نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
موبایل و بازی

نگاهی دوباره به بزرگ‌ترین گوشی‌های ساخته شده

منبع
مجله ديجي کالا
بروزرسانی

مجله ديجي کالا/ روزي روزگاري گوشي‌هاي غول‌پيکر استثناء محسوب مي‌شدند و شرکت‌ها به دنبال ساخت بزرگترين گوشي ها نبودند. تا همين چند سال قبل گوشي‌هاي داراي نمايشگرهاي ۴.۷ تا ۵ اينچ نرمال محسوب مي‌شدند و اگر بزرگ‌تر بودند به‌عنوان فبلت ياد مي‌شدند. اما در سال ۲۰۲۰ پيدا کردن گوشي‌هاي اندرويدي جمع‌وجور به کار تقريبا غيرممکني بدل شده و نمايشگرها کماکان در حال افزايش اندازه هستند.

اما چطور به وضعيت فعلي رسيده‌ايم؟ به مناسبت عرضه گلکسي نوت ۲۰ اولترا، نگاهي دوباره به تعدادي از بزرگترين گوشي هاي ساخته شده مي‌اندازيم که مرز بين گوشي و تبلت را کمرنگ کرده‌اند و در زمينه مرگ گوشي‌هاي جمع‌وجور تاثيرگذار بوده‌اند. از آنجايي که کل سري گلکسي نوت به داشتن ابعاد بزرگ شهرت دارند، در اين فهرست به آن‌ها نمي‌پردازيم.

گلکسي مگا (۲۰۱۳)
اندازه نمايشگر: ۶.۳ اينچ

ابعاد: ۱۶۷.۶ در ۸۸ در ۸ ميلي‌متر
وزن: ۱۹۹ گرم
سري گلکسي نوت تنها گوشي‌هاي غول‌پيکر سامسونگ محسوب نمي‌شوند و در سال ۲۰۱۳ گلکسي مگا با نمايشگر بسيار بزرگي معرفي شده است. طول اين گوشي بيش از ۱۶۷ ميلي‌متر و عرض آن حدود ۹۰ ميلي‌متر بود و در اين بدنه نمايشگر ۶.۳ اينچي تعبيه شده بود.

گلکسي مگا در آن زمان يکي از بزرگترين گوشي ها به حساب مي‌آمد. نمايشگر آن در مقايسه با رقباي خود مانند HTC One M7، نکسوس ۵، آيفون ۵ اس و حتي گوشي‌هاي ساخت سامسونگ مانند گلکسي نوت ۳ و گلکسي اس ۴ اندازه بسيار بزرگ‌تري داشت. روي هم رفته نمايشگر اين گوشي آن‌قدر بزرگ محسوب مي‌شد که استفاده از آن با يک دست تقريبا غيرممکن بود.

از معايب آن هم مي‌توانيم به ضعيف بودن سخت‌افزار اشاره کنيم. قلب تپنده اين گوشي تراشه اسنپ‌دراگون ۴۰۰ بود و فقط از ۸ گيگابايت حافظه داخلي بهره مي‌برد. همچنين مي‌توانيم به دوربين اصلي ۸ مگاپيکسلي آن هم اشاره کنيم. کاربران خواستار مدل کوچک‌تر مي‌توانستند مدل ۵.۸ اينچي اين گوشي را خريداري کنند که اين مدل از امکانات سخت‌افزاري ضعيف‌تري نسبت به برادر بزرگ‌تر خود بهره مي‌برد.

گلکسي مگا با قيمت ۵۷۰ دلار روانه‌ي بازار شد اما در همان زمان بسياري از کاربران ترجيح دادند که گوشي جذاب‌تر و بهتر گلکسي نوت ۳ را با قيمت ۷۰۰ دلار خريداري کنند.

سوني اکسپريا Z اولترا (۲۰۱۳)
اندازه نمايشگر: ۶.۴ اينچ
ابعاد: ۱۷۹.۴ در ۹۲.۲ در ۶.۵ ميلي‌متر
وزن: ۲۱۲ گرم
حدود يک ماه پس از عرضه گلکسي مگا، سوني هم با عرضه اکسپريا Z اولترا شانس خود را در زمينه‌ي ساخت يک گوشي بسيار بزرگ امتحان کرد که البته اين گوشي از مشخصات پرچم‌داران بهره مي‌برد. گوشي Z اولترا مجهز به نمايشگر بسيار بزرگ ۶.۴۴ اينچي بود و طول و عرض آن هم به ترتيب به حدود ۱۷۹ و ۹۲ ميلي‌متر مي‌رسيد.

سوني براي اين گوشي از نمايشگر ۱۰۸۰p، تراشه اسنپ‌دراگون ۸۰۰، ۱۶ گيگابايت حافظه رم و ۲ گيگابايت حافظه داخلي استفاده کرد و به همين خاطر از لحاظ سخت‌افزاري حرف زيادي براي گفتن داشت.

شيائومي مي مکس ۳ (۲۰۱۸)
اندازه نمايشگر: ۶.۹ اينچ
ابعاد: ۱۷۶.۲ در ۸۷.۴ در ۸ ميلي‌متر
وزن: ۲۲۱ گرم
پنج سال بعد از عرضه گلکسي مگا و اکسپريا Z اولترا ابعاد گوشي‌ها همچنان رو به افزايش بود. در سال ۲۰۱۸ شيائومي تصميم گرفت بزرگترين گوشي خود را به نام مي مکس ۳ با نمايشگر ۶.۹ اينچي روانه‌ي بازار کند. اين گوشي علي‌رغم اندازه بسيار بزرگ و امکانات جذابي که داشت، با قيمت مناسبي به دست کاربران رسيد.

اين گوشي از نمايشگر کم حاشيه‌اي بهره مي‌برد و بدنه آن هم از جنس آلومينيوم بود. همچنين به لطف داشتن باتري ۵۵۰۰ ميلي‌آمپر ساعتي، اين باتري تا دو روز مي‌توانست انرژي مورد نياز را تامين کند.

همانطور که گفتيم، اين گوشي با قيمت بسيار مناسبي روانه‌ي بازار شد. در آن دوران که گوشي‌هاي داراي نمايشگرهاي بزرگ قيمت بسيار بالايي داشتند، مي مکس ۳ در بازار چين فقط ۲۵۰ دلار قيمت داشت که باعث شد در ادامه تعداد بيشتري از گوشي‌هاي مقرون به صرفه با نمايشگرهاي بزرگ روانه‌ي بازار شوند.

هواوي ميت ۲۰ ايکس (۲۰۱۸)
اندازه نمايشگر: ۷.۲ اينچ
ابعاد: ۱۷۴.۶ در ۸۵.۴ در ۸.۲ ميلي‌متر
وزن: ۲۳۲ گرم
در تمام مطالب مربوط به بزرگترين گوشي هاي ساخته شده بدون شک بايد به اين گوشي غول‌پيکر ساخت هواوي اشاره کرد. اين گوشي با داشتن نمايشگر ۷.۲ اينچي توانست تمام رقبا را کنار بزند و به لطف اسپيکرهاي استريو و تراشه کايرين ۹۸۰ يک سيستم سرگرمي ايدئال براي کاربراني بود که مشکلي با ابعاد بسيار بزرگ اين گوشي نداشتند.

اگرچه اين گوشي از لحاظ اجراي بازي‌هاي سنگين عملکرد معمولي داشت ولي در همان زمان در نقد و بررسي‌هاي انجام شده، ايجاد تعادل بين تجربه کاربري گوشي و ارائه‌ي ابعاد بزرگ در حد و اندازه‌هاي تبلت مورد ستايش قرار گرفته است.

گلکسي اس ۲۰ اولترا (۲۰۲۰)
اندازه نمايشگر: ۶.۹ اينچ
ابعاد: ۱۶۶.۹ در ۷۶ در ۸.۸ ميلي‌متر
وزن: ۲۲۰ گرم
آخرين گوشي اين فهرست گلکسي اس ۲۰ اولترا است که با نمايشگر ۶.۹ اينچي معرفي شده. اين گوشي در کنار نوت ۲۰ اولترا از بزرگترين نمايشگر استفاده شده در بين گوشي‌هاي سامسونگ بهره مي‌برد؛ البته در اين رده‌بندي ما گوشي‌هاي تاشو را لحاظ نکرده‌ايم.

اگرچه نمايشگر گلکسي اس ۲۰ اولترا از بيشتر گوشي‌هاي موجود در اين فهرست بزرگ‌تر است، اما از تمام آن‌ها کوتاه‌تر و باريک‌تر محسوب مي‌شود که نشان‌دهنده‌ي پيشرفت به دست آمده طي اين سال‌ها است. در اين بدنه بسيار بزرگ باتري ۵۰۰۰ ميلي‌آمپري تعبيه شده که حتي در صورت فعال‌سازي رفرش ريت ۱۲۰ هرتز نمايشگر همچنان مي‌توانيد از عمر باتري مناسبي بهره ببريد.

گوشي‌هاي غول‌پيکر تا مدت‌ها غير از اندازه بسيار بزرگ حرف زيادي براي گفتن نداشتند و ضعف‌هاي مختلف آن‌ها را نمي‌توانستيم کتمان کنيم. اما سامسونگ با عرضه اس ۲۰ اولترا و نوت ۲۰ اولترا نشان داد که اين گوشي‌ها مي‌توانند از بهترين مشخصات و امکانات بهره ببرند و انواع سليقه‌ها را راضي نگه دارند.

ادامه افزايش اندازه نمايشگر با گوشي‌هاي تاشو
در حال حاضر بهره‌گيري گوشي‌ها از نمايشگرهاي بسيار بزرگ به پديده‌اي عادي بدل شده اما کاملا مشخص است که شرکت‌ها کماکان مي‌خواهند به افزايش اندازه نمايشگرها ادامه دهند. اما حالا براي ادامه اين روند از نمايشگرهاي تاشو استفاده مي‌شود و در اين ميان بايد به گوشي‌هايي مانند سرفيس Duo هم اشاره کنيم که از نمايشگر دوگانه بهره مي‌برند.

اين گوشي‌ها اگرچه قيمت بسيار بالايي دارند و هنوز از لحاظ دوام با ضعف‌هاي مختلفي روبرو هستند، اما نشان مي‌دهند که روند افزايش اندازه نمايشگرها به لطف گوشي‌هاي تاشو به اين زودي‌ها متوقف نخواهد شد.

همانطور که در ابتداي مطلب گفتيم، در اين مطلب فقط به تعدادي از نمونه‌هاي مشهور بزرگترين گوشي هاي توليد شده پرداختيم و در اين زمينه مي‌تواند به نمونه‌هاي متعددي اشاره کرد. اما در هر صورت نظرتان در مورد اين گوشي‌هاي غول‌پيکر چيست؟ آيا ترجيح مي‌دهيد گوشي شما مجهز به نمايشگر بسيار بزرگ باشد يا اينکه به نمايشگرهاي کوچک‌تر علاقه داريد؟ نظرتان را در بخش کامنت‌ها با ما و ديگران در ميان بگذاريد.

در کانال آي‌تي و ™CanaleIT هم کلي عکس و ويدئوي دسته اول و جذاب داريم

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره