کابوسوارترین بازیهای دهه اخیر










زومجي/ در اين مطلب، سراغ ۱۰ بازي ترسناک دهه ميرويم که بهتر است تجربه کنيد.
در دنياي گِيم، بازيهاي ترسناک از جايگاه ويژهاي برخوردار هستند. آنها ميتوانند قلب آدم را به تپش بيندازند و حتي تا مرز آشفتگي ما هم پيش روند. بازيهاي ژانر ترسناک علاوه براينکه داراي صحنههاي وحشتناک هستند، مملو از لحظات و موقعيتهاي شگفتانگيز و دلهرهآور هستند و از اتمسفر رعبآور و چشمگيري برخوردار هستند. اين ژانر بازيهايي را در دل خود جاي داده است که بعضا درکنار موقعيتهاي ترسناک، با درام رازآميز و پيچيده خودشان ما را در مقام بازيکن به چالش کشيده و سردرگم ميکنند.
اکنون که دههي ۲۰۱۰ را پشت سرگذاشتهايم، شايد بد نباشد نگاهي داشته باشيم به برخي از کابوسوارترين بازيهاي ويدئويي ۱۰ سال گذشته. اگر يکي از طرفداران اين ژانر هستيد که بخش بزرگي از زمان خودتان را صرف اين بازيها ميکنيد و خاطرات زيادي از مراحل اين بازيها در ذهنتان تلمبار شده که نياز است دوباره آنها را مرور کنيد، با ما همراه باشيد و اين مطلب را از دست ندهيد.
۱۰- Alan Wake
توسعهدهنده: رمدي اينترتينمنت
ناشر: رمدي اينترتينمنت
متاکريتيک: ۸۳
اگر سريال« توئين پيکس» و داستانهاي استيون کينگ در هم ادغام شوند، نتيجهي کار بازي آلن وِيک از آب در ميآيد. بازي روايتگر داستان آلن ويک است، نويسندهاي که سعي دارد همسر مفقود شدهاش را در شهر برايت فالز (Bright Falls) که شباهت فراواني به شهرِ فيلم« توئين پيکس» دارد، پيدا کند. همچون نام شهر اتفاقهاي عجيبي مثل نيروهاي سايه که تواناييهاي فرا طبيعي، آسيبناپذيري و قابليت تسخير دارند آلِن را درگير خود ميکنند. بازي از صحنههاي خشن و خونريزي برخوردار نيست، اما وقتي شما در مقام بازيکن توسط تاريکي شکار ميشويد و به دام ميافتيد، يا زمانيکه نيروي تاريکي کل ساکنان شهر را در مقابل شما قرار ميدهد، حس ترس خاصي به شما دست ميدهد و هيچ چيز نميتواند شما را مثل اين مواقع تنها و ناتوان در دنياي مخوف بازي به حال خودتان رها کند.
۹- 2 Dead space
توسعهدهنده: آيرون مانکي استوديوز
ناشر: الکترونيک آرتز
متاکريتيک: ۹۰
اگر قرار باشد بازياي را مثال بزنيم که ترسي همراهبا خورده شدن دست و پا داشته باشد بايد از سري بازيهاي دد اسپيس (Dead Space) نام ببريم. دد اسپيس از داستانهاي فضايي ترسناک الهام گرفته است. در اينجا فضا عاملي است که باعث ترس ما ميشود. فرض کنيد موجودات بيگانه و وحشي با بدن هاي عجيب و غريب که از دل داستانهاي لاوکرافت بيرون آمدهاند مدام قصد جان شما را ميکنند و شما مجبور هستيد با اين کابوس کنار بياييد. با انتشار نسخه دوم کسي فکرش را نميکرد که بازي مانند نسخه اول همانقدر ترسناک باشد، ولي کساني که اين تصور را داشتند اشتباه ميکردند.
۸- Layers of Fear
توسعهدهنده: بلوبر تيم
ناشر: اسپير
متاکريتيک: ۷۲
اين بازي ويدئويي توسط شرکت بلوبر تيم (Bloober Team) ساخته شده است. ليرز آو فيير (Layers of fear) يک بازي ترسناک روانشناختي است که سرنخها و تاثيرات خودش را از آثار مستقل ابتدايي دهه کپي کرده است. شما در نقش يک هنرمند دچار اختلالات رواني هستيد و سعي داريد شاهکار خودتان را خلق کنيد آن هم در عمارتي که مدام هرگوشه و کنار آن به طرز مخوفي تغيير ميکند و هر از گاهي با معماهايي روبهرو ميشويد که ذهن شما را به خودش مشغول ميکند، با اين اوصاف اگر فکر ميکنيد که حوصله حل معماهاي سخت را داريد، اين بازي براي شما ساخته شده است. همانند خيلي از بازيها در اين سبک، ليرز آو فيير مدام شما را مجبور ميکند که در مورد اينکه چه چيزي واقعي است و چه چيزي حاصل تخيل است تصميم بگيريد، همينطور از ما ميخواهد که در تجربه سوررئاليستي شخصيت اصلي سهيم باشيم.
۷- Until Dawn
توسعهدهنده: سوپرمسيو گيمز
ناشر: سوني
متاکريتيک: ۷۹
آنتيل داون ( Until Dawn) يکي از بازيهاي انحصاري است که براي پلتفرم پلياستيشن 4 ساخته شده است. شما در اين بازي ميتوانيد سبک ماجراجويي خودتان را انتخاب کنيد و با اين کار روي روند داستان تاثير بگذاريد. تاثيرهاي بازي از طيف گستردهاي از سبکهاي وحشت حاصل شده است، از اسلشرهايي مثل فيلم «جمعه، سيزدهم» گرفته تا افسانههاي خيالي شامل کانيباليسم و وِنديگو که در آنها انسان با خوردن گوشت انساني ديگر تبديل به هيولا ميشود. شما بهعنوان بازيکن نهتنها بايد از ساير شخصيتها محافظت کنيد بلکه بايد در مواقع بحراني بهترين تصميمها را بگيريد، همه اين موارد به غيرقابل پيشبيني بودن بازي کمک ميکند.
۶- The Evil Within
توسعهدهنده: تانگو کيم ورکز
ناشر: بتسدا سافت ورکز
متاکريتيک: ۷۵
يک بازي سوم شخص که کارگردان معروف شينجي ميکامي آن را ساخته است، کسي که براي ساخت بازي رزيدنت ايول (Resident Evil) لقب «پدر سبک وحشت» را به خودش اختصاص داد. اما هرقدر رزيدنت ايول تاثيرگرفته از بي موويها، فيلمهاي زامبي، انگلها و موجودات جهش يافته بود، The Evil Within بيشتر از تمي روانشناختي برخوردار است، عاملي که اين بازي را به Silent Hill نزديکتر ميکند و چه کسي ميتواند شخصيتهاي اين بازي را، مثل کوئل، لورا و محبوب همه کيپر (Keeper) فراموش کند؟
۵- Resident Evil 7
توسعهدهنده: کپکام
ناشر: کپکام
متاکريتيک: ۸۶
نسخه ۷ رزيدنت ايول بعد از نسخههاي ۵ و ۶ منتشر شد. از سرنخهايي که به فيلم « کشتار با اره برقي در تگزاس» ميرسد، تا اتمسفر دلهرهآور و نبردهايي تکراري و عصبي کننده با رئيس خانواده و همينطور سکانسهاي نفرتانگيز، همه در اين بازي جاي دارند. اگرچه اين نسخه نقطه عطفي در سري رزيدنت ايول بود اما لازم است در اينجا از ريميک نسخه ۲ اين مجموعه هم يادي کنيم که درواقع يک رستگاري معجزهآسا براي شرکت کپکام (Capcom) به همراه داشت.
۴- Alien: Isolation
توسعهدهنده: کريتو اسمبلي
ناشر: سگا
متاکريتيک: ۷۹
و بالاخره رسيديم به اين بازي که بيشترين قرابت را با نسخه اصلي فيلم «بيگانه» دارد. بيشتر بازيهايي که عنوان Alien را يدک ميکشند برداشتي از بيگانهي جيمز کامرون هستند. طرفدارهاي سري بيگانه اين حق را دارند که چيزي اتمسفريکتر را تجربه کنند که ترس را از مکانهاي خفقانآور و بسته به جان گيمرها مياندازد، يعني تجربهاي مشابه شاهکار ريدلي اسکات. تو اين بازي شما تکنيکهاي زيادي براي دفاع از خودتان دربرابر بيگانهها داريد اما بيشتر زمانتان صرف پنهان شدن از دست بيگانهها ميشود که صداي خرناس آنها را در نزديکي خود ميشنويد.
۳- P.T
توسعهدهنده: ۷۷۸۰ استوديوز
ناشر: کونامي
متاکريتيک: ۸۵
شايد هيچوقت کونامي (Konami) را براي انتشار اين بازي نبخشيم. پي.تي (P.T) يک تيزر براي يکي از نسخههاي سري بازي Silent Hill بود که توسط هيدئو کوجيما و گيلرمو دل تورو طراحي و کارگرداني شده بود. بايد گفت خود دمو نهتنها از سايلنت هيل که از خيلي بازيهاي ويدئويي ديگر ترسناکتر از کار در آمد. طيف زيادي از سبکهاي وحشت در اين بازي به چشم ميخورد که هر کدام قابليت ميخکوب کردن شما را دارند. شايد در آينده هيچوقت شاهد چنين ايدهاي در ژانر وحشت نباشيم.
۲- Outlast
توسعهدهنده: رد برلز
ناشر: رد برلز
متاکريتيک: ۷۸
اوت لست (Outlast) جهش عظيمي در تعريف بازيهاي مستقل دهه ۲۰۱۰ بود که توسط شرکت کانادايي Red Barrels تهيه و منتشر شد. بازيکن در نقش يک روزنامهنگار به مکاني متروکه براي کشف حقيقت در مورد آزمايشهاي غيرانساني سفر ميکند. بازي از گيمپلي سادهاي برخوردار است، ولي تمرکز آن دقيقا روي باطنيترين و درونيترين ترسهاي ما قرار دارد. ترس از فضايهاي بسته و تاريک، تحت تعقيب قرار گرفتن، بي پناه و بي کمک بودن دربرابر دشمني که تمام تلاشش را ميکند که شما را به دام بيندازد.
طبق معمول هميشه قبل از اينکه ترسناکترين بازي دهه اخيرو با هم مرور کنيم، يادي ميکنيم از مواردي که تو اين فهرست جاي آنها خالي است:
Freddy Fazbear’s Pizzeria Simulator (سال ۲۰۱۷)
Inside (سال ۲۰۱۶)
Slender: The Eight Pages (سال ۲۰۱۲)
Hellblade: Senua’s Sacrifice (سال ۲۰۱۷)
SOMA (سال ۲۰۱۵)
۱- Amnesia: The Dark Descent
توسعهدهنده: فريکشنل گيمز
ناشر: فريکشنل گيمز
متاکريتيک: ۸۵
ميراثي که اين بازي از خود بهجاي گذاشت را نميشود اغراق شده دانست، بطوريکه موتور بازيسازي مستقل را از نو به راه انداخت. ميتوان گفت اين بازي يکي از منحصربهفردترين نمونههاي ژانر ترس و بقا است. بازيکن بايد دنيِل را هدايت کند که در يک قلعه تاريک و بدشگون گير افتاده است و مجبور است پازلهاي پيچيده را حل کند و خودش را از اتفاقهاي بدشگون در امان نگه دارد. بازيهاي کمي تا اين حد ميتوانند حس تنهايي و بي پناه بودن را به وجود شما بيندازند بهحدي که شايد براي مدتي بعد از تمام شدن بازي نخواهيد تنها باشيد تا به دام افسردگي بيفتيد.