زوميت/ شايعههاي قبلي ادعا ميکردند AMD در محصولات Zen 3 از روش توليد پنجنانومتري بهره ميبرد؛ اما اخبار جديد خلاف آن را ثابت ميکند.
در روزها و هفتههاي گذشته، شايعههاي متعددي دربارهي برنامههاي طولانيمدت AMD در روشهاي توليد پنج و هفت نانومتري منتشر شد. رسانههاي متعدد دنياي فناوري دربارهي اين شايعهها اخبار زيادي منتشر کردند و حتي برخي به اين نتيجه رسيدند AMD به دستهي Tier 1 مشتريان TSMC پيوسته است. باتوجهبه همين نتيجهگيري، ميتوان ادعا کرد AMD براي محصولات Zen 3 خود از فناوري توليد پنجنانومتري استفاده ميکند؛ رويکردي که قطعا در پيشافتادن AMD در رقابت با اينتل تأثير خواهد گذاشت. درنهايت، دلايل و اخبار جديدي منتشر شدند که صحيحبودن پيشبينيهاي قبلي را رد کردند.
يکي از حقايق مهم در فرايند توليد پردازنده، فاصلهاي است که بين طراحي پردازنده و ارسال آن به توليدکننده تا رسيدن به دست مشتري وجود دارد. بهعنوان مثال، ابتدا AMD پردازندهاي را طراحي و به TSMC ارسال ميکند. AMD سپس سختافزار توليدشدهي شرکت تايواني را آزمايش و بررسي ميکنند. در همين فرايند بررسي، بهينهسازي طراحي نيز انجام ميشود. در بهترين حالت، فرايندهاي مذکور چند ماه طول خواهد کشيد. بههرحال اکنون نميدانيم AMD در کدام مرحله از طراحي Zen 3 قرار دارد؛ اما درمجموع طراحي براي روش پنجنانومتري تفاوت زيادي با طراحي هفتنانومتري دارد و شرکت آمريکايي بايد تمرکز طراحي خود را چندبرابر کند. شرکت نميتواند بهراحتي طراحي و قوانين توليد را بهنوعي روي روش توليد جديد پورت کند.
برخي از کارشناسان اعتقاد دارند برتري و مزيتي که فرايند توليد پنجنانومتري به AMD ميدهد، آنچنان مشخص و شفاف نيست. اگرچه TSMC بهبود ۴۵ درصدي در چگالي توليد را پيشبيني ميکند که مزيتي عالي خواهد بود، درنهايت، تنها به ۲۰ درصد بهبود بازدهي مصرف نيرو و ۱۵ درصد بهبود کارايي و قدرت خواهد انجاميد. فراموش نکنيد همين اعداد نيز در بهترين حالت بهدست ميآيند و نميتوان هيچيک از آنها را کاملا قطعي دانست يا توليد تراشهي پنجنانومتري AMD را کاملا نقض کرد.
بههرحال، AMD در نقشهي راه کنوني نمونهاي از تراشهي پنجنانومتري را گنجاندهاند؛ اما بهگواه اکثر کارشناسان، تيم قرمز بايد روي بهينهسازي طراحي پيش از توليد نهايي تمرکز بيشتري کند. حقايق بازار هم نشان ميدهند AMD در تغيير روش توليد در بازار پيشگام نيست؛ زيرا درحالحاضر، اپل و کوالکام بهعنوان پيشگامهاي تغيير روش توليد شناخته ميشوند. بسياري از کارشناسان پيشبيني ميکنند تراشههاي آتي اپل و اسنپدراگون در سال جاري، با روش توليد پنجنانومتري توليد خواهند شد.
تغيير روش توليد تراشه در شرکتهاي بزرگ، فرايند بسيار زمانبري محسوب ميشود. بهعنوان مثال، اينتل را در نظر بگيريد که پردازندههاي اسکايليک را در سال ۲۰۱۵ به بازار عرضه کرد. اگر شايعههاي کنوني صحيح باشند، راکتليک با فناوري ۱۴ نانومتري و پشتيباني بکپورت از ۱۰ نانومتري، انتهاي امسال به بازار عرضه خواهد شد. بهبيانديگر، غولي همچون اينتل پس از گذشت پنج سال، معماري جديدي را به پردازندههاي دسکتاپ خود اضافه کرد. اگرچه تيم آبي هم در سالهاي گذشته بيکار ننشستهاند؛ اما نهاييکردن معماري جديد بههرحال به زمان زيادي نياز داشته است.
بازار