گجت نيوز/ مهندسان کرهاي اخيرا يک ربات نمونه بردار کرونا را ساختهاند که با قابليتهاي جالبتوجه خود، ميتواند جان بسياري از افراد از جمله پرسنل بيمارستانها و مراکز درماني را نجات دهد.
ربات نمونه بردار کرونا محصولي ساخت مهندسان کرهاي بوده که با فاصله گذاشتن بين افراد مورد آزمايش و کادر درماني، ميتواند جان انسانهاي زيادي را نجات دهد. در بررسي اين اختراع عجيب و غريب با ما همراه باشيد.
اهميت ربات نمونه بردار کرونا
ايده اصلي ساخت ربات مورد نظر، جمعآوري نمونههاي بزاق دهان و مخاط بيني بدون دخالت پرسنل بيمارستانها و مراکز درماني است. همانطور که ميدانيم، وقتي قرار باشد نمونهاي از اين قسمت از دستگاه تنفسي افراد جمعآوري شود، وسايل نمونهبرداري بايد به شکلي مخصوص، در عمق مشخصي از دهان يا بيني فرد قرار بگيرند و اين مسئله هم تا به امروز توسط افراد کارشناس و کساني که در اين زمينه تجربه و دانش کافي دارند انجام شده است.
با اين حال، چنين مسئلهاي ميتواند وقت و انرژي پرسنل مراکز درماني را تا حد زيادي هدر دهد، در حالي که اين افراد ميتوانند به جاي صرف وقت روي بحث نمونهبرداري، بيشتر به مراقبت از بيماران حاد پرداخته و انرژي خود را صرف فعاليتهاي ديگري کنند. به همين دليل بوده که ميتوان از يک ربات نمونه بردار کرونا براي انجام کارها استفاده کرد.
همچنين، وقتي پرسنل درماني از افراد نمونهبرداري ميکنند، به دليل وارد شدن ميله پلاستيکي مورد نظر به قسمتهاي حساس گلو و بيني، امکان تحريک شدن فرد و عطسه و سرفه او هم بالا ميرود. حال اگر فردي که نمونه را جمعآوري ميکند، از تجهيزات محافظت مناسب استفاده نکرده باشد، امکان آلوده شدن او به بيماري کرونا و در نتيجه، گسترش هرچه بيشتر کوويد ۱۹ وجود دارد. حتي اگر کارشناسان پوشش محافظتي مناسبي را هم به کار بگيرند، انجام نمونهبرداري توسط تجهيزات اتوماتيک ميتواند باعث صرفهجويي در استفاده از تجهيزات محافظتي شود.
تلاش مهندسان کرهاي
بر اساس اطلاعات موجود، ربات نمونه بردار کرونا که شايد در هفتهها و ماههاي آينده در مناطق و کشورهاي بسياري مورد استفاده قرار بگيرد، توسط مهندسان موسسه تجهيزات و مواد کره (KIMM) ساخته شده است. همانطور که از تصوير زير پيداست، به جاي تماس مستقيم بين فرد مورد آزمايش و کارشناسان مراکز درماني، ميتوان با ربات مورد نظر که توسط دستههاي مخصوص کنترل ميشود، ميله نمونهبرداري را به بيني يا دهان فرد وارد کرد:
حتي براي حفظ شرايط وضعيت قبلي نمونهبرداري، مهندسان کرهاي نوعي ارتباط راديويي بين کارشناس مرکز درمان و فرد مورد آزمايش را به وجود ميآورند که در زمان انجام کار، امکان صحبت کردن دو طرف را فراهم ميکند. سازندگان ربات نمونه بردار کرونا معتقدند که محصول آنها ميتوان تعداد پرسنل بيمارستانها و مراکز درماني که در فرآيند تهيه نمونه به کوويد ۱۹ آلوده ميشوند را به مراتب کاهش دهد.
به علاوه، مهندسان KIMM گفتهاند که ربات آنها بسيار ارزان قيمت و جم و جور خواهد بود، تا بتوان به راحتي از آن در مطب پزشکان و مراکز درماني سراسر کشور و مناطق مختلف استفاده کرد.
بازار