نماد آخرین خبر

شکایت اپیک گیمز از اپ استور و گوگل پلی

منبع
زومجي
بروزرسانی
شکایت اپیک گیمز از اپ استور و گوگل پلی

زومجي/ بعد از اينکه اپل و گوگل به‌دليل زير پا گذاشتن قوانين اقدام به حذف بازي فورتنايت از فروشگاه‌هاي اختصاصي خود کردند، اپيک گيمز شکايت نامه رسمي خود را حول محور «رفتار ضد رقابتي» عليه دو غول بزرگ تکنولوژي تنظيم کرد.
   
اپيک گيمز (Epic Games) در واکنش به حذف بازي پرطرفدار Fortnite از فروشگاه‌هاي اپ استور و گوگل پلي استور، يک شکايت نامه رسمي را عليه اين دو شرکت در ايالت کاليفرنيا تنظيم کرده است. براساس مواد اشاره شده در اين شکايت، اپل بار ديگر به اتهامي که قبلاً هم با آن مواجه شده بود، يعني «جلوگيري از حق رقابت، کنترل بازار و خفه کردن نوآوري در شرکت‌هاي کوچکتر» تحت پيگرد قانوني قرار گرفته است.

در شکايت قانوني Epic نوشته شده: «اپل به‌جاي تحمل اين رقابت سالم و تلاش براي رقابت جهت کسب شايستگي بيشتر، با حذف اپليکيشن Fortnite از فروشگاه اپ استور رفتار ضد رقابت‌طلبانه‌اي را از خود نشان داده است. در پي اين تصميم، بازيکنان و کاربران جديد، قادر به دريافت اين برنامه در پلتفرم iOS نبوده و افرادي که قبلاً بازي را در گوشي‌ها و تبلت‌هاي خود ذخيره کردند نيز امکان به‌روزرساني بازي جهت استفاده از آن را نخواهند داشت.»

در ادامه‌ي متن شکايت نامه اپيک مي‌خوانيم: «علاوه‌بر اين، بازيکني که قبل از اعمال اين تصميم به‌صورت کاملاً قانوني Fortnite را در گوشي هوشمند خود ذخيره کرده، نه به‌صورت خودکار و نه با جستجوي نسخه‌ي جديد برنامه در اپ استور قادر به استفاده از اين بازي نخواهد بود. حذف فورتنايت از فروشگاه اپل، نمونه‌ي ديگري از رفتار قدرت طلبانه‌ي اپل در بازار مصرف و تحميل محدوديت‌هاي غيرمنطقي و همچنين انحصارطلبي ۱۰۰ درصدي اين شرکت در بازار پرداخت‌هاي درون برنامه‌اي است.»

اين دادنامه با اشاره به «اقدامات اپل در راستاي انحصار طلبي غيرقانوني در تمامي جنبه‌هاي بازارِ مصرف»، به نرخ ماليات ۳۰ درصدي کليه‌ي مبالغ پرداختي کاربران، اعم از خريد اپليکيشن‌ها و خريدهاي درون برنامه‌اي در فروشگاه‌هاي اين شرکت پرداخته و پيامدهاي رفتار ضد رقابت طلبانه اپل را متوجه تمامي بخش‌هاي اين صنعت مي‌داند.

اپيک گيمز همچنين ويديويي را با شعار «به جنگ بپيونديد و از تبديل شدن سال ۲۰۲۰ به ۱۹۸۴ جلوگيري کنيد» منتشر کرده است که به وضوح تريلر سال ۱۹۸۴ اپل را به سخره مي‌گيرد. اين تريلر بازيکنان را به نبرد با اپ استور مي‌برد و بازيکنان را به استفاده از هشتگ #FreeFortnite دعوت مي‌کند.

اما شکايت حقوقي اپيک تنها به اينجا ختم نشده و پاي گوگل را هم به اين مسئله باز کرده است. بعد از اينکه گوگل نيز به‌دنبال اپل اقدام به حذف اين برنامه از فروشگاه پلي استور کرد، Epic شکايت نامه حقوقي جداگانه‌اي را عليه اين شرکت تنظيم کرده است. در اين درخواست نوشته شده: «Google با استفاده از موانع قراردادي  و فني بي‌شماري که بر سر راه توسعه‌دهندگان و ناشران مستقل قرار داده، به‌طور کلي حق رقابت در جامعه‌ي بزرگ دستگاه‌هاي مبتني بر سيستم‌عامل اندرويد را از ميان برداشته است.»

«رفتار اين شرکت عملاً تمامي توسعه‌دهندگان و کاربران اپليکيشن‌هاي اندرويد را به سمت «فروشگاه» انحصاري خود، يعني Google Play Store سوق داده و با قرار دادنِ يک واسطه اجتناب ناپذير ميان توسعه‌دهندگان و کاربران محصولات اندرويدي، به تماميت طلبي و انحصارگرايي در اين بازار مي‌پردازد. گوگل از اين جايگاه براي تحميل ماليات‌هاي ناعادلانه به ناشران و توسعه‌دهندگان سوء استفاده کرده و سود قابل توجهي را از تک تک اپليکيشن‌هاي اين پلتفرم طلب مي‌کند.»

موضوع از اين قرار است که اپيک گيمز روش جديدي با نام Epic Direct Payment را به بازي فورتنايت اضافه کرده است. در اين روش در صورتي که از پرداخت درون برنامه‌اي اپيک استفاده کنيد، مي‌توانيد وي‌باکس‌ها را به‌جاي ۱۰ دلار، ۸ دلار خريداري کنيد. اين موضوع برخلاف قوانين اپ‌استور و گوگل پلي است.

دفاع تيم سوييني از اقدام حقوقي Epic Games

اما در جديدترين اخباري که در ارتباط با اين موضوع منتشر شده، تيم سوييني (Tim Sweeney) مديرکل اپيک به‌صورت عمومي به اظهارنظر در خصوص وقايع اخير پرداخته و از تصميم شرکت براي پيگيري حقوقي مسئله حمايت کرده است. Sweeney در رشته پيام‌هايي که ازطريق اکانت شخصي خود در توييتر منتشر کرده مي‌نويسد:

«در ابتدايي‌ترين سطحي که مي‌توان به اين مسئله نگاه کرد، ما در حال دفاع از مصرف کنندگاني هستيم که اقدام به خريد گوشي‌هاي هوشمند شخصي خود کرده و اين حق را دارند که از فروشگاه‌ها و بسترهاي مورد نظر خود، به نصب برنامه در اين گوشي‌ها بپردازند. سازندگان اين برنامه‌ها بايد از اين حق برخوردار باشند تا محصولات توليدي خود را به شکلي که خود تمايل دارند به بازار عرضه کرده و به تجارت و رقابت در اين بازار بپردازند.»

در ادامه بايد ديد که بالاخره اين کشمکش‌ها به کجا رسيده و آيا مجدداً شاهد بازگشت فورتنايت به فروشگاه‌هاي اندرويد و iOS خواهيم بود يا شرايط به نحو ديگري رقم خواهد خورد. نظر شما کاربران زومجي در خصوص مسائل مطرح شده پيرامون اين قضيه چيست؟ نظرات خود را در بخش کامنت‌ها با ما در ميان بگذاريد.

در کانال آي‌تي و ™CanaleIT هم کلي عکس و ويدئوي دسته اول و جذاب داريم

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره