شهر سخت افزار/ به صورت دورهاي مراکز و وبسايتهاي فعال در حوزه سنجش دسترسي و سرعت اينترنت جايگاه کشورهاي مختلف را اعلام ميکنند. برخلاف نظر عموم، وضعيت اينترنت ايران در دنيا و بر اساس اين اندازهگيريها، در ميانههاي جدول دسترسي و سرعت اينترنت قرار دارد اما نظر شما در مورد آنها چيست؟
متوسط سرعت دانلود همراه در ايران، در آوريل ۲۰۲۰ (فروردين ۹۹)، ۲۵,۲۴ مگابيتبرثانيه، متوسط مقدار تاخير ۰.۳۶ ثانيه و رتبه بينالمللي ايران نيز ۷۱ بود که در بازه زماني سه ماهه در ماه مي (خرداد ۹۹) چهار پله صعود داشته است.
سرعت اينترنت از مواردي است که همواره براي کاربران دغدغه بوده و يکي از فاکتورهاي کيفي خدمات اينترنتي محسوب ميشود. در ايران در حالي که تا چندين سال پيش برخي معتقد بودند فناوري اطلاعات و اينترنت جزو کالاهاي لوکس است و اينترنت ۱۲۸ کيلوبيتي براي دسترسي مردم کافي است، اکنون ديگر کمتر کسي از اهميت استفاده از اينترنت غافل است و فناوري اطلاعات به پديدهاي ضروري در زندگي افراد تبديل شده است.
سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي براساس آخرين گزارش نتايج تستهاي سرعت در سايت OOKLA، سرعت اينترنت در کشورهاي مختلف را مورد بررسي قرار داده که بر اين اساس، تا اواسط خرداد ماه 1399، متوسط سرعت دانلود و آپلود پهنباند موبايل در ايران، به ترتيب 28.83 و 11.59 مگابيتبرثانيه و متوسط مقدار تاخير يا Latency، برابر با ۰.۳۶ ثانيه است که براساس اين آمار رتبه بينالمللي ايران ۶۷ اعلام شده است.
اين در حالي است که در همين دوره، متوسط سرعت دانلود و آپلود پهنباند موبايل در دنيا، به ترتيب ۳۳.۷۱ مگابيتبرثانيه و ۱۰.۸۹ مگابيتبرثانيه و متوسط مقدار تاخير، ۰.۴۱ ثانيه است.
براساس اين گزارش کرهجنوبي در بين ۱۳۸ کشور با سرعت دانلود ۱۰۰,۲۲ مگابيتبرثانيه رتبه اول را دارد. علاوه بر اين، کشورهاي امارات، چين، قطر، هلند، کانادا، بلغارستان، استراليا، نروژ و عربستان سعودي در بين ۱۰ کشور برتر قرار گرفتهاند، نکته قابل توجه در اين بررسي، حضور شش کشور آسيايي در ليست ۱۰ کشور اول دنيا در اين زمينه است. ايران در بين ۴۶ کشور منطقه، رتبه ۲۳ را در زمينه سرعت دانلود موبايل کسب کرده است.
نتايج تحليل شرايط کشورهاي پيشرفته در حوزه اينترنت پهنباند موبايل در سايت OOKLA نشان ميدهد، براي افزايش سرعت دانلود و آپلود در شبکههاي موبايل، شبکه ۵G و فيبر نوري از اصليترين مواردي است که ميتواند براي کشورها ابزاري را فراهم کند تا سرعتهاي بالا براي مشترکان ايجاد کنند و رتبه بينالمللي خود را در بين ساير کشورهاي دنيا ارتقا دهند
در بسياري از کشورها با راهاندازي فناوري ۵G، سرعت موبايل در سال گذشته رشد صعودي داشته است. با استفاده از اين فناوري، ميانگين سرعت دانلود در کره جنوبي ۱۶۵.۹ درصد، در سوئيس ۲۳.۵ درصد، در کانادا ۲۲.۲ درصد، استراليا ۲۱.۲ درصد، هلند ۱۷.۳ درصد، امارات متحده عربي ۱۱.۱ درصد، مالت ۱۰.۳ درصد و نروژ ۵.۸ درصد رشد کرده است.
بر اساس نتايج بررسي OOKLA، عملکرد اپراتورهاي تلفن همراه در افزايش ميانگين سرعت دانلود و آپلود تاثير بسيار زيادي دارد. از طرف ديگر اپراتورهاي تلفن همراه ميتوانند تفاوت زيادي در سرعت دانلود و آپلود يک کشور ايجاد کنند. در سال ۲۰۱۷، اپراتور Telenorدر نروژ با سرعت بالاي موبايل، اين کشور را در صدر شاخص جهاني تست سرعت قرار داد. بخش بزرگي از موفقيت تلفن همراه کره جنوبي در سال گذشته نيز ناشي از همکاري اپراتورهاي اين کشور (LG و KT و SK Telecom) با يکديگر در راستاي اجرا و پيادهسازي ۵G بود.
سايت OOKLA، علاوه بر بررسي وضعيت اينترنت همراه، وضعيت پهنباند ثابت در جهان را نيز بررسي کرده است. براساس گزارش اين سايت در ماه مي ۲۰۲۰، متوسط سرعت دانلود و آپلود پهنباند ثابت در ايران، به ترتيب ۱۵,۷۵ مگابيتبرثانيه و ۹.۹۱ مگابيتبرثانيه و متوسط مقدار تاخير، ۰.۴۵ ثانيه و رتبه بينالمللي ايران ۱۲۹ است. در حالي که در ماه آوريل، متوسط سرعت دانلود و آپلود پهنباند موبايل در ايران، به ترتيب ۱۲.۷۲ مگابيتبرثانيه و ۶.۹۷ مگابيتبرثانيه و متوسط مقدار تاخير نيز ۰.۴۹ ثانيه بوده که بر اين اساس رتبه بينالمللي ايران ۱۴۱ بود که در ماه مي ۱۲ پله صعود داشته است.
در ماه مي ۲۰۲۰ نيز، متوسط سرعت دانلود و آپلود پهنباند ثابت در دنيا، به ترتيب ۷۶,۹۴ مگابيتبرثانيه و ۴۱.۰۹ مگابيتبرثانيه و متوسط مقدار تاخير نيز ۰.۲۴ ثانيه است. در اين حوزه سنگاپور با سرعت دانلود ۲۰۵.۱۳ مگابيتبرثانيه در صدر قرار دارد.
در بين ۱۰ کشور برتر علاوه بر سنگاپور به ترتيب کشورهاي هنگکنگ، تايلند، روماني، سوئيس، موناکو، ليختن اشتاين، کره جنوبي، آندورا و ماکائو قرار دارند، اين آمار نشان ميدهد پنج کشور آسيايي جزو ۱۰ کشور اول دنيا در اين حوزه هستند. کرهجنوبي نيز نسبت به ماه قبل ۱۰ پله صعود کرده است. ايران در بين ۴۸ کشور منطقه، رتبه ۳۹ را در زمينه سرعت دانلود شبکه ثابت کسب کرده است.
بازار