گويا آي تي/ واقعا انتقال فايل و کلا اطلاعات بين کامپيوتر و گوشي و تبلت ها گاهي اوقات بسيار خسته کننده است . از گير و گرفت هايي مثل استفاده از کابل يو اس بي بگيريد تا سرعت بسيار کم بلوتوث . اما استفاده از يک فناوري ديگر مي تواند مشکلات را کمتر کند و اين فناوري چيزي نيست جز واي فاي . با استفاده از واي فاي خيلي راحت و البته با سرعت بسيار بيشتري نسبت به بلوتوث مي توان اطلاعات را بين کامپيوتر و گوشي و تبلت رد و بدل کرد . اما براي استفاده از واي فاي به منظور انتقال فايل ها نيز بايد از يک برنامه قدرتمند مخصوص اين کار استفاده کرد .
در صورتي که از خوانندگان گويا آي تي باشيد ، حتما مطلب ما در مورد اپليکيشن قدرتمند AirDroid را خوانده ايد . در غير اين صورت مي توانيد از طريق لينکي که در پايان مطلب قرار داده شده است ، اين مطلب را بخوانيد . اين برنامه به شما کمک مي کند که با استفاده از امواج واي فاي بين کامپيوتر و گوشي خود ارتباط برقرار کنيد . حتي به غير از انتقال فايل ها مي توانيد پيام کوتاه ارسال کنيد ، به برنامه هاي خود دسترسي داشته باشيد و يا حتي به ليست مخاطبان و تماس هاي ورودي و خروجي دسترسي حاصل کنيد .
اما استفاده هميشگي از واي فاي نيز گاهي اوقات دردسر ساز خواهد شد . مثلا اگر بخواهيد بين کامپيوتر دسکتاپ خود ( که ممکن است واي فاي نداشته باشد ) و گوشي خود ارتباط برقرار کنيد ، به مشکل خواهيد خورد . در اينگونه مواقع است که مي توان به اينترنت متصل شد و بين دو دستگاه ارتباط برقرار کرد . اکنون در نسخه ۲ اين برنامه مي توانيد از طريق اينترنت بين دستگاه هاي خود ارتباط برقرار کنيد تا حتي در نبود شبکه واي فاي مشکلي بوجود نيايد .
حالا قصد داريم تا به بررسي بيشتر قابليت هاي اين نسخه از اپليکيشن AirDroid بپردازيم . پس با گويا آي تي همراه باشيد ……
۱- حالت اتصال از راه دور
اين قابليت را در قسمت بالا به صورت خلاصه توضيح داديم . اما براي اينکه درک بهتري از اين قابليت داشته باشيد ، ابتدا نسخه ۲ اين برنامه را از گويا آي تي دريافت کنيد . سپس برنامه را باز کرده و يک حساب کاربري براي خود در وبسايت AirDroid بسازيد .
پس از اينکه حساب کاربري خود را ساختيد ، برنامه را باز کرده و گزينه Mobile Network را انتخاب کنيد تا از اينترنت سيم کارت تان استفاده شود . اکنون بايد به آدرس v2.airdroid.com برويد . البته مي توانيد آدرس IP که در صفحه گوشي يا تبلت تان نمايش داده شده است را در مرورگر وارد کنيد . پس از انجام همه اين کارها با صفحه اصلي Airdroid مواجه خواهيد شد . پس از کليک کردن روي يکي از آيتم هاي موجود در صفحه با پنجره لاگين روبرو مي شويد . در اين پنجره اطلاعات حساب کاربري خود را وارد کنيد تا مراحل لاگين انجام شود .
توجه داشته باشيد که کد QR موجود در صفحه در تست هاي انجام شده توسط بنده به درستي کار نمي کرد که با توجه به آزمايشي بودن فعلي نسخه ۲ اين برنامه زياد عجيب نيست .
در صورتي به گوشه پايين و سمت راست صفحه نگاه کنيد ، يک کادر کوچک را مي بينيد که ميزان ارسال و دريافت داده ها را به شما نشان مي دهد . لازم به ذکر است که در نسخه آزمايشي airdroid به هر کاربر ۱ گيگابايت ترافيک براي ارسال و دريافت اطلاعات اختصاص مي يابد .
حالا مي توانيد خيلي راحت به فايل هاي خود دسترسي پيدا کنيد و يا فايلي را روي دستگاه خود به صورت از راه دور آپلود کنيد . قابليت پخش موزيک ها و ويدئوها به صورت استريم نيز وجود دارد . امکان نصب اپليکيشن ها ، خواندن و ارسال پيام کوتاه ، مشاهده تماس هاي ورودي و خروجي نيز در اين نسخه وجود دارند . البته مدت زماني که ممکن است براي عمليات سنگين طول بکشد ، بستگي به سرعت اتصال اينترنت شما دارد .
۲- تصوير برداري به صورت از راه دور
يکي ديگر از قابليت هاي بسيار جالبي که در اين نسخه از airdroid وجود دارد ، قابليت تصوير برداري به صورت از راه دور و تحت وب مي باشد . کافيست روي آيکون دوربين در صفحه اصلي کليک کنيد تا بتوانيد تصوير دوربين يا تبلت خود را مشاهده کنيد . سپس مي توانيد شروع به عکس برداري کنيد . لازم به ذکر است که فعلا از طريق اين قابليت airdroid نمي توانيد فيلم برداري کنيد . همچنين به هيچ يک از تنظيمات دوربين دستگاه تان دسترسي نخواهيد داشت . هر عکسي هم که بگيريد در فولدر Downloads ذخيره خواهد شد .
۳- رديابي ، آژير ، قفل و پاکسازي حافظه دستگاه به صورت از راه دور
به لطف پشتيباني از ارتباط اينترنتي مي توان در هر لحظه اي و از هر جايي به صورت از راه دور عملياتي را روي دستگاه خود انجام دهيد . به عنوان مثال فرض کنيد که گوشي خود را گم کرده ايد و يا به سرقت رفته است . در اين هنگام مي توانيد به سرعت وارد airdroid شده و روي آيتم Find Phone کليک کنيد . در اين هنگام نقشه گوگل در يک پنجره جديد ظاهر شده و موقعيت مکاني دستگاه را به شما نشان مي دهد . حتي اگر اتصال دستگاه به اينترنت قطع شده باشد و حتي خود گوشي خاموش شده باشد ، مي توانيد به ليستي از آخرين مکان هايي که گوشي شما حضور خود را در آنجا ثبت کرده است را مشاهده کنيد .
اما اين همه ماجرا نيست . کارهاي ديگري نيز مي توانيد انجام دهيد . مثلا آژير کشيدن گوشي . البته لفظ آژير کشيدن که کمي اغراق است ولي مي توان گفت که با کليک روي دکمه Play Sound or Send Message و سپس انتخاب گزينه Play Sound مي توانيد سر و صداي گوشي را در بياوريد . همچنين مي توانيد از طريق گوشي به سرقت رفته نيز پيام کوتاه ارسال کنيد . دو قابليت بسيار مهم ديگر نيز وجود دارند که به ترتيب به آنها اشاره اي خواهيم داشت .
ابتدا قابليت Remote Lock که به شما امکان قفل کردن دستگاه به صورت از راه دور را خواهد داد . مي توانيد وارد اين قسمت شده و روي دستگاه به سرقت رفته يا گم شده ي خود يک کلمه عبور قرار دهيد تا کسي نتواند از آن استفاده کند .
قابليت بعدي Remote Wipe است . اين قابليت در مواقعي کاربرد دارد که اطلاعات بسيار حساسي روي دستگاه تان باشد . اطلاعات محرمانه مثل فايل هاي شرکتي و يا تصاوير خصوصي شما که به هيچ وجه دوست نداريد کسي آنها را مشاهده کند . در اين صورت مي توانيد از قابليت Remote Wipe استفاده کنيد .
مطالبي که در بالا خوانديد فعلا در نسخه آزمايشي Airdroid قرار گرفته اند . ممکن است اين قابليت کمي ناپايدار نشان دهند و در برخي مواقع با خطا مواجه شوند که با توجه به آزمايشي بودن اين نسخه امري اجتناب ناپذير است . مسلما در نسخه ي نهايي شاهد بهبود اين قابليت ها و يا حتي اضافه شدن قابليت هاي جديدتر نيز خواهيم بود .