نسخه ۲۰۰۴ ویندوز ۱۰ به حافظه SSD آسیب میزند
ديجياتو/ برخي کاربران باگي را در ابزار Optimize Drives ويندوز ۱۰ شناسايي کردهاند که ميتواند بر طول عمر حافظههاي SSD تأثير منفي بگذارد. حال مايکروسافت ضمن تأييد اين باگ از انتشار بهروزرساني نرم افزاري براي آن خبر داد.
پس از انتشار نسخه ۲۰۰۴ ويندوز ۱۰ در اوايل خرداد ماه، برخي از کاربران اعلام کردند ابزار Optimize Drives در ذخيره آخرين زمان يکپارچه سازي (Defragment) حافظه سيستم ناتوان است. اين يعني ويندوز ۱۰ به طور خودکار و پيدرپي در حال دفرگ کردن هارد بوده که ميتواند روي طول عمر حافظههاي SSD تأثير منفي بگذارد.
ويندوز ۱۰ تا پيش از اين باگ آخرين زماني که هارد دفرگ شده بود را ذخيره ميکرد تا از عدم بهينه سازي هارد در فواصل کوتاه و احتمال کاسته شدن طول عمر آن جلوگيري شود. اما حالا به خاطر باگي که آپديت ۲۰۰۴ به وجود آورده، ابزار Optimize Drives پس از هر بار ريبوت شدن حافظه آن را دفرگ ميکند. اين يعني حافظه SSD بسياري از سيستمها دهها برابر بيشتر از حالت معمول در حال يکپارچه سازي هستند.
مايکروسافت اين باگ را که حدوداً دو ماه قبل شناسايي شد تأييد کرده و بهروزرساني نرم افزاري آن را همراه با بيلد 19042.487 ويندوز ۱۰ براي اعضاي برنامه اينسايدر منتشر کرده است. اما کاربران عادي بايد مدت زمان بيشتري منتظر بمانند. توصيه ميشود براي جلوگيري از مشکلات احتمالي فعلاً قابليت يکپارچه سازي خودکار را در ويندوز ۱۰ غيرفعال کنيد.
به زبان ساده وقتي هارد يکپارچه سازي ميشود محتواهاي ذخيره شده روي آن مجدداً سازمان دهي ميشوند که به افزايش سرعت دسترسي به دادهها منجر ميشود. يکپارچه سازي در برخي مواقع تأثير بسيار مثبتي بر عملکرد سيستم ميگذارد اما در عين حال از فشار مضاعفي که فرآيند بهينه سازي روي هارد ميگذارد نميتوان چشم پوشي کرد. برخي کارشناسان معتقدند حافظههاي SSD را نبايد يکپارچه سازي کرد و برخي ديگر انجام آن يک مرتبه در ماه را توصيه کردهاند.