رفاقت سامسونگ و مایکروسافت از هر زمان دیگری بیشتر میشود







ديجي کالا/ در رويداد مربوط به معرفي گلکسي نوت ۲۰ و ديگر گجتها، به غير از اين موارد شاهد محکمتر شدن ارتباط بين سامسونگ و مايکروسافت هم بوديم. اين دو شرکت در زمينههاي مختلف از بازيهاي موبايل گرفته تا بهينهسازي اپليکيشنها و يکپارچهسازي نرمافزار مشغول همکاري با يکديگر هستند. آنها همچنين اعلام کردند به زودي کاربران از طريق ويندوز ۱۰ ميتوانند اپليکيشنهاي درون گوشي سامسونگ را کنترل کنند و همچنين استفاده از تبلت سامسونگ بهعنوان نمايشگر ثانويه امکانپذير ميشود.
چنين همکاري نزديکي خبر جديدي نيست و حتي سال گذشته در مراسم معرفي گلکسي نوت ۱۰ مديرعامل مايکروسافت هم حضور داشت. اما اهميت اين همکاري حالا مهمتر از هر زمان ديگري است. ديگر بحث بر سر صرفا خود گوشيها نيست بلکه در مورد اين است که چنين گوشيهايي چگونه با ديگر کامپيوترها و حتي کنسولهاي بازي تعامل دارند. در اين ميان همکاري گسترده بين سامسونگ و مايکروسافت براي چنين رويکردي و البته مقابله با اکوسيستم نرمافزاري اپل ضروري محسوب ميشود.
قابليتهاي معرفي شده در مراسم
در زمينهي گيمينگ، شاهد ترمز بر قابليتهاي سرويس استريمينگ xCloud مايکروسافت بوديم. يکي از نتايج اين همکاري، ارائهي نسخه ويژه اپليکيشن Xbox Game Pass در گلکسي استور سامسونگ است که برخي ويژگيهاي آن در نسخه گوگل پلي استور ديده نميشود. همچنين مجموعه بازي براي گلکسي نوت ۲۰ ارائه ميشود که شامل اشتراک ۳ ماهه Xbox Game Pass Ultimate و يک کنترلر براي اجراي بازيهاي استريمينگ است.
مجموعه برنامههاي آفيس هم يکپارچهتر شدهاند. يادداشتهاي موجود در اپليکيشن Samsung Notes با Outlook و OneNote سينک ميشوند و Samsung Reminders با چندين سرويس مايکروسافت مانند Microsoft To Do، Teams و Outlook سينک خواهد شد. سامسونگ همچنين اعلام کرده براي بهينهسازي اپليکيشنهاي PowerPoint، Word و Excel در گلکسي Z Fold 2 مشغول همکاري با مايکروسافت است.
اما در اين ميان روشنترين مثال از مزاياي همکاري سامسونگ و مايکروسافت، قابليتهاي جديد اپليکيشن Your Phone است. طبق اعلام مايکروسافت، در حال حاضر نسخه آزمايشي ويندوز ۱۰ و صرفا گوشيهاي سامسونگ از اين مشخصه پشتيباني ميکنند که به آنها اجازه ميدهد اپليکيشنهاي اندرويد را در کنار برنامههاي ويندوز اجرا کنند.
برنامههاي اپل و گوگل در اين حوزه
بدون شک اين دو شرکت مدتها مشغول توسعه اين ويژگيها بودهاند ولي در هر صورت چنين مشخصهاي ما را به ياد قابليتي مياندازد که اپل در جريان رويداد WWDC 2020 از آن رونمايي کرد؛ در جريان اين مراسم، اپل نشان داد که به لطف مهاجرت به سمت تراشههاي ARM، اپليکيشنهاي iOS و iPadOS به راحتي در macOS اجرا خواهند شد.
کامپيوترهاي مک مبتني بر تراشه ARM ميتوانند اپليکيشنهاي iOS و iPadOS را اجرا کنند
در اين ميان اپل و سامسونگ دو رويکرد متفاوتي را اتخاذ کردهاند. کامپيوترهاي اپل بهزودي و بدون نياز به گوشي يا تبلت قادر به اجراي اپليکيشنهاي موردنظر خواهند بود ولي سامسونگ ميخواهد اين اپليکيشنها را بهنوعي از گوشي به کامپيوتر استريم کند. اما در هر صورت نتيجه هر دو رويکرد، امکان بهرهگيري از اپليکيشنهاي موبايل در کامپيوتر است.
در اين ميان، گوگل که سازنده اندرويد است در اين همکاري جاي خاصي ندارد. راهکار گوگل براي ارائهي يک اکوسيستم، اجراي اپليکيشنهاي اندرويد در سيستمعامل Chrome OS و يکپارچگي محدود بين آن دو است. اما Chrome OS کاربران محدودي دارد و نميتوان مشکلات مختلف مربوط به ارتباط بين اندرويد و Chrome OS را کتمان کرد.
رقابت با اپل
با نگاه به رويکردهاي هر سه شرکت، ميبينيم که مرز بين گوشي، تبلت و کامپيوتر بيش از پيش در حال محو شدن است. چنين روندي ممکن است سامسونگ را در مقايسه با اپل در وضعيت بدي قرار دهد. اپل در حال حاضر کنترل گستردهاي بر روي کل اکوسيستم سختافزاري و نرمافزار خود دارد. علاوه بر اين، حرکت به سمت تراشههاي ARM کنترل اپل را افزايش ميدهد و شاهد افزايش يکپارچگي محيط نرمافزاري آيفون، آيپد و کامپيوترهاي مک خواهيم بود.
کنترل اپل بر تمام جنبههاي گجتهاي خود به اين معني است که به تنهايي ميتواند مرزهاي بين گوشيها، تبلتها و کامپيوترهاي خود را ترسيم کند. اپل ميتواند به راحتي تصميم بگيرد که آيپد بهعنوان يک نمايشگر ثانويه انجام وظيفه کند بدون اينکه مانند سامسونگ و مايکروسافت به هماهنگيهاي گستردهاي نياز داشته باشد.
اين اختلاف قدرت باعث شده که سامسونگ براي اينکه بتواند در اين زمينه به رقيب قدري براي اپل تبديل شود، به شرکايي مانند مايکروسافت نياز پيدا کند. گوگل با توجه به اينکه توسعهدهنده اصلي اندرويد است شريک بسيار مهمي محسوب ميشود اما هسته متنباز اندرويد به سامسونگ آزادي عمل زيادي ميدهد تا بتواند ويژگيهاي موردنظر خود را در رابط کاربري موردنظر خود تعبيه کند.
در برابر يکپارچگي اپل، رويکرد سامسونگ مزاياي خود را دارد. سامسونگ به جاي اينکه براي گجتهاي خود يک باغ محصور ايجاد کند، ميتواند از مهمترين مزاياي مايکروسافت بهره ببرد. در همان روزي که خبر همکاري نزديک سامسونگ و مايکروسافت براي اجراي بهتر بازيهاي سرويس xCloud اعلام شد، مايکروسافت به آزمايش اين سرويس در گجتهاي iOS پايان داد که دليل اين کار قوانين اپ استور اپل اعلام شده است.
اين يعني کاربران سامسونگ و ديگر گوشيهاي اندرويدي قادر به اجراي بازيهاي xCloud خواهند بود ولي کاربران اپل نميتوانند از اين سرويس مايکروسافت بهره ببرند. بايد خاطرنشان کنيم سرويس استريمينگ بازي گوگل استيديا هم براي iOS ارائه نشده است. البته کاربران آيفون و آيپد به مجموعهي عظيمي از بازيها دسترسي دارند که بهزودي مکهاي مبتني بر تراشههاي ARM هم به راحتي ميتوانند آنها را اجرا کنند. همچنين نبايد سرويس اپل آرکيد را از قلم بيندازيم که حاوي بازيهاي جذابي است. اما در سرويس xCloud برخي بازيهاي پرسروصدا مانند Forza و سري Gears Of War وجود دارد که کاربران اپل نميتوانند آنها را اجرا کنند.
آينده گوشيهاي هوشمند، تبلتها و لپتاپها در حال تلاقي هستند و سامسونگ براي ايجاد يک مسير جديد نميتواند به تنهايي وارد عمل شود. به لطف همکاريهاي گسترده با مايکروسافت، سامسونگ حالا شريک مهمي دارد که ميتواند براي رسيدن به اهداف موردنظر خود، بر روي امکانات و کمکهاي مايکروسافت حساب کند.