و همراهي گمرک، وزارت صمت و اپراتورهاي تلفن همراه دنبال ميشود تا از فرآيند کالاهاي وارداتي مطلع شده و از قاچاق تلفن همراه نيز جلوگيري شود. وي همچنين اعلام کرد اين طرح در راستاي دولت الکترونيک شکل گرفته و در جهت شفافسازي و زيربناي کار سالم در حوزهي ارتباطات و فناوري اطلاعات پيگيري ميشود.
رييس سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي در ادامه افزود طرح رجيستري تلفن همراه با همکاري و اتصال دستگاهها و نهادهاي مسئول در حوزهي گوشيهاي تلفن همراه، بدون مداخلهي فيزيکي و قضايي از سرويسدهي به گوشيهاي قاچاق جلوگيري ميکند. به گفتهي وي از پايان ارديبهشت ماه سال جاري، سامانهي مسافربري به سامانهي گذرنامه متصل شده است تا مسافراني که به طور قانوني وارد کشور ميشوند، يک دستگاه گوشي تلفن همراه وارد کرده و آن را در سامانه مسافري ثبت کنند.
فلاح اضافه کرد هماکنون ۹۰ ميليون سيمکارت فعال در کشور وجود دارد که ۷۰ ميليون آن از خدمات نسل سوم و چهارم تلفن همراه بهرهمند بوده؛ همچنين تمامي شهرها، ۳۰ هزار روستا و ۳۰ هزار کيلومتر از راههاي ارتباطي کشور از پوشش نسل سوم و چهارم تلفن همراه بهرهمند هستند. وي گفت:
از يک سال پيش همکاري با شرکت اپل قطع و از دو ماه پيش شرکت گوگل نيز بر روي گوشيهاي اندرويدي مشکلاتي را ايجاد کرد که اين مسئله زنگ خطري بود براي ما تا بتوانيم با بوميسازي، سيستم عامل ملي را ايجاد کنيم تا در حوزهي ارتباطات مورد تعرض قرار نگيريم.
وي در پايان اعلام کرد ارائهي خدمات زيرساختي در حوزهي ارتباطات و فناوري اطلاعات محرک توسعه بوده و اشتغال و کارآفريني قابل توجهي را در کشور فراهم آورده است و با اشاره به ضريب نفوذ ۱۲۰ درصدي تلفن همراه در کشور گفت:
در حال حاضر ۲۵۰ هزار برنامهي کاربردي فعال در کشور وجود دارد که آمار خيرهکنندهاي است و اهميت اين حوزه را نشان ميدهد که با ايجاد بسترهاي ارائه خدمات و اشتغالزايي، کشور را در مسير توسعه قرار داده است.
بازار