زوميت/ گزارشها از رشد متوقف نشدني AMD در بازار پردازنده مرکزي نشان دارد؛ سهم AMD اکنون به رقم خيرهکنندهي ۴۰ درصد رسيده است.
در کانال آيتي و
™CanaleIT هم کلي عکس و ويدئوي دسته اول و جذاب داريم
با استناد به گزارش سالانهي PassMark، سهم AMD از بازار پردازندهي مرکزي (CPU) براي اولينبار در ۱۴ سال اخير به ۴۰ درصد رسيده است. اين اطلاعات پس از عرضه پردازندههاي Zen 2 و داغتر شدن رقابت با اينتل ارائه شده است.
سري پردازندههاي Ryzen 3000 براي اولينبار در ماه ژانويه ۲۰۱۹ و با ليتوگرافي ۷ نانومتري عرضه شدند. اين CPUهاي ۷ نانومتري نهتنها توانايي رقابت بلکه حتي شکست پردازندههاي اينتل را در عملکرد با قيمتي بهمراتب پايينتر داشتند. لذا براي اولينبار در طول سه دهه، اينتل سلطنت خود در صنعت X86 را از دست داده و اين AMD است که بيشترين سود از اين بازار را در اختيار دارد.
بهنظر ميرسد سياستهاي تهاجمي در قيمت گذاري ثمربخش بوده و AMD در حال تصاحب هرچه بيشتر سهم رقيب خود از بازار است. درحاليکه اينتل همچنان صدر را در اختيار دارد، AMD به سهمي ۴۰ درصدي از بازار در آخرين گزارش PassMark رسيده است که در ۱۴ سال اخير بيسابقه است.
نمودار زير فقط پردازندههاي استفاده شده در کامپيوترهاي داراي بنچمارک PassMark را شامل ميشود؛ بنابراين آماري از پردازندههاي خريداري شده در اختيار نميگذارد. دورهها براساس سال تقومي بوده و از ماه ژانويه آغاز ميشود؛ درنتيجه ميتوان اين آمار را جهاني قلم داد کرد. اين نموارد فقط شامل دادههاي مرتبط با پردازندههاي X86 بوده و آمار ديگر پردازندهها را شامل نميشود. از آنجايي که نرمافزار PerformanceTest فقط روي ويندوز اجرا ميشود، اين نمودرا آماري از کاربران غير ويندوزي و کنسولهاي بازي را شامل نميشود. البته چندي پيش نيز فروشگاه Minfactory طبق آمار فروش خود در اروپا از سهم ۸۱ درصدي AMD در تقاضا (خريد پردازندهي جديد) در مقايسه با اينتل خبر داده بود.
AMD پيش از اين اعتراف کرده بود که هرگز فکر نميکرد که روزي بتواند اينتل را پشت سر بگذارد، اما اشتباهها و مشکلات اينتل در مسير توليد و تأمين پردازندههاي ۱۰ نانومتري خود، بهترين فرصت را براي AMD مهيا کرد. درحالي که آغاز رشد سهم AMD از سال ۲۰۱۷ و با عرضهي نسل اول پردازندههاي Zen آغاز شد، با عرضه نسل دوم Zen اين رشد سرعت بيشتري به خود گرفت و اگر اينتل مراقب نباشد، در نهايت از سهم رقيب ديرينه و نامدار خود نيز عبور خواهد کرد.
درحالي که در بحث پردازش برتري تاحدي با AMD است، در بحث سرعت کلاک اين تيم آبي است که دست بالاتر را در اختيار دارد. از آنجايي که هنوز کاربردهايي مانند گيمينگ به سرعت کلاک بالاتر وابسته است، اينتل تا حدي توانسته است بازار گيمنگ را از آن خود کند اما اين برتري چيزي نيست که بتوان انتظار داشت در مقابل قيمتهاي تهاجمي AMD دوام بياورد. بهتازگي پردازندههاي نسل سوم رايزن AMD بهبود عملکرد چشمگيري نسبت به نسل پيشين خود در بازيها نشان دادند و اگر روند پيشرفت همچنان ادامه داشته باشد، در آيندهي نزديک در زمينهي بازي نيز پردازندههاي AMD قادر به شکست رقيب خود خواهند بود. بنابراين، تا آماده نشدن پردازندههاي ۱۰ نانومتري، اينتل براي حفظ سهم خود از بازار نياز به ريسکهاي بيشتري بهخصوص در بحث قيمتگذاري دارد.
نظر شما راجع به عملکرد AMD و رقابت داغ آن با اينتل چيست؟ ديدگاه خود پيرامون اين موضوع را با ما و ساير کاربران به اشتراک بگذاريد.
بازار