
کلاهبرداری از کاربران با هک شبکههای اجتماعی

ايسنا/در حالي که اين روزها دسترسي غيرمجاز به گوشي و شبکههاي اجتماعي کاربران به واسطه مهندسي اجتماعي افزايش يافته، کاربران با رعايت نکات امنيتي ساده ميتوانند از اين روش کلاهبرداريها پيشگيري کنند.
مهندسي اجتماعي يا social engineering، سوءاستفاده زيرکانه از تمايل طبيعي انسان به اعتماد کردن است که به کمک مجموعهاي از تکنيکها، فرد را به فاش کردن اطلاعات يا انجام کارهايي خاص متقاعد ميکند. بسياري از حملات مهندسي اجتماعي نيازي به اطلاعات فني تخصصي ندارند و لازم نيست که يک متخصص رايانه و يک هکر حرفهاي به شما حمله کند، بلکه هر يک از افراد جامعه ميتواند نقش يک مهاجم را ايفا کند، بنابراين بايد هميشه نسبت به محيط اطراف آگاه بود.
در سيستم مهندسي اجتماعي، مهاجم به جاي استفاده از روشهاي معمول و مستقيم نفوذ جمعآوري اطلاعات و عبور از ديواره آتش براي دسترسي به سيستمهاي سازمان و پايگاه دادههاي آن، از مسير انسانهايي که به اين اطلاعات دسترسي دارند و با استفاده از تکنيکهاي فريفتن، به جمعآوري اطلاعات در راستاي دستيابي به خواستههاي خود اقدام ميکند.
در اين راستا پليس فتا نيز نسبت به هک کاربران به شيوه مهندسي اجتماعي هشدار داد. يکي از روشهاي کلاهبرداري، دسترسي غيرمجاز به شبکه اجتماعي کاربران و کلاهبرداري از مخاطبان وي است. بدين ترتيب که کلاهبردار گوشي فرد را هک کرده و با دسترسي به شبکه اجتماعي وي، اقدام به ارسال پيام و درخواست پول به عنوان قرض به مخاطبان وي کرده است.
کلاهبرداران سايبري با روشهاي مختلفي از قبيل ارسال لينکهاي آلوده و نصب بدافزارها و برنامههاي آلوده اقدام به دسترسي و نفوذ به گوشيهاي هوشمند شهروندان ميکنند. همچنين در روشي ديگر که رايجتر است، کلاهبرداران با شماره تلفن شهروندان در شبکههاي اجتماعي ثبتنام کرده و کد پيامکشده جهت تاييد هويت را نيز با ترفندهاي گوناگون از قرباني دريافت ميکنند و پس از فعالسازي شماره قرباني در شبکههاي اجتماعي، با آن اقدام به کلاهبرداري ميکنند.
پليس فتا هشدار ميدهد که به هيچ عنوان کدي که براي احراز هويت دريافت ميکنيد، براي کسي ارسال نکنيد، گوشي همراه خود را حتي براي چند لحظه در اختيار افراد غيرقابل اعتماد قرار ندهيد؛ زيرا کلاهبرداران در صورت دسترسي به گوشي همراه شما، براي هک حساب شبکه اجتماعيتان فقط به چند ثانيه زمان نياز دارند، اين زمان فقط به اندازهاي نياز است که کلاهبردار کد ارسال شده از شبکه اجتماعي براي شما را خوانده و سپس آن را حذف کند.
همچنين لازم است شهروندان در صورت دريافت هرگونه پيامک از مخاطبان و آشنايان خود مبنيبر درخواست کمک نقدي به عنوان قرض، ابتدا موضوع را بررسي کرده و با تماس با وي و پرسوجو از اطرافيان، از صحت موضوع مطمئن شوند و هيچگاه با عجله و شتاب و بدون تحقيق در مورد موضوع اقدام به واريز وجه نکنند.