
چه تفاوتی بین Megabite و Megabyte وجود دارد؟


کليک/ با وجود اينکه دو عبارت Megabite و Megabyte هر دو با يک علامت اختصاري نمايش داده ميشوند؛ اما اين دو واحد اندازهگيري که براي اندازهگيري اطلاعات به کار ميروند با يکديگر متفاوت هستند.
واحد bit در مقابل Byte
اخيراً ارائه دهندگان اينترنت پر سرعت براي نمايش پهناي باند اينترنت خود از عبارتهاي Mega و Giga بر ثانيه استفاده ميکنند. شايد ندانيد که تفاوت اين دو عبارت در چيست. هر بايت يا Byte شامل 8 بيت يا bit است و هر يک مگابايت شامل 64 مگابيت است.
براي نمايش مگابايت از حروف اختصاري MB استفاده ميشود در حالي که براي مگابيت از حروف اختصاري Mb استفاده ميشود. براي نمايش سرعت بر اساس مگابايت بر ثانيه از MB/s و براي نمايش سرعت بر اساس مگابيت بر ثانيه از Mbps استفاده ميشود.
تبديل Megabite و Megabyte
بگذاريد تا تفاوت بيت و بايت در دنياي واقعي را با يک مثال نمايش دهيم. فرض کنيد که پهناي باند سرويس اينترنت شما حداکثر 400 مگابيت بر ثانيه است و شما ميخواهيد يک فيلم با حجم 800 مگابايت را دانلود کنيد. با فرض اينکه سرعت اينترنت شما در طول دانلود ويديو دچار افت نشود ميخواهيم مدت زماني که طول ميکشد تا اين حجم از ويديو را بتوانيد دانلود کنيد چقدر خواهد بود.
ميدانيم که هر 1 مگابايت برابر 8 مگابيت است. اگر 400 مگابيت بر ثانيه را تقسيم بر 8 کنيم حداکثر سرعت دانلود شما در هر ثانيه 50 مگابايت بر ثانيه خواهد بود يعني در هر ثانيه شما ميتوانيد 50 مگابايت اطلاعات را دانلود کنيد. بنابراين با اينترنتي که داراي پهناي باند 400 مگابيت بر ثانيه است شما در عرض 16 ثانيه ميتوانيد يک ويديو 800 مگابايتي را دانلود کنيد.
اندازهگيري زمان دانلود با پهناي باند بر حسب بيت
تا پيش از اين شرکتهاي ارائه دهنده سرويس اينترنت يا همان ISP از واحد bit rates براي نمايش پهناي باند خود استفاده ميکردند. بسياري از کاربران اينترنت با اين مشکل مواجه ميشدند که چرا سرعت دانلود فايلها براي آنها با سرعتي که ارائه دهنده سرويس اينترنت ذکر کرده است متفاوت است. اين تفاوت به دليل اختلاف در سرعت و پهناي باند سرويس است. پهناي باند سرويس اينترنت به حداکثر حجم اطلاعاتي که در عرض يک ثانيه ميتواند بين سرور و کامپيوتر شما ردوبدل شود اشاره دارد.
در حالي که سرعت اينترنت سرعت واقعي ارسال و دريافت اطلاعات در يک واحد زماني مثل ثانيه است. اين ميزان به فاکتورهاي زيادي از جمله ارائه دهنده سرويس اينترنت، نوع اتصال و همچنين موقعيت مکاني کاربر و سرور وابسته است.
بنابراين ممکن است دو کاربر هر دو سرويس اينترنتي با پهناي باند 1 گيگا بيت بر ثانيه و سرعت يکسان داشته باشند اما چون در موقعيتهاي مکاني مختلف مثلاً دو شهر متفاوت قرار دارند سرعت آپلود و دانلود اطلاعات براي آنها متفاوت است.
استفاده از واحد بايت
از واحد بايت براي اندازهگيري حجم اطلاعات در فايلها و همينطور حافظهها استفاده ميشود. همه حافظهها از حافظههاي فيزيکي گرفته تا حافظههاي سرويسهاي ابري مثل Dropbox از واحد بايت براي نمايش ظرفيت خود از واحد بايت استفاده ميکنند. همچنين واحد اندازهگيري حجم فايلها روي کامپيوترها نيز بايت است.
دليل اينکه از بايت به جاي بيت استفاده ميشود اين است که هر بيت ميتواند مقداري برابر 0 يا 1 داشته باشد. هر بايت از کنار هم قرار گرفتن بيتها تشکيل ميشود که حداقل ظرفيتي از حافظه که کامپيوتر ميتواند پردازش کند يک بايت است. هر بايت به يک حرف اختصاص داده ميشود.
چون فايلها از آن زمان تاکنون تغييرات زيادي کردهاند براي همين بايت واحد بسيار کوچکي براي اندازهگيري حجم فايل است و به جاي بايت از کيلوبايت استفاده ميشود.
واحدهاي اندازهگيري اطلاعات؛ مگا، گيگا، ترا و چند واحد اندازهگيري ديگر
براي اندازهگيري دادهها بر اساس بايت و بيت بايد با واحدهاي اندازهگيري ديگري که براي نمايش حجم دادههاي استفاده ميشوند نيز آشنا شويد.
هر 1024 کيلوبايت يک مگابايت است؛ هر 1024 مگابايت يک گيگابايت و هر 1024 گيگابايت يک ترابايت است. براي اندازهگيري حجم حافظههاي فيزيکي از عبارت ترابايت استفاده ميشود در حالي که براي نمايش سرعت اينترنت از گيگابايت استفاده ميشود.
بيشترين سرعتهاي اينترنت عبارتند از :
25 مگابيت بر ثانيه که حدود 3.125 مگابايت بر ثانيه است. 100 مگابيت بر ثانيه که معادل 12.5 مگابايت بر ثانيه است، 1 گيگابيت بر ثانيه که معادل 128 مگابايت بر ثانيه است.