نماد آخرین خبر

سامسونگ با AMD و ARM همکاری می‌کند تا کوالکام را شکست دهد

منبع
کليک
بروزرسانی
سامسونگ با AMD و ARM همکاری می‌کند تا کوالکام را شکست دهد

کليک/ اخيرا شايعاتي منتشر شده است که سامسونگ قصد همکاري با AMD و ARM دارد تا بتواند نسل بعدي تراشه‌هاي اکسينوس را با قدرت پردازشي بسيار بيشتري نسبت به تراشه‌هاي کوالکام بسازد.


سامسونگ در يکي از بيانيه‌هاي خود در نوامبر سال گذشته گفته است که قصد توقف فرايند توسعه‌ي هسته‌هاي سفارشي CPU ويژه‌ي تراشه‌هاي خانواده‌ي اکسينوس (Samsung Exynos) را دارد. ممکن است در گوشي‌هاي سري گلکسي S30  از تراشه پرچم‌دار بعدي خانواده‌ي اکسينوس استفاده شود که ممکن است هسته‌هاي مبتني‌بر معماري آرم داشته باشد.

گفته مي‌شود سامسونگ قصد همکاري تجاري با AMD و ARM دارد. اين کمپاني مي‌خواهد به اولين شرکت توليدکننده‌ي ريزپردازنده‌هاي AP (Application Processor) اندرويد تبديل شود.

از آن‌جايي که ايالات متحده آمريکا هواوي و هاي‌سيليکون، زيرشاخه اين شرکت که در حوزه تراشه فعال است را تحريم کرده‌اند، آن‌ها نمي‌توانند تراشه‌هاي سري کرين را توليد کنند. بنابراين سامسونگ تنها شرکتي است که مي‌تواند از تراشه‌ي اختصاصي خود در محصولات استفاده کند.

تراشه اکسينوس ۹۹۰ که پرچمدار جديد سامسونگ است قدرت پردازشي معادل تراشه‌هاي اسنپدراگون ۸۶۵ و اسنپدراگون ۸۶۵ پلاس کوالکام ندارد. با اين وجود برخي شايعات نشان مي‌دهند نسل بعدي اين تراشه‌ها تفاوت زيادي خواهد داشت. در حقيقت اين تراشه علاوه بر ارائه قدرت پردازشي بيشتر، توليد گرماي کمتري نيز دارد.

گزارش‌هاي اخير ادعا مي‌کنند که سامسونگ همکاري نزديک خود را با کوالکام شروع کرده است. اين کمپاني قصد دارد پردازنده‌ي مرکزي جديدي را برپايه‌ي هسته‌ي Cortex-X توليد کند. آرم در هفتم خرداد ماه از اين هسته رونمايي کرد. Cortex-X حدود ۳۰ درصد از Cortex-A77  قوي‌تر است و در حوزه پردازش‌هاي تک‌تردي (Single-Thread) حدود ۲۲ درصد قدرت بيشتري دارد.

تراشه‌هاي اکسينوس سامسونگ هميشه از نظر قدرت پردازنده‌ي گرافيکي نسبت به تراشه‌هاي سري اسنپدراگون کوالکام ضعيف‌تر بوده‌اند. سامسونگ نيز مي‌خواهد براي از بين بردن اين ضعف و به منظور توليد پردازنده‌ي گرافيکي سفارشي براي اکسينوس ۲۰۲۱ با AMD همکاري کند. گفته مي‌شود واحد پردازش عصبي (NPU) و مودم‌هايي که قرار است در تراشه‌هاي بعدي اکسينوس استفاده شوند، بهتر از NPUها و مودم‌هاي کوالکام خواهند بود.

در کانال آي‌تي و ™CanaleIT هم کلي عکس و ويدئوي دسته اول و جذاب داريم

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره