نماد آخرین خبر

خرید و فروش ارز دیجیتال توسط صرافی‌ها جرم است

منبع
آي تي آناليز
بروزرسانی
خرید و فروش ارز دیجیتال توسط صرافی‌ها جرم است

آي تي آناليز/ رئيس کانون صرافان گفت: بانک مرکزي تاکنون هيچ مجوزي براي خريد و فروش ارز ديجيتال صادر نکرده است.

کامران سلطاني زاده رئيس کانون صرافان اظهار کرد: در دو ماه گذشته افزايش شديد نرخ ارز باعث شده بود دادستان تهران و قوه قضاييه اطلاعيه اي صادر کنند که قيمت ارز در سايت‌ها منتشر نشود و پليس فتا هم از صرافان خواسته بود که از درج قيمت بر روي سايت هايشان به منظور کاهش التهابات بازار جلوگيري کنند.

وي ادامه داد : با مکاتباتي که با قوه قضاييه و پليس فتا داشته‌ايم مقرر شد صرافي هايي که از بانک مرکزي مجوز دارند و قيمت رسمي بانک مرکزي را اعلام مي کنند از ساير سايت هاي غيرمجاز متمايز شوند و اجازه درج قيمت را داشته باشند. البته خيلي از صرافان به دليل نگراني هايي که دارند فعلا در سايت قيمت ارز را منتشر نمي‌کنند با اين وجود صرافان مکلف هستند با توجه به دستور بانک مرکزي، قيمت هاي خريد و فروش ارز را هم بر روي تابلوي مغازه و هم بر روي سايتشان منتشر کنند در غير اين صورت اجازه خريد و فروش ارز را ندارند.

اين مقام مسئول افزود: اگر صرافان نرخ را بر روي تابلو و يا سايتشان اعلام کنند ولي ارزي براي فروش نداشته باشند تخلف کرده اند صرافان در صورت نداشتن ارز بايد بر روي تابلو عدد صفر را نمايش دهند تا مردم متوجه شوند صرافي ارز نمي فروشد.

سلطاني زاده در پاسخ به اين سوال که صرافاني که تارنما يا سايت ندارند براي درج قيمت بايد چه اقدامي انجام دهند گفت: چند ماهي هست که اپليکيشني توسط کانون صرافان به بهره برداري رسيده است و همه صرافان موظف شده‌اند از آن براي اعلام نرخ استفاده کنند. مردم هم مي‌توانند براي مراجعه به اين اپليکيشن قيمت خريد و فروش هر صرافي را همراه با مکاني که آن صرافي مستقر است مشاهده کنند.

وي ادامه داد: صرافان از يک هفته گذشته ملزم به استفاده از اين اپليکيشن شده‌اند و به زودي تمامي صرافان وارد اين اپليکيشن مي شوند و اقدام به نرخ گذاري خواهند کرد.

سلطاني زاده در خصوص برگشت ارز حاصل از صادرات گفت: تمامي صرافي هايي که داراي مجوز فعاليت از بانک مرکزي هستند مي توانند با صادرکنندگان تبادلات لازم را داشته باشند و از بعد مکان هم هيچ محدوديتي ندارند به عنوان مثال يک صادرکننده در خراسان مي‌تواند با يک صراف در تهران در ارتباط باشد و در سامانه نيما فعاليتش را انجام دهد. همه اين اقدامات بستگي به توافق ميان صادرکننده و صراف دارد و از نظر فعاليت هيچ محدوديتي براي صرافان داراي مجوز وجود ندارد.

وي گفت: ما اطلاع دقيقي از روند بازگشت ارز حاصل از صادرات نداريم و براي بررسي دقيق ميزان بازگشت ارز حاصل از صادرات بايد به آمارهاي بانک مرکزي اتکا کرد.

سلطاني زاده در خصوص فعاليت صرافان در خريد و فروش ارز ديجيتال گفت: تاکنون بانک مرکزي هيچ مجوزي براي فعاليت صرافان در خصوص ارز ديجيتال را صادر نکرده است و افرادي که در اين زمينه فعاليت مي‌کنند متخلف هستند چرا که داراي مجوز رسمي نيستند.

وي ادامه داد : طبق مصوبه هيئت دولت ماينرها مي توانند ارز ديجيتال را ماين کنند اما در چرخه قانوني و هنوز هم براي خريد و فروش ارزهاي ديجيتال دستورالعمل ابلاغ نشده است.

رئيس کانون صرافان اظهار کرد: براي تدوين دستورالعمل خريد و فروش ارز ديجيتال جلساتي برگزار شده است و ما هم نظراتمان را گفته ايم ولي تاکنون هيچ دستورالعملي در اين زمينه صادر نشده است و فعاليت در معاملات ارزي چه در فضاي مجازي و چه توسط صرافان کاري غيرقانوني است و با متخلفان برخورد خواهد شد.

وي در خصوص آينده بازار ارز هم گفت: به عنوان کارشناس نمي توانيم از بالارفتن يا پايين آمدن قيمت ارز در آينده صحبت کنيم ولي ما هم مانند ساير افراد خواهان ثبات در اين بازار هستيم. پيش‌بيني اين است که با برنامه ريزي هايي که بانک مرکزي در خصوص اختصاص ارز براي کالاهاي مورد نياز مردم و حذف ممنوعيت واردات کالاهاي لوکس انجام مي دهد در بلندمدت مي‌توانيم شاهد اتفاقات مثبتي باشيم.

در کانال آي‌تي و ™CanaleIT هم کلي عکس و ويدئوي دسته اول و جذاب داريم

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره