ساخت عینک هوشمند توسط یک نوجوان خبرساز شد
گجت نيوز/ Mars Kapadia نوجوان ۱۶ سالهاي است که توانسته به تنهايي و با هزينهاي بسيار کمتر از گوگل گلس دست به ساخت عينک هوشمند بزند.
تجارت و بازار عينکهاي هوشمند پس از متوقف شدن موقتي پروژه عظيم گوگل يعني گوگل گلس – Google Glass با رکود شديدي مواجه و به نوعي به دست فراموشي سپرده شد. اما روح تکنولوژي نميميرد و نوجوان ۱۶ ساله اهل ايالات متحده توانسته عينک هوشمند خودش را بسازد و از آن استفاده کند. اين عينک از يک فريم سبک آبي و ميکرو پردازندهاي موسوم به Arduino Nano Every تشکيل شده است.
کپديا پيش از اين هم در مسابقات علمي فراواني شرکت داشته و موفق به ساخت دست مصنوعي شده و همچنين ماشين کنترلي ساخته که با نيروي ذهن هدايت ميشود. پروژه عينک هوشمند او نيز در حالي انجام شده که در حال گذراندن کلاس يازدهم است.
ويديوي عينک هوشمند نوجوان آريزونايي در رديت، وبسايت Arduino و يوتوب منتشر شده و بازخوردهاي فراواني گرفته است. اما چه چيزي باعث شده تا او به فکر ساخت عينک هوشمند بيافتد؟ کپديا ميگويد هميشه عينک هوشمند را گجت جالبي ميدانسته اما پس از تماشاي فيلم انتقامجويان (The Avengers) تصميم به ساختن عينکي گرفته که قادر به انجام کارهاي مختلفي باشد. بدين ترتيب تمام توان و دانش خودش را به کار گرفته تا در نهايت دست ساختهاش وسيلهاي کارآمد و پيشرفته باشد و بتواند در کارهاي روزمره به کاربر کمک کند.
از آنجايي که کپديا از ديودهاي متسع کننده نور ارگانيک شفاف استفاده کرده، نمايشگر عينک هوشمندش اولين نمايشگر TOLED در جهان محسوب ميشود. دو لولا نيز براي عينک طراحي شده تا در مواقع غير ضروري عينک و نمايشگر جلوي ديد را نگيرند و به بالا رانده شوند. اتصال ميان عينک و اسمارت فون به واسطه بلوتوث خواهد بود و باتري ليتيوم پليمري اين گجت منبع تغذيه آن به شمار ميرود. در نهايت ساخت اين عينک هوشمند چيزي حدود ۲۰۰ دلار خرج برداشته است.
نوجوان آمريکايي ميگويد اين عينک ميتواند براي جراحان يا کارگران ساختماني ابزاري مفيد باشد، چرا که به آنها اجازه ميدهد بدون استفاده از دستهايشان از گوشي استفاده کنند. او اميدوار است بتواند عينکش را به ثبت برساند و آن را جايگزيني براي ساعت و گوشي هوشمندش ميداند و هنگام دويدن براي خواندن اخبار يا ارتباط با ديگران از آن استفاده ميکند.
اگر کپديا بتواند راه خود را به يکي از شرکتهاي کلان تکنولوژي باز کند احتمالا شاهد نوآوريهاي بديعي در سالهاي پيش رو خواهيم بود.