شهر سخت افزار/ همه ما ميدانيم که سامسونگ و الجي دو شرکت بزرگ حوزه فناوري از قديمالايام رقباي شماره يک همديگر در بسياري صنايع از جمله نمايشگر و تلويزيون هستند اما تاريخ نشان داده که تغيير استراتژي و اولويت بندي منافع دولتها و حتي شرکتها ميتواند رقباي ديرينه را نيز در يک جبهه همکار قرار دهد. به نظر جديدترين اتفاق از اين نوع را بايد همکاري سامسونگ و الجي بدانيم.
آمار منتشر شده توسط موسسات معتبر بررسي وضعيت بازار در صنايع نمايشگر طي سال گذشته نشان دادهاند که طي ساليان آينده به مرور ميزان تقاضا براي نمايشگرهاي LCD و تلويزيونهاي LCD کاهش يافته و شرکتهايي که بخواهند در اين صنعت باقي بمانند ناچار به مهاجرت به سمت فناوريهاي جديدتر هستند.
سامسونگ به عنوان يکي از مهمترين شرکتها در اين حوزه از چند سال پيش تمرکز خاصي روي پنلهاي کوانتوم دات را آغاز کرده و در اين حوزه به توفيقات بسياري دست يافته است. اما اين به معناي عدم توجه به ديگر فناوريها براي توليد دستگاههاي با نمايشگر بزرگ (بزرگتر از 10 اينچ) نخواهد بود.
اگر به خاطر داشته باشيد طي چند ماه گذشته در چندين مرحله در اين مورد با شما صحبت کردهايم که شرکت سامسونگ الکترونيکس ديگر قصد توليد پنلهاي نمايشگر LCD را ندارد؛ اما اين خبر بدان معنا نيست که سامسونگ ديگر حضوري در بازار تلويزيونهاي LCD نخواهد داشت.
در اين حالت سامسونگ تصميم گرفته تا پنلهاي LCD مورد نياز خود را از ديگر شرکتها مانند همکاران چيني نظير BOE، China Star Optoelectronics و يا حتي شرکت ژاپني Sharp تأمين کند.
ماه گذشته اين خبر به صورت رسمي اعلام شد که سامسونگ طي سفارشات نمونهاي که برخي شرکتها مانند BOE داده بود، پتانسيل لازم براي رسيدن به استانداردهاي مد نظر خود را در اين شرکت نديده است و اين اتفاق شرکت سامسونگ را وادار کرده است تا براي تأمين LCDهاي مورد نياز خود دست به حرکتي بزند که کمتر آن را پيشبيني ميکرديم؛ خريد پنلهاي مورد نياز از رقيب سنتي و هميشگياش، LG.
طي گزارشاتي که در اين زمينه منتشر شدهاند ظاهراً شرکتهاي سامسونگ و الجي قرارداد همکاري به ارزش يک ميليارد وون کره جنوبي معادل با 833 ميليون دلار آمريکا را به امضا خواهند رساند که طي آن الجي متعهد ميگردد براي دوره زماني مشخص، کليه پنلهاي LCD مورد نياز سامسونگ را از کارخانه ساخت نمايشگر خود در منطقه گوانگژو چين، تأمين کند.
در حال حاضر شرکت LG بزرگترين تويدکننده تلويزيونهاي OLED در دنياست و سامسونگ نيز اين عنوان را در زمينه تلويزيونهاي QLED کسب کرده است. نکته جالب اين است که در دورههاي گذشته (براي مثال سال 2017) سامسونگ پنلهاي نمايشگر LCD مورد نياز خود را پس از عدم اجراي مفادي از قراردادي که با شرکت شارپ امضا کرده بود، از الجي تأمين کرد و اين نشاندهنده تکرار تاريخ در حوزه نمايشگرهاي LCD براي دو شرکت خوشنام و رقيب قديمي کرهاي است.
بازار