
مدیرعامل تیک تاک از سمت خود کنارهگیری کرد

زوميت/ فشارهاي سياسي واردشده بر تيکتاک و شرکت بايتدنس بهحدي جدي شده که مديرعامل آمريکايي آن، کوين ماير، تنها پس از ۶ ماه از سمت خود استعفا داد.
فايننشال تايمز گزارش داد که کوين ماير، مديرعامل آمريکايي تيکتاک بهخاطر فشارهاي متعدد سياسي وارده بر شرکت تحت مديريتش، آن را ترک کرد. فشارهاي متعددي که دولت ترامپ در ماههاي اخير بر تيکتاک وارد کرد، مديريت اين شبکهي اجتماعي پرطرفدار را بسيار دشوار کرده بود. سخنگوي تيکتاک در واکنش به خبر خروج ماير گفت: «ما ميدانيم که جريانهاي سياسي ماههاي اخير، مسئوليت و هدف فعاليت ماير را تا حد زيادي تغيير داده بود و به تصميم او احترام ميگذاريم. تيم تيکتاک از ماير بهخاطر دوران فعاليتش تشکر ميکند و بهترينها را براي او آرزو ميکنيم».
ماير خبر ترک تيکتاک را در يک ايميل داخلي اعلام کرده بود که به دست رسانهي فايننشال تايمز رسيد. مدير کل تيکتاک، ونسا پاپاس، فعلا بهعنوان جايگزين موقت در سمت مديريت عامل فعاليت ميکند.
در بخشي از ايميل کنارهگيري مايز ميخوانيم: «فضاي سياسي در هفتههاي اخير تغييرات شديدي را به خود ديده است. من واکنشهاي زيادي با هدف تغييرهاي ساختاري در شرکت انجام دادم و مسئوليتهاي بينالمللي را با جديت دنبال ميکردم. برخلاف پسزمينهي پيشآمده و وضعيت کنوني که بهزودي منتظر يک راهکار کاربردي هستيم، در کمال ناراحتي اعلام ميکند که تصميم به ترک شرکت گرفتهام».
تيکتاک در هفتههاي اخير فشارهاي بيسابقهاي را از سمت دولت ترامپ تحمل کرده است. ترامپ اعلام کرده بود که يک شرکت آمريکايي بايد کسبوکار تيکتاک را در ايالات متحده تصاحب و مديريت کند. چنين قراردادي باتوجهبه فعاليت جهاني تيکتاک کني عجيب بهنظر ميرسد. رئيسجمهور ايالات متحده حکم داده بود که درصورت عدم فروش واحد آمريکايي، تيکتاک در کشورش مسدود ميشود. مايکروسافت يکي از شرکتهايي بود که براي خريد تيکتاک اعلام آمادگي کرد. البته نمايندههاي اوراکل و نتفليکس هم مذاکرههايي با بايتدنس، مالک چيني تيکتاک، داشتهاند.
از رخدادهاي مهم اخير بين تيکتاک و دولت ايالات متحده ميتوان به شکايت شرکت چيني از دولت ترامپ اشاره کرد. آنها ممنوعيت تراکنش مالي با بايتدنس را بهعنوان موضوع شکايت به دادگاه اعلام کرده بودند. در بخشي از بيانيهي خبري که درکنار شکايت حقوقي منتشر شد، ميخوانيم: «دولت ترامپ تمامي تلاشهاي ما مبني بر توجه و رفع نگرانيها را ناديده گرفت. تلاشهايي که همگي با نيت مثبت انجام شده بودند. قطعا شکايت از يک دولت براي ما چالشهاي زيادي دارد، اما براي حمايت از حقوق خودمان و جامعه و کارمندانمان راه ديگري در پيش نداريم».
ماير حدود ۶ ماه پيش به تيکتاک پيوست. او قبلا مدير بخش محتواي مصرفکنندهي ديزني بود و بر پروژهي ديزني پلاس نظارت ميکرد. ماير يکي از افراد تأثيرگذار در برخي از خريدهاي سازماني ديزني همچون Marvel Entertainment در سال ۲۰۰۹، Lucasfilm در سال ۲۰۱۲ و خريد ۷۱/۳ ميليارد دلاري 21st Century Fox در سال گذشته بود. پس از اينکه ديزني، باپ چاپک را بهعنوان مديرعامل انتخاب کرد، ماير که تا مدتها بهعنوان مديرعامل بعدي تصور ميشد، تصميم به ترک شرکت آمريکايي گرفت. اکنون او پس از ترک تيکتاک موقعيت مشخصي ندارد، اما قطعا شرکتهاي صنعت سرگرمي بهدنبال همکاري با ماير خواهند بود.