هشدار! دوربین مک بوک را نپوشانید

زوميت/ اپل به کاربران هشدار ميدهد که پوشاندن دوربين مکبوک شايد به لنز دوربين و حتي نمايشگر لپتاپ ضربه وارد کند. اپل چندي پيش سندي را منتشرکرد که در آن از کاربران مکبوک خواسته بود از پوشش دوربين روي لپتاپ استفاده نکنند يا در آن حالت، دستگاه را نبندند. بههرحال توصيههاي غول فناوري ازسوي همهي کاربران پذيرفته نميشود و بسياري از آنها، توجهي به هشدارها ندارند. اپل حتي به کاربران اطمينان داده بود که نور LED کنار دوربين، نشانهاي مطمئن از مشغول به کار بودن دوربين محسوب ميشود و استفاده از پوشش لنز، آنچنان اجباري نيست.
نکتهي اوليه در هشدار اپل اين است که کوپرتينوييها هيچگاه مستقيم به کاربران نگفتهاند که از پوشش روي دوربين استفاده نکنند. درواقع متن اپل ميگويد: «درصورت نصب کردن پوشش روي دوربين، مکبوک، مکبوک اير و مکبوک پرو را نبنديد». آنها همچنين در توضيحات تکميلي، پايين بودن تلرانس آزادي بين نمايشگر و کيبورد مکبوک و همچنين احتمال ايجاد اختلال در عملکرد حسگر نور محيط و سيستم True Tone را از دلايل پيشنهاد براي عدم پوشش دوربين بيان کردند.
بستن مکبوک در حالت استفاده از پوشش دوربين، به نمايشگر ضربه وارد ميکند
دليل اصلي پيشنهاد اپل براي عدم پوشاندن دوربين را ميتوان در توضيحات افرادي جستوجو کرد که بهعنوان تکنسين تعمير شرکت فعاليت ميکنند. يکي از تکنسينها به شرط محفوظ ماندن هويت به ZDNet گفت: «به ما گفته شد ازآنجاکه مردم امروزه بيش از گذشته کارها و کلاسهاي آموزشي خود را از خانه انجام ميدهند، استفاده از پوشش دوربين بسيار افزايش داشته است. چنين رويکردي منطقي بهنظر ميرسد. بههرحال مردم اکنون بيش از گذشته از ارتباطهاي ويديويي بهره ميبرند و پوشاندن دوربين براي حفاظت از حريم خصوصي يا حتي متوقف کردن ارسال تصوير در ميانهي يک جلسه، عادي خواهد بود. ازطرفي، گزارش خرابي نمايشگر هم روزبهروز بيشتر ميشود. خرابيهاي اخير، بهنوعي بيسابقه هستند و يک خط سفيد درخشان را در ميانهي نمايشگر ايجاد ميکنند. دليل اين خرابيها را ميتوان به همان پوشش دوربين مرتبط دانست، هرچند مردم بهراحتي آن را قبول نميکنند».
يکي از دلايل ديگر آسيب به نمايشگر، تلرانسهاي بسيار پايين در طراحي مکبوکها است. تکنسين اپل ميگويد مکبوک پرو ۱۶ اينچي جديد، کمترين حاشيه را در ميان محصولات دارد. او ميگويد بهخاطر همين حاشيههاي باريک، هر چيزي که بين نمايشگر و بدنه قرار بگيرد، با کمترين ضربه و شوک، به نمايشگر آسيب ميزند. در يک نمونه، نمايشگر مکبوک يک کاربر به خاطر قرار گرفتن يک سکه روي آن، ترک برداشته بود و شکل سکه هم روي نمايشگر ديده ميشد.
تکنسين اپل ميگويد فشار به نمايشگر، تنها خسارت پوششهايي دوربين نيست. او به ياد ميآورد که يک مشتري قصد برداشتن پوشش دوربين را داشت تا در دوران کار در خانه، با مديران خود تماس ويديويي برقرار کند. پوشش دوربين به قدري محکم بود که نياز به تعويض نمايشگر داشت و خريد يک وبکم براي آن مشتري، منطقيتر بهنظر ميرسيد.
اپل در سند هشدار جديد خود به کاربران ميگويد که از پوششهاي ضخيمتر از ۰/۱ ميليمتر (ضخامت کاغذ پرينتر) روي دوربين استفاده نکنند و درصورت استفاده، پيش از بستن لپتاپ، پوشش را بردارند. درنهايت کوپرتينوييها در برنامهي +AppleCare تعمير نمايشگرهاي آسيبديده از اين حادثهها را به رايگان انجام ميدهند. اپل باز هم تأکيد ميکند که LED سبز کنار دوربين، نشانهاي مطمئن از فعال بودن آن است و بدون روشن شدن LED، دوربين کار نميکند. درنتيجه باتوجهبه همان نور سبز، ميتوان سوءاستفادهي احتمالي از دوربين را متوجه شد.