بلاکچین و اینترنت اشیا، کلید امنیت غذایی جهان

ايسنا/ دو فناوري نوين بلاکچين و اينترنت اشيا، در حال ايجاد تغيير و تحولي بديع در زمينه عرضه مواد غذايي هستند و ميتوانند در آيندهاي نزديک، کليد امنيت غذايي جهان باشند.
صنعت عرضه و توليد غذا يکي از مهمترين و ضروريترين امور در جهان امروز به شمار ميرود. با اين حال، ايمني مواد غذايي همچنان به عنوان يک چالش بزرگ و عامل مرگ و مير حدود نيم ميليون نفر در هر سال شناخته ميشود. طبق گزارش پژوهشگاه فضاي مجازي، دو فناوري نوين بلاکچين و اينترنت اشيا، در حال ايجاد تغيير و تحولي بديع در زمينه عرضه مواد غذا هستند و بر اساس مطالعات انجام شده از سوي متخصصان، ميتوانند در آيندهاي نزديک، کليد امنيت غذايي جهان باشند.
ارزش کل زنجيره توليد و توزيع مواد غذايي، بيش از ۸۱ تريليون دلار است و باعث جذب و استخدام صدها ميليون نفر در اقصي نقاط جهان شده است. با وجود اين مسائل مربوط به آسيبهاي ناشي از عدم سلامت مواد غذايي همچنان به قوت خود باقي هستند. بر اساس پژوهشهاي صورت گرفته، هر ساله، بيش از ۶۰۰ ميليون نفر در جهان بر اثر خوردن مواد غذايي فاسد و ناسالم، بيمار ميشوند که از اين تعداد ۴۲۰ هزار نفر زندگي خود را از دست ميدهند.
يک مطالعه جديد نشان داده است که ادغام فناوريهاي بلاکچين و اينترنت اشيا، ميتواند بسياري از نقاط ضعف در تامين ايمني مواد غذايي را از بين ببرد. پژوهش يادشده که توسط شرکتهاي کوين تلگراف و ويچين انجام شده، نشان ميدهد که سهم فناوري اينترنت اشيا، در توليد مواد غذايي طي پنج سال آينده، از ۱۴ ميليارد دلار به ۲۵ ميليارد دلار در سال ۲۰۲۵ خواهد رسيد.
بهرهگيري از اينترنت اشيا فوايد بسياري در صنعت توليد مواد غذايي غذا دارد. از جمله اين فوايد ميتوان به نظارت جامع از طريق حسگرهاي هوشمند، اتوماسيون فرآيندها با استفاده از رباتها، هواپيماهاي بدون سرنشين و ساير تجهيزات خودمختار جهت حملونقل و ظهور مدل هاي جديد براي مبادلات تجاري اشاره کرد. علاوه بر اين، فناوري ياد شده، به واسطه مکانيزه شدن فرايند توليد و توزيع، وفاداري مشتريهاي نگران کيفيت و سلامت غذا را افزايش ميدهد.
بلاکچين نيز نقش بسيار مهمي را در آينده زنجيره تامين مواد غذايي ايفا خواهد کرد. پيشبينيها حاکي از آن است که اين فناوري تا سال ۲۰۲۳، قابليت رديابي حداقل ۱۰ درصد از محصولات توليدي صنايع غذايي جهان را خواهد يافت. اينترنت اشيا مزاياي فراواني براي صنايع غذايي جهان در بر دارد. اين مزايا، افزايش اعتماد در نتيجه يک فرآيند اثباتشده، تعامل مصرفکننده از طريق يک مکانيسم شفاف، التزام دولت در مورد قابليت رديابي و کاهش تحريف اطلاعات در زنجيره تامين را شامل ميشود.
ادغام بلاکچين و اينترنت اشيا يک عامل تحولزا و انقلابي در فرايند عرضه مواد غذايي خواهد بود. شرکت نروژي يونيسات به عنوان يک موسسه پيشرو در اين حوزه، سامانه جديدي موسوم به سيفودچين را به صورت آزمايشي افتتاح کرده است. اين سامانه در حوزه صنعت مواد غذايي دريايي فعاليت ميکند.