نماد آخرین خبر

اتصال اینترنت در روستاها برای آموزش مجازی

منبع
مهر
بروزرسانی
اتصال اینترنت در روستاها برای آموزش مجازی

مهر/ معاون فناوري و نوآوري وزير ارتباطات از اتصال اينترنت روستاها با اولويت آموزش مجازي در ترم تحصيلي آينده خبر داد.
ستار هاشمي امروز در همايش تبادل تجربيات دانشگاه ها و مراکز آموزشي در اجراي آموزش الکترونيکي در بحران کوييد ۱۹ که به صورت مجازي برگزار شد، اظهار کرد: اوايل اسفند ماه به دليل اينکه فکر مي کرديم شيوع کرونا در کشور ناپايدار باشد، به بحث آموزش مجازي خيلي توجهي نشد. 

وي با اشاره به اينکه وزارت ارتباطات براساس ليست اعلامي وزارت علوم اقدام به رايگان کردن اينترنت آموزش مجازي دانشگاه ها کرد، افزود: رايگان سازي اينترنت آموزش مجازي در ترم گذشته فراز و فرودهايي داشت؛ در واقع آن چيزي که اتفاق افتاد اين بود که در بازه زماني ۳-۴ ماهه ليست دانشگاه ها را به صورت تدريجي به وزارت ارتباطات ارائه داد.

معاون فناوري و نوآوري وزير ارتباطات ادامه داد: در ترم گذشته ما مجموعا بيش از ۱۸۵۲ سامانه آموزشي را در دانشگاه هاي زير مجموعه وزارت علوم، وزارت بهداشت و حوزه علميه رايگان کرديم. در زمينه رايگان سازي آموزش مجازي نقدهايي وجود داشت و اعلام شد برخي ترافيک ها را که وزارت ارتباطات اعلام کرده، رايگان نيست.


هاشمي اضافه کرد: به طور مثال ما در اين زمينه بررسي هايي را انجام داديم و حتي آدرسي که به ما اعلام شده بود را چک مي کرديم اما از سمت ما ترافيک رايگان بود اما دانشگاه اعلام مي کرد رايگان نيست؛ در اين زمينه لازم است برخي دانشگاه ها پيکر بندي هاي سامانه هاي خود را بازنگري کنند و در اين زمينه دقت نظر داشته باشند.

وي با بيان اين مطلب که در ترم گذشته در بستر شبکه ملي اطلاعات ترافيک دو برابري را آن هم در شرايط تحريم ها تجربه کرديم، افزود: نکته بعدي اين بود که در طول چند ماه گذشته، کسب و کارهاي اينترنتي در اين تعطيل نشد هرچند اعتقاد ما بر اين است که بحث آموزش از ارکان اصلي توسعه کشور به شمار مي رود.

معاون وزير ارتباطات بيان کرد: در برخي مواقع شاهد هستيم در آموزش مجازي ارتباط قطع مي شود که اين موضوع به زيرساخت ارتباطي ندارد. به طور مثال ممکن است سرور مورد نظر با اختلالاتي مواجه شده باشد که در اين زمينه لازم است آسيب شناسي دقيقي صورت گيرد. 

هاشمي در ادامه خاطرنشان کرد: بنده عضو هيات علمي دانشگاه شيراز هستم و براي برگزاري کلاس هاي مجازي در طول ترم گذشته با مشکل جدي مواجه نبودم. اما به طور مثال برخي همکاران ما در دانشگاه ها که تجربه آموزش آنلاين را نداشتند، با بيشترين مشکل مواجه شدند. همچنين در دانشگاه هايي که مرکز الکترونيک نداشتند، مشکلات بيشتر بود.

وي با اعلام اينکه راه اندازي فناوري ۵G در دستور کار وزارت ارتباطات قرار دارد، گفت: از دوستاني که در اين زمينه صاحب نظر هستند، براي بررسي اين فناوري دعوت کرده ايم.  ۵G يکي از کارکردهايش اين است که بستر مناسب تري براي اجراي آموزش بر بستر مجازي فراهم مي کند.

معاون فناوري و نوآوري وزير ارتباطات درباره مشکل عدم دسترسي دانشجويان در مناطق مرزي و روستاها به اينترنت گفت: طرحي وجود دارد که براساس آن ما بايد تا پايان سال ۱۴۰۰ کليه روستاهاي بالاي ۲۰ خانوار را به شبکه ملي اطلاعات وصل کنيم؛ با توجه به محدوديت منابع و تحريم هاي ظالمانه به صورت طبيعي اتصال اين روستاها به اينترنت بايد اولويت بندي شود.

هاشمي در ادامه تصريح کرد: نکته من است که اولويت ها را به نحوي پيش ببريم که بتوانيم بحث آموزش و پوشش بيشتري را داشته باشيم. پوشش ۱۰۰ درصدي اينترنت را زماني در کشور خواهيم داشت که همه روستاهاي بالاي ۲۰ خانوار را پوشش دهيم. 

وي در ادامه درخواست کرد روستاهايي که اين پوشش را ندارند، جمع بندي شود و به ما منعکس شود. البته لازم است  اين موضوع مديريت و از يک پنجره واحد به وزارت ارتباطات اعلام شود و ما در حد توان کمک خواهيم کرد.

معاون فناوري و نوآوري وزير ارتباطات درباره عمل نکردن برخي اپراتورها به ابلاغيه وزارت ارتباطات در خصوص رايگان سازي اينترنت آموزش مجازي، گفت: بايد قبول کنيم که اپراتورها در بخش خصوصي کار مي کنند و بخش خصوصي به سود خود نگاه مي کند در واقع طبيعت بخش خصوصي همين است و بالاطبع از رايگان کردن استقبال نمي کنند.

هاشمي در پايان گفت: از دانشگاه ها و مسولان وزارت علوم مي خواهيم بررسي دقيقي از مناطق و دانشگاه هايي که اينترنت آموزشي آن ها رايگان نشده داشته باشند و آن را به وزارت ارتباطات اعلام کنند.

در کانال آي‌تي و ™CanaleIT هم کلي عکس و ويدئوي دسته اول و جذاب داريم

دانلود اپلیکیشن آخرین خبر