تحریمها مانع پیشروی هواوی نمیشوند


زوميت/ سهم غول چيني دنياي مخابرات با وجود تحريمها و فشارهاي گاه و بيگاهي که ازسوي مقامهاي سياسي وارد ميشود، در بازار بينالمللي افزايش يافت.
هواوي، غول چيني دنياي مخابرات در نيمهي اول سال جاري موفق به حفظ موقعيت خود بهعنوان فرمانرواي بازار بينالمللي تجهيزات مخابراتي شد. اين شرکت که انواع تحريمها و محدوديتها را ازلحاظ فروش تجهيزات تحمل ميکند، باز هم به افزايش سهم خود در بازار ادامه داد. دولت ايالات متحده، از مدتها پيش خريد تجهيزات شبکهي 5G از هواوي را ممنوع اعلام کرده است که ظاهرا تأثيري بر بازار اين شرکت ندارد. گزارشهاي جديد نشان ميدهند که بيش از همه، توسعهي سريع شبکهي 5G در چين منجر به حفظ سهم هواوي در بازار شده است و آنها در ۶ ماههي اول سال جاري، ۳۱ درصد از سهم بازار جهاني تجهيزات مخابراتي را دراختيار داشتهاند.
سرعت گرفتن پروژههاي 5G در چين عامل مهمي در افزايش فروش تجهيزات هواوي بوده است
آمارهاي جديد، روند مثبتي را براي هواوي در بازار تجهيزات مخابراتي نشان ميدهند. شرکت چيني در نيمهي اول سال جاري نهتنها بهعنوان پيشگام بازار تجهيزات مخابراتي 5G در جهان شناخته شد، بلکه سهم خود را نيز نسبت به دورهي مشابه سال ۲۰۱۹، افزايش داد. سهم ۳۱ درصدي هواوي از بازار بينالمللي مخابرات، در مقايسه با سهم ۲۸ درصدي مدت مشابه در سال گذشته، رشدي تقريبا مناسب را نشان ميدهد.
رشد هواوي در بازار تجهيزات مخابراتي در دوراني رخ داد که کل صنعت فرايند رشد خوبي را طي ميکرد. پس از سقوط چهار درصدي سرعت رشد در فصل اول سال که تحت تأثير رکود اقتصادي ناشي از همهگيري ويروس کرونا بود، روند رشد مجددا پي گرفته شد. در فصل دوم سال، سرعت بالاي چين در پيادهسازي تجهيزات 5G کمک زيادي به رشد کل صنعت کرد. از ميان تجهيزاتي که رشد مناسبي را ازلحاظ فروش در بازار ثبت کردند ميتوان به 5G Radio Access Network, 5G Core, Gigabit Passive Optical Networks و سوئيچهاي اترنت اشاره کرد.
فهرست برترين شرکتهاي فعال در صنعت مخابرات جهاني در نيمهي اول سال ۲۰۲۰ دستخوش تغيير زيادي نشد. پس از هواوي، شرکت فنلاندي نوکيا مجددا در رتبهي دوم قرار گرفت. در رتبههاي بعدي هم شرکتهاي اريکسون و ZTE و سيسکو ديده ميشوند. در فهرست مذکور، تنها سهم نوکيا مانند دورهي مشابه سال گذشته عدد ۱۴ درصد را مشاهده کرد، درحاليکه سهم همهي شرکتهاي ديگر در بازار با کاهش روبهرو شد.
يک خبر جديد و جالب ديگر از هواوي اينکه ظاهرا شرکت چيني براي مقابله با تحريمهاي آمريکا و فشارهاي ناشي از آن، دست ياري به سمت کارمندان خود دراز کرده است. آنها از کارمندان ميخواهند که درآمد خود را مجددا در شرکت سرمايهگذاري کنند. کارمندان شرکت که سابقهاي بيش از پنج سال دارند، مجوز خريد «سهام مجازي» دريافت ميکنند. آنها ميتوانند ۲۵ درصد از درآمد خود در پنج سال گذشته را براي خريد سهم مجازي هواوي به ارزش ۷/۸۵ يوآن بهازاي هر سهم (ارزش سهام شرکت در پايان سال ۲۰۱۹) هزينه کنند.
ساختار مالکيت در شرکت هواوي منحصربهفرد است. اين شرکت بهطور کامل تحت مالکيت کارمندان قرار دارد. سهم جديدي که براي کمک به شرکت فروخته ميشود، امکان خريد و فروش بين کارمندان ندارد، اما آنها ميتوانند سهم خود را مجددا به شرکت بفروشند. سهام شرکت دراختيار شرکت ديگري بهنام Huawei Investment & Holdings قرار دارد که خود مالک ۹۹/۰۶ درصد از سهام هواوي است.
کارمنداني که سابقهي فعاليت کمتر از هشت سال در هواوي دارند، پيش از ترک شرکت بايد سهام خود را واگذار کنند. درآمد ناشي از خريد و فروش سهام نيز در داخل هواوي در بخش تحقيق و توسعه هزينه ميشود. کارمندان درنهايت بخشي از سهام خود در شرکت را تحت مالکيت خواهند داشت و بخشي از سهام نيز بهصورت تقسيم سهم در زمان فعاليت به آنها اهدا ميشود.
اخبار جديد هواوي در زماني منتشر ميشوند که شرکت نهتنها فرايندهاي استخدام خود را در بخش تحقيق و توسعه سرعت بخشيده است، بلکه ازطرفي سفارش قطعات براي محصولات خود را کاهش ميدهد. قيمت محصولات هواوي هماکنون هم با گسترش شايعههايي مبني بر کاهش توليد پردازندههاي کرين، با افزايش قيمت روبهرو شدهاند. پردازندههاي کرين در کارخانههاي TSMC توليد ميشدند که اکنون بهخاطر تحريمهاي ايالات متحده، عرضهي قطعات به شرکت چيني را متوقف ميکند.