ديجياتو/ شرکت SMIC که بزرگترين تراشه ساز چين به شمار ميرود، به دنبال جمع آوري سرمايه ۲.۸ ميليارد دلاري است. اين شرکت ميخواهد با جذب سرمايه با تحريمهاي آمريکا مقابله کرده و با شرکتهاي بين المللي رقابت کند.
کمپاني SMIC از مدتها قبل به دنبال جذب سرمايه بوده و دولت چين ماه گذشته ميلادي ۲.۲ ميليارد دلار در آن سرمايه گذاري کرد. تقويت اين شرکت يکي از اقدامات دولت چين براي استقلال در زمينه توليد محصولات نيمه رسانا است.
چين سال هاست در زمينه محصولات نيمه رسانا پشت سر آمريکا حرکت کرده و جنگ فناوري واشنگتن با پکن سبب شده تا دومين اقتصاد بزرگ جهان با عزم بيشتري به دنبال استقلال در زمينه محصولات نيمه رسانا باشد.
هواوي يکي از شرکتهاي فناوري بزرگ چين است که هدف تحريمهاي گسترده آمريکا قرار گرفته است. اين شرکت سال گذشته در ليست سياه تحريمهاي آمريکا قرار گرفت و دسترسي آن به فناوريهاي آمريکايي محدود شد.
اواخر ارديبهشت ماه امسال نيز دولت آمريکا قانون جديدي را تصويب کرد که به موجب آن شرکتهاي خارجي که از تجهيزات آمريکايي استفاده ميکنند، بايد پيش از فروش چيپ به هواوي از اين کشور مجوز بگيرند. اين قانون بر فعاليتهاي بزرگ ترين توليد کننده مستقل و تخصصي محصولات نيمه رسانا در دنيا يعني شرکت تايواني TSMC نيز اثر خواهد گذاشت که بيشتر چيپهاي موبايل هواوي را ميسازد.
اگر هواوي نتواند از TSMC تراشه جديد بخرد، بايد به فکر گزينههاي ديگر باشد که شرکت SMIC يکي از آنهاست. البته متخصصان ميگويند فناوريهاي اين شرکت چيني «سالها عقبتر» از تراشه ساز تايواني و ديگر رقباي بين المللي است.
تزريق سرمايه هنگفت به SMIC ميتواند تواناييهاي آن را در مدت زمان کوتاه افزايش دهد. اين شرکت از جنگ تجاري چين و آمريکا و جديدترين تحريمهاي اين کشور در زمينه محصولات نيمه رسانا به عنوان «بادهاي مخالف» ياد کرده است.
بازار