کانادا در بحث تیک تاک میانجیگری خواهد کرد

ترنجي/ کارشناسان معتقدند کانادا بار ديگر تحت فشار قرار گرفته است تا در مناقشه فن آوريهاي ديجيتال که به نظر سياسي ميرسد، وارد شود. به اين ترتيب کانادا در بحث تيک تاک ميانجيگري خواهد کرد.
دونالد ترامپ رئيس جمهور آمريکا با استناد به نگرانيهاي امنيت ملي در مورد دادههاي کاربران و دسترسي احتمالي به دستگاهها توسط دولت چين، تلاش ميکند تا برنامه کار بردي تيک تاک واگذار شود.
شرکت مايکروسافت به يک خريدار بالقوه اين برنامه محبوب اشتراک گذاري ويديو تبديل شده است، که تلاش ميکند کاربر آن خود را در آمريکا، نيوزلند، استراليا و کانادا حفظ کند.
مايکل گيست، کارشناس حقوقي اينترنتي در دانشگاه اتاوا، ميگويد که اين مسئله به بحث در مورد اجازه يا عدم اجازه فناوري فايو جي شرکت هوآوي در شبکههاي داده بي سيم کانادا شباهت دارد.
دولت فدرال هنوز اين بحث را حل و فصل نکرده است، زيرا منگ وانژو، مدير اجرايي هواوي، در انتظار استرداد احتمالي وي پس از دستگيري در ونکوور به آمريکاست، در حالي که دو کانادايي، مايکل کووريگ و مايکل اسپاور از بيش از ۶۰۰ روز پيش در چين بازداشت هستند.
گيست ميگويد کانادا بار ديگر تحت فشار قرار گرفته تا در يک جنگ جهاني فن آوري ديجيتال در حال ظهور شرکت کند و ممکن است سعي کند بيش از حد در مذاکرات پيرامون تيک تاک مداخله نکند.
وي گفت: در اين مرحله، من اطمينان ندارم که دولت کانادا سياست مشخصي در اين زمينه داشته باشد. اين بدان معناست که پاسخ احتمالي ما اين است که از اين موضوع دوري کنيم و اجازه دهيم اين مشکل بدون مشارکت يا متعهد شدن ما روند خود راداشته باشد.
برنامه تيک تاک از سه سال پيش راه اندازي شد و اکنون ۱۰۰ ميليون کاربر در سراسر جهان دارد که فيلمهاي کوتاه و جذاب را به اشتراک ميگذارد.
گزارشي که در اوايل سال جاري توسط يک آژانس جهاني علاقمند به استفاده از رسانههاي اجتماعي منتشر شد، نشان داد که تيک تاک ششمين برنامه بارگيري (دانلود) شده در کانادا در سال ۲۰۱۹ است. اما تنها ۹ درصد از کاربران ۱۶ تا ۶۴ ساله کانادايي از آن استفاده ميکنند.
رويکرد ترامپ عليه تيک تاک در حالي مطرح ميشود که وي انتقادات از پکن را درباره اختلافات تجاري و همه گيري ويروس کرونا تشديد کرده است.
گيست افزود: به نظر ميرسد که تحولات اخير مربوط به ماجراي تيک تاک در آمريکا بيشتر با انگيزه سياسي انجام شده است. تفاوتهاي کمي بين شيوههاي گردآوري دادههاي تيک تاک و شرکتهاي بزرگ رسانههاي اجتماعي آمريکا وجود دارد.
اين حکم اواخر ماه گذشته ديوان عدالت اتحاديه اروپا، آنچه را آن را قوانين ضعيف حريم خصوصي در آمريکا ميداند، برجسته کرد که در نتيجه آن دولت آمريکا از طريق قوانين نظارت خود ميتواند دسترسي غيرقابل کنترل به اطلاعات کاربران داشته باشد؛ بنابراين در حالي که ذخيره دادههاي کاربران تيک تاک در سرورهاي آمريکايي ممکن است نگرانيها را درباره جاسوسي چينيها کاهش دهد، نگرانيهاي مربوط به سازمانهاي اطلاعاتي آمريکا را از بين نميبرد.
لورن ريد، رئيس يک گروه مشاوره حفظ حريم خصوصي در اين مورد ميگويد وقتي اروپا سختترين مقررات حفظ حريم خصوصي در جهان را تصويب کرد، مايکروسافت تصميم گرفت اين حمايتها و حقوق را به همه ارائه دهد. حتي اگر آنها ملزم به انجام اين کار طبق قانون نباشند. در نهايت، مايکروسافت يک شرکت آمريکايي است و در معرض برنامههاي نظارتي دولت آمريکاست که دسترسي غيرقابل کنترل به اطلاعات شخصي را فراهم ميکند.
دونالد ترامپ روز دوشنبه به خبرنگاران گفت: برنامه تيک تاک را ممنوع ميکند مگر اينکه مايکروسافت يا يک شرکت آمريکايي ديگر تا ۱۵ سپتامبر اين برنامه را خريداري کند.
کريستوفر پارسونز، همکار ارشد تحقيقاتي در دانشگاه تورنتو، گفت: اقدامات ترامپ براي مجبور کردن فروش ميتواند يک برخورد بسيار اساسي با نحوه برخورد دولتها با مشاغل اينترنتي باشد
پارسونز معتقد است: در واقع، اقدامات رئيس جمهور آمريکا نشان ميدهد که هر کشور بايد شعبههاي خود را از شرکتهاي رسانههاي اجتماعي داشته باشد.
نظر شما درباره اين ميانجيگري کانادا چيست؟