نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
  2. برگزیده
موبایل و بازی

اجاره ۵ میلیون تومانی گذرنامه برای رجیستری تلفن‌ همراه

منبع
ايرنا
بروزرسانی
اجاره ۵ میلیون تومانی گذرنامه برای رجیستری تلفن‌ همراه

ايرنا/ خريد امتياز گذرنامه (پاسپورت) براي رجيستر کردن تلفن‌همراه در ماه‌هاي اخير، رونق زيادي داشته به طوري که در برخي موارد به پنج ميليون تومان نيز رسيده است، اما با توجه به نزديک شدن به اول مهرماه و با آغاز ممنوعيت ثبت تلفن‌همراه به صورت غير حضوري، بازار اين سوءاستفاده تا مدتي کساد خواهد شد.

قبل از شيوع کرونا اگر از مرزهاي زميني سفر کرده باشيد، با تعداد زيادي از افراد رو به رو مي‌شديد که قصد داشتند امتياز پاسپورت مسافران را بخرند و گوشي‌هايي که در انبار مانده که گاه، غيرقانوني بودند را با اطلاعات هويتي آنها رجيستر (ثبت) کنند.

اين روال ادامه داشت تا اين‌که بسته شدن مرزها و تعطيلي مسافرت‌ها به علت شيوع کرونا، حق معافيت پاسپورت‌ها براي رجيستري را بيش از هر زمان ديگري افزايش داد. تا آنجا که حاضر هستند براي آن تا پنج ميليون تومان نيز پرداخت کنند.

بر اساس برآوردها، در ۲ سال اخير صدها هزار دستگاه تلفن همراه قاچاق که عمدتا موبايل‌هايي با ارزش بيشتر از ۳۰۰ يورو بوده‌اند با سوءاستفاده از رويه مسافري وارد کشور شده است. اين موضوع، صدمات جبران ناپذيري را با خروج صدها ميليون دلار بر بدنه اقتصادي کشور وارد کرده و بسياري از خريداران اين دستگاه‌ها را با مشکلات عديده‌اي از جمله عدم پشتيباني مواجه کرده است.  

جهش ۱۰ برابري خريد امتياز گذرنامه

از زمان آغاز طرح رجيستري و در نظر گرفتن شرايط ويژه براي رجيستر کردن تلفنهاي ههمراهي که به صورت مسافري وارد کشور مي‌شد، پاسپورت هاي مسافران براي واردکنندگان غيرقانوني از اهميت ويژه‌اي برخوردار شد. ‌

تا همين شهريور سال گذشته، پاسپورت هاي مسافران براي ثبت گوشي تلفن همراه با قيمت ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان خريداري مي‌شد اما اکنون و با بالا رفتن قيمت گوشي‌هاي تلفن همراه، برخي از فروشندگان براي رجيستر کردن تلفن‌هاي همراه،  حاضرند ۵ ميليون تومان بابت هر پاسپورت پرداخت کنند. تفاوت قيمت تلفن‌همراه رجيستر شده و نشده آيفون «۱۱ پرو مکس» امروز در بازار تقريبا هشت ميليون تومان است و فردي که با اطلاعات هويتي مسافران اقدام به رجيستر کردن گوشي مي کند حتي با پرداخت ۵ ميليون تومان هم پول خوبي به جيب مي زند.

البته در اين بين عده اي هستند که با قيمت پايين‌تر اقدام به خريد حق امتياز پاسپورت مي کنند و سودي که به جيب شان مي رود خيلي بيشتر از تفاوت رجيستري با پاسپورت مسافري است.

سو استفاده‌کنندگان به تکاپو افتادند

اين تجارت به قدري پر سود شده است که امروز با يک جستجوي ساده در اينترنت مي توانيد کانال هايي را پيدا کنيد که خريدار امتياز پاسپورت هستند.  

با اعلام خبر ممنوعيت ثبت غيرحضوري تلفن‌همراه مسافري از ابتداي مهرماه، افرادي که گوشي هاي رجيستر نشده را انبار کرده اند به تکاپو افتاده اند تا به هر ترتيبي که هست گوشي هاي خود را از حالت غيرقانوني به حالت قانوني در بياورند.

پيام «همراهان عزيز فقط ٣ روز مهلت فروش امتياز مونده، اونايي که شامل مي شن ما اين امتياز را به بالاترين قيمت خريداريم» در کانال هاي فضاي مجازي دست به دست مي شود. کانال هايي که کاربران آن چندين هزار نفر هستند.

البته براي جولان دادن در اين بازار مکاره چند روز بيشتر فرصت نيست. با آغاز مهرماه و ممنوعيت ثبت غيرحضوري تلفن همراه مسافري، قطعا اين افراد بايد دنبال راه چاره ديگري باشند.

جايزه‌بگيران در صف

حالا که سو استفاده از اين طريق به انتهاي خط رسيده و به علت بسته شدن خطوط هواپيمايي امکان سفر مانند گذشته مهيا نيست، اين کانال ها جهت ترغيب به افراد اعلام مي کنند اگر کسي را براي فروش امتياز پاسپورت شان معرفي کنند، به آن ها نيز ۲۰۰ هزار تومان پرداخت مي شود.

در کانال هايي که اين افراد ساخته اند پر است از اسکرين شات مبالغي که جهت خريد امتياز پاسپورت به حساب افراد واريز کرده اند. اسامي افراد کاملا مشخص است اما براي اين که بازارشان خراب نشود معمولا روي مبلغ را خط کشيده اند تا بتوانند از افرادي که قصد فروش امتياز پاسپورت خود را دارند، تخفيف بگيرند.

مسافران بي‌خبر از گوشي‌هاي رجيستر شده  

در حال حاضر شکايات زيادي وجود دارد از مسافراني که بدون اطلاع آن‌ها و تنها با سوءاستفاده از اطلاعات هويتي‌شان، تلفن‌همراه به نامشان رجيستر شده و آن ها نمي دانند دقيقا اين اتفاق از چه طريقي رخ داده است.

تلاش براي رفع يک خلاء قانوني

از دلايل سوءاستفاده از گذرنامه براي واردات تلفن همراه، وجود خلاء قانوني بوده است. طبق قانون، مسافران مي توانستند که تا سقف مشخصي اقدام به وارد کردن کالاي همراه خود کنند، که اين موضوع، باعث سوءاستفاده قاچاق‌چيان شد.

وزير ارتباطات پيش از اين درباره اجاره گذرنامه براي ثبت تلفن همراه گفته بود: «قاچاقچيان براي دور زدن طرح رجيستري به سراغ مسافران و کاروان‌هاي زيارتي مي‌روند و با اجاره پاسپورت، گوشي‌ها را رجيستر مي‌کنند.»

محمد جواد آذري جهرمي يادآور شده بود: وقتي سامانه گمرک به سامانه ناجا متصل شد يک حقوق قانوني را براي افراد قرار داد که بر اساس آن تا سقف ۸۰ دلار در سال مي‌توانند کالايي را از کشوري وارد کنند و اين حق قانوني هر ايراني است.

وي در خصوص گوشي‌هاي هوشمند گفت: وارد کردن تلفن‌هاي همراه هوشمند هم فرقي با ساير کالا نمي‌کند. به همين دليل نمي‌توانيم در سامانه ثبت تلفن، اين حق قانوني را از کسي بگيريم.

وزير ارتباطات خاطرنشان کرد: اکنون افرادي هستند که با پاسپورت ديگران گوشي را وارد کشور مي‌کنند و اين حق قانوني هر شهروندي بوده و خلاف قانون نيست.

آذري جهرمي افزود: ما در ستاد مبارزه با قاچاق کالا بايد فرصت‌هايي داشته باشيم که اين مشکل برطرف شود.

وزير ارتباطات خاطرنشان کرد: امروز اين موضوع يک راهي براي واردات تلفن همراه شده است.
با توجه به مشکلات رخ داد، در نهايت تصميم گرفته شد که ثبت غير حضوري تلفن‌همراه مسافري از اول مهر امسال ممنوع شود.

معاون فني گمرک ايران در اين باره گفت: هر گونه ثبت غير حضوري تلفن‌همراه مسافري و بعد از خروج از گمرکات اجرايي (مبادي ورودي) توسط مسافرين ممنوع مي‌شود.

«مهرداد جمال ارونقي» افزود: بر اين اساس،  اظهار و ثبت تلفن همراه مسافرين از مهر ماه سال جاري پس از احراز هويت دقيق و تشخيص غير تجاري بودن و طي تشريفات گمرکي در لحظه ورود به کشور انجام خواهد شد.

در کانال آي‌تي و ™CanaleIT هم کلي عکس و ويدئوي دسته اول و جذاب داريم

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره