کليک/ اگر بخواهيم خيلي کوتاه به اين پرسش پاسخ دهيم بايد بگوييم که هارد SSD از هاردهاي نسل گذشته خود بسيار برتر است و اين برتري در سرعت و مقاومت بالاي SSD خلاصه ميشود. اما قيمت SSD نسبت به هاردهاي نسل گذشته بسيار بالاتر است و گران قيمت بودن نقطه ضعف اصلي اين تکنولوژي است.
البته سوال درست اين است که SSD بهتر است يا HDD؛ زيرا ساتا درگاه ارتباط حافظههاي جانبي به کامپيوتر است و به عنوان تکنولوژي ذخيرهسازي اطلاعات، استفاده از اين واژه اشتباه است.
مهمترين ويژگي که SSD و HDD را از هم متمايز ميکند زيرساخت توسعه آنها است. در توليد هاردهاي اچديدي از قطعات مکانيکي مختلفي مانند موتور و ديسکنوري و فناوري ليزر استفاده ميشود و اين در صورتي است که در توليد هارد اساسدي از تکنولوژي تراشه استفاده شده که همين امر سبب مقاومت و سرعت بالاي هاردهاي اساسدي ميشود.
سرعت
در هاردهاي HDD براي خواندن اطلاعات بايد ديسک نوري بچرخد و هد خواننده روي ديسک قرار بگيرد تا اطلاعات خوانده شوند. اين در حالي است که در هاردهاي SSD اين اتفاق به صورت نرمافزاري ميافتد و اطلاعات با سرعت بالايي از حافظه فراخواني ميشوند. SSD ها براي خواندن حافظه از دسترسي تصادفي نيز استفاده ميکنند و همين الگوريتم دسترسي اين نسل از هارد را به شدت سريع کرده است.
به همين دليل ويندوزي که شما روي هارد SSD خود نصب ميکنيد با سرعت بالايي اجرا ميشود و کامپيوترهايي که با اين هارد کار ميکنند به مراتب پر سرعتتر از نسل گذشته هستند.
مقاومت فيزيکي
قطعات متحرک در هاردهاي HDD پاشنه آشيل آن در هنگام شوکهاي فيزيکي هستند. کافي است هنگام حرکت ديسک شوک فيزيکي به دستگاه وارد شود تا هد روي صفحه مغناطيسي بلغزد و آن را دچار آسيب کند. به لطف فناوري ترانزيستوري و چيپستهاي سيليکوني اين مشکل در هاردهاي SSD حل شده و اين به معني مقاومت بسيار زياد اين هاردها در برابر شوکهاي فيزيکي است.
مصرف انرژي کمتر و توليد گرماي کمتر
SSD ها ۲۰ درصد کمتر از HDD ها انرژي مصرف ميکنند و مصرف باتري نوت بوک يا برق را بسيار کاهش ميدهند. هارد مغناطيسي در حالت بيکاري بيش از ۴ وات و SSD کمتر از ۰/۵ وات انرژي مصرف مي کنند . در حالت پرکاري اين رقم در هارد مغناطيسي به ۶ و در SSD کمتر از ۲ ميرسد. SSD ها گرماي کمتري نيز در حين کار توليد ميکنند.
البته ويژگي هاردهاي SSD به اينجا ختم نميشود. اين هاردها به دليل ماهيت سختافزاري که دارند انرژي کمتري توليد ميکنند، عملکرد بيصدايي دارند و محيط اطراف خود را نسبت به هارد HDD کمتر گرم ميکنند و براي استفادههاي حساس و طولاني مدت مناسبتر هستند. از طرفي وزن و حجم فيزيکي اندک آنها به طراحان کامپيوتر کمک کرده تا تجهيزاتي سبکتر و کوچکتر را روانه بازار کند.
تنها نقطه ضعف هاردهاي SSD نسبت به HDD قيمت بالاي آنها است. خوشبختانه ميتوان از هارد SSD در کنار هاردهاي HDD به صورت موازي استفاده کرد و نياز نيست که کل حافظه سيستم شما از اين نوع هارد باشد. شما ميتوانيد از اين تکنولوژي با ظرفيت حافظه کمتر در کنار يک هارد HDD ظرفيت بالا استفاده کنيد و تنها موارد حياتي مانند سيستمعامل و … را روي SSD به اجرا در بياريد.
بازار