پیشنهاد ۱ میلیون دلاری برای خرابکاری سایبری
ديجياتو/ روز گذشته پليس اف بي آي آمريکا يک تبعه روس را که به تازگي به اين کشور سفر کرده به جرم پيشنهاد رشوه يک ميليون دلاري به يکي از کارکنان تسلا در ازاي نصب بدافزار روي شبکه کامپيوتري اين شرکت دستگير کرد.
ايگور ايگورويچ کريوچکوف ۲۷ ساله که به عنوان توريست وارد خاک آمريکا شده بود بعد از چندين مرتبه ديدار با يکي از کارکنان تسلا در بازه زماني يک ماهه گذشته براي مجاب کردن او به نصب بدافزار در شبکه کامپيوتري شرکتي در نوادا (که بعدا تاييد شد تسلا بوده است) دستگير شد.
ساعاتي بعد ايلان ماسک مديرعامل تسلا نيز با انتشار توييتي به اين خبر واکنش نشان داد.
بسيار ممنونم. اين يک حمله جدي بود
در پرونده شکايتي که عليه اين تبعه روس باز شده آمده است که کريوچکوف به نوادا (موقعيت گيگافکتوري تسلا) سفر کرده و در يکي از هتل هاي آنجا اتاقي را اجاره کرده است. در اوايل ماه آگوست يعني حدودا يک ماه پيش او ديدارهايي با يکي از کارکنان اين شرکت داشته و مشارکت در يک پروژه خاص را به او پيشنهاد داده است.
طبق اطلاعات مندرج در اين پرونده کريوچکوف قصد داشته بدافزاري را در اختيار اين کارمند قرار دهد و در ادامه آن فرد هم بدافزار را روي کامپيوترهاي شرکت A (طوري که در پرونده به آن اشاره شده است) نصب نمايد. اما پيش از اين کار کريوچکوف و همدستانش براي آنکه حواس تيم هاي امنيتي تسلا را منحرف کنند يک حمله توزيع شده منع ارائه سرويس (DDoS) را عليه آن به راه مي اندازند. در مرحله بعد بدافزار وارد عمل مي شود تا حجم عظيمي از ديتاي کامپيوترهاي تسلا را سرقت کرده و آنها را براي همدستان کريوچکوف ارسال کند تا پروژه اخاذي از يک شرکت چندين ميليون دلاري رقم بخورد.
وزارت دادگستري آمريکا اعلام کرد که متهم مبلغ يک ميليون دلار (پول نقد يا بيتکوين) را به يکي از کارکنان تسلا پيشنهاد داده تا با او همکاري کند و مبلغ اين رشوه به خوبي نشان مي دهد که آنها چه نقشه اي براي گيگافکتوري داشته اند.
ظاهرا کارمند تسلا از اين پيشنهاد اغوا نشده و همزمان شروع به همکاري با FBI کرده است. در متن شکايت به جزئيات گفتگوهاي ساختگي اين کارمند با کريوچکوف اشاره شده و خاطرنشان گرديده که اين مکالمات به صورت مخفيانه ضبط شده اند؛ ظاهرا کارمند تسلا با ميکروفن مخفي در قرارهايش با اين فرد ظاهر مي شده.
گفته مي شود اتهام اين تبعه روس دسيسه براي وارد کردن عمدي خسارت به يک کامپيوتر حفاظت شده است که مي تواند تا ۵ سال زندان و جريمه اي ۲۵۰ هزار دلاري برايش در پي داشته باشد.