نماد آخرین خبر

تشخیص تصاویر جعلی توسط ابزار برچسب گذاری جدید فوتوشاپ

منبع
شهر سخت افزار
بروزرسانی
تشخیص تصاویر جعلی توسط ابزار برچسب گذاری جدید فوتوشاپ

شهر سخت افزار/ سال گذشته بود که شرکت Adobe اعلام کرد با همکاري روزنامه The New York Times و همچنين شبکه اجتماعي Twitter بر روي پروژه اي با عنوان Content Authenticity Initiative کار مي کند که مي تواند در سرانجام موجب کاهش انتشار تصاوير ويرايش شده و غيراصلي در فضاي وب شود. اما اين شرکت به تازگي اعلام کرده است که در آينده نزديک اولين نسخه از اين فناوري را مورد تست و ارزيابي قرار مي دهد.

اپل امروز اعلام کرد که پيشرفت پروژه Content Authenticity Initiative به مراحل پاياني خود رسيده است و بزودي نخستين فناوري طراحي شده در اين پروژه مورد تست و ارزيابي قرار مي گيرد تا پس از دريافت تاييديه هاي لازم در دسترس عموم کاربران قرار بگيرد.

 

فناوري طراحي شده در قالب اين پروژه از فراداده ها (Metadata) و قابليت هاي رمزنگاري (Cryptography) به منظور برچسب گذاري اطلاعات استفاده مي کند تا به کاربران کمک کند اعتبار و صحت تصاوير، ويديوها و ديگر مضامين ديجيتال از بابت اينکه ويرايش يا سرقت نشده اند را شناسايي کنند.

Adobe اعلام کرده است که تا پايان سال جاري ميلادي نسخه اي تازه از برنامه فوتوشاپ را منتشر مي کند که نسخه اوليه و پيش نمايش از اين قابليت را در خود جاي داده است. اين شرکت همچنين قصد دارد اين قابليت را با شبکه اجتماعي اختصاصي خود، Behance يکپارچه سازي کند تا طراحان حرفه اي نيز بتوانند از آن استفاده کنند.

اين شرکت قصد دارد در قالب اين برنامه تصاويري که توسط کاربران طراحي مي شود را برچسب گذاري کند تا آن ها نشانه هايي از مبدا، طراح و ماهيت خود داشته باشند. اين تگ ها به ديگر کاربران کمک مي کنند که طراح يا عکاس اصلي تصاوير را شناسايي نمايند. در قابليت مهم ديگر اين تگ ها مي توانند نشان دهند که يک تصوير در کجا و در چه زماني به ثبت رسيده است. اين اطلاعات به صورت رمزنگاري شده به تصاوير افزوده مي شوند تا اعتبار و صحت تصاوير را نشان دهند.

مديران شبکه هاي اجتماعي نظير فيس بوک و Twitter اميدوار هستند به لطف اين فناوري بتوانند سيستم خودکاري را طراحي کنند که قادر باشد تصاوير جعلي و گمراه کننده را شناسايي و از انتشار آن ها جلوگيري کنند. به عنوان مثال فرض کنيد در نقطه اي از جهان اتفاق ناگواري رخ داده است و انبوهي از کاربران مشغول ثبت تصاوير و انتشار آن ها در شبکه هاي اجتماعي هستند. سيستم برچسب گذاري طراحي شده توسط Adobe قادر است به صورت خودکار با شناسايي تصاويري که مربوط به اين واقعه نيست از انتشار آن ها جلوگيري کند. اين سيستم همچنين مي تواند نسبت به شناسايي تصاوير دستکاري شده نيز اقدام کند.

با وجود اين قابليت هاي عالي، اين فناوري طراحي شده توسط Adobe يک ايراد بزرگ دارد. قدرت اين فناوري در شناسايي تصاوير به تعداد شرکت ها و سازمان هايي وابسته است که از آن استفاده کنند. به منظور اينکه اين فناوري بتواند تمامي تصاوير جعلي و ويرايش شده را شناسايي کند بايد توليد کنندگان دوربين هاي عکاسي، توسعه دهندگان نرم افزارها، شبکه هاي اجتماعي و انتشار دهندگان فايل هاي مديا از آن در سيستم هاي خود استفاده کنند. با توجه به اين موضوع در حال حاضر نمي توان گفت که اين فناوري چه زماني به توانايي و قدرت موردنياز مي رسد.

محدود کردن برنامه فوتوشاپ از انتشار تصاوير و اطلاعات جعلي، قابليتي است که شرکت Adobe مدت هاست به دنبال آن است. اين شرکت در سال 2019 با همکاري محققان دانشگاه UC Berkeley توانست يک الگوريتم مبتني بر هوش مصنوعي را طراحي کند که قادر است تصاويري که با استفاده از قابليت Face Away Liquify در برنامه فوتوشاپ، ويرايش و دستکاري شده اند را شناسايي کند. اين ابزار مي تواند به منظور تغيير و بزرگ نمايي رفتارهاي چهره يک شخص مورد استفاده قرار بگيرد.

بايد گفت فناوري جديدي که Adobe در پي دست يابي به آن است به مراتب از اين اين قابليت قدرتمندتر محسوب مي شود؛ چرا که قابليت رمزنگاري تصاوير مي تواند منجر به شناسايي تصاويري شود که نه تنها توسط يک قابليت، بلکه توسط همه ابزارهاي فوتوشاپ دستکاري شده اند.

در کانال آي‌تي و ™CanaleIT هم کلي عکس و ويدئوي دسته اول و جذاب داريم

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره