ايرنا/ اگر فکر شما هم درگير اين است که چرا با وجود اين که گجتهاي الکترونيکي روز به روز پيچيدهتر ميشوند، باتري گوشي هوشمندتان هنوز يک روز کامل نيز دوام نميآورد؛ پژوهش جديد دانشگاه آمريکايي پردو ميتواند نگرانيتان را تا حدودي رفع کند. شيميدانان اين دانشگاه روش جديدي را براي طراحي باتريهاي ليتيوم يوني ابداع کردهاند که به شارژ سريعتر و دوام بالاتر آنها کمک ميکند.
ميزان شارژي که يک باتري در خود نگه ميدارد به تعداد يونهاي ليتيومي که ميتواند ذخيره کند، بستگي دارد. اگرچه مواد ديگري وجود دارند که ميتوانند يونهاي ليتيوم بيشتري را در خود نگه دارند، در ساخت باتريها از گرافيت استفاده ميشود زيرا آن مواد براي استفاده بيش از اندازه سنگين هستند. پژوهشگران براي ساخت يک باتري با بازده بيشتر از عنصري به نام آنتيموان براي ايجاد ساختاري مشبک به نام «نانوزنجيره» استفاده کردند.
ظرفيت الکترودهاي اين نانوزنجيره براي ذخيره يونهاي ليتيوم دو برابر الکترودهاي گرافيت بوده و دوام شارژ نيز در آنها بيشتر بود.
در گذشته از مواد مشابه براي افزايش ظرفيت باتري استفاده شده بود اما اين مواد خطرناک بودند زيرا ميتوانستند تا سه برابر منبسط شوند. در مقابل به گفته «ويلاس پل» استاديار مهندسي شيمي دانشگاه پردو، استفاده از اين روش جديد براي بالا بردن کارايي باتريها خطري ايجاد نميکند.
بازار