
نکات مهمی که هنگام خرید گوشی اندرویدی باید به آنها توجه کنید

مجله ديجي کالا/ خريد گوشي جديد با توجه به تنوع زياد گوشيها و البته نوسانات قيمتها کار چندان سادهاي نيست ولي در هر صورت اگر قصد انجام چنين کاري داريد، در ابتدا بايد بين آيفون يا ديگر گوشيهاي اندرويدي دست به انتخاب بزنيد. براي اين مطلب فرض ميکنيم که انتخاب شما خريد گوشي اندرويدي است که البته به دليل قيمت هنگفت آيفون، انتخاب اکثريت کاربران هستند.
گوشيهاي اندرويدي روزبهروز بهتر ميشوند و حالا انواع و اقسام ويژگيهاي جذاب را ارائه ميدهند. از طرف ديگر، اين گوشيها تنوع بسيار زيادي دارند و همين موضوع کاربران را براي خريد يک گوشي اندرويدي مناسب سردرگم ميکند.
ما در اين مطلب قصد معرفي بهترين گوشيهاي اندرويدي را نداريم بلکه ميخواهيم با پرسيدن سوالهاي مهم به شما کمک کنيم گوشي موردنظر خود را انتخاب کنيد. بهعنوان مثال برخي از کاربران علاقه زيادي به عکاسي دارند ولي برخي ديگر ترجيح ميدهند بيشتر اوقات فراغت خود را با بازيهاي موبايل بگذرانند. در هر صورت قبل از خريد يک گوشي اندرويدي بهتر است به اين نکات توجه کنيد.
۱. بودجه شما چقدر است؟
اولين گام براي انتخاب گوشي، تعيين يک بودجه براي خريد آن است. در اين زمينه ميتوانيم ضربالمثل معروفي را مطرح کنيم که هرچقدر پول بدهيد، آش ميخوريد. به همين خاطر طبيعي است که با پرداخت پول بيشتر گوشي بهتري نصيبتان ميشود. مثلا از يک طرف با گوشي بسيار گران قيمت گلکسي نوت ۲۰ اولترا روبرو هستيم که از ويژگيهاي بسيار جذاب مانند سختافزار قدرتمند، دوربينهاي باکيفيت و قلم S Pen همهفنحريف بهره ميبرد. اما آيا شما واقعا به چنين ويژگيهايي نياز داريد؟
اگر بهعنوان مثال يک هنرمند هستيد و ميخواهيد مرتبا طراحي کنيد يا اينکه با استفاده از قلم کارهاي مختلفي را انجام ميدهيد، خريد چنين گوشي گرانقيمتي منطقي است. اما اگر از جمله کاربراني هستيد که خيلي دير به دير از قلم استفاده ميکنيد و نيازي به ويژگيهاي جديد و پر زرق و برق نداريد، لازم نيست چنين مبلغ هنگفتي را براي خريد گوشي اندرويدي هزينه کنيد.
از طرف ديگر، اگر به دنبال يک گوشي باکيفيت و قابل اعتماد ميگرديد که بتواند عکسهاي مناسبي ثبت کند، شارژ باتري آن حداقل يک روز دوام بياورد و براي انجام کارهاي مختلف به مشکل برنخورد، از بين دهها گزينهي مناسب ميتوانيد دست به انتخاب بزنيد. خوشبختانه گوشيهاي ميانرده اندرويدي حرف زيادي براي گفتن دارند و جوابگوي نياز تقريبا تمام کاربران هستند.
۲. آيا عکاسي براي شما اهميت زيادي دارد؟
همين حالا گالري گوشي خود را باز کنيد و به آن نگاهي بيندازيد. چه چيزهايي ميبينيد؟ سلفي؟ عکس از گربه؟ غذا؟ ساختمانها؟ يا به طور کلي آيا عکس خاصي نميبينيد؟
در اين زمينه هيچ پاسخ درست يا غلطي وجود ندارد اما اين يک روش عالي براي مشخص کردن اين است که تا چه حد از دوربين گوشي استفاده ميکنيد و اين مشخصه چقدر براي شما اهميت دارد. اگر در گالري شما بيشتر عکسهاي سلفي توجه را جلب ميکند، پس براي خريد گوشي جديد بايد بيش از کيفيت دوربينهاي اصلي، به کيفيت دوربين سلفي توجه کنيد.
اگر به عکاسي در شب علاقهي زيادي دارد، بايد به دنبال گوشيهايي بگرديد که از حالت شب پيشرفته يا سنسور بزرگتر بهره ميبرند. روي هم رفته، گوشيهايي که قادر به ثبت عکسهاي باکيفيت در شب هستند، معمولا قيمت بالاتري دارند زيرا چنين مشخصهاي به بهترين لنزها، سنسورها و الگوريتمها نياز دارد.
اگر هم از جمله افرادي هستيد که عمدتا در طول روز عکس ميگيريد، براي خريد گوشي دستتان بازتر است. تقريبا تمام گوشيهاي ميانرده و پرچمدار در طول روز ميتوانند عکسهاي عالي ثبت کنند.
۳. به چه مقدار توان پردازشي نياز داريد؟
روزي روزگاري گوشيها حدود يک سال پس از خريد کند ميشدند، مرتبا هنگ ميکردند و در کل تجربه کاربري آنها بسيار بدتر ميشد. اما به لطف پيشرفت گسترده تراشهها و بهبود کيفيت ديگر قطعات سختافزاري، حالا حتي گوشيهاي ميانرده هم بيش از نياز بسياري از کاربران توان پردازشي ارائه ميدهند.
در حقيقت، ميتوانيم بگوييم که اگر به دنبال جديدترين و بهترين مشخصات سختافزاري نيستيد يا اينکه به نصب و اجراي مداوم چندين بازي سنگين علاقه نداريد، نيازي به استفاده از جديدترين تراشههاي پرچمدار مانند اسنپدراگون ۸۶۵ نخواهيد داشت.
تراشههاي ميانرده مانند اسنپدراگون ۷۶۵ در کنار ۸ گيگابايت حافظه رم ميتوانند انواع اپليکيشنها و بازيها را به طور روان اجرا کنند و در زمينهي چندوظيفگي به مشکل برنميخورند. به همين خاطر اگر براي انجام کارهاي خاص به توان پردازشي زياد نياز نداريد و مثلا خواستار بهرهگيري از فيلمبرداري ۸K نيستيد، گوشيهاي ميانرده اندرويدي بهخوبي نيازهاي شما را برطرف خواهند کرد.
۴. چقدر از گوشي استفاده ميکنيد؟
براي خريد گوشي اندرويدي بايد به موضوع عمر باتري هم توجه کنيد. تا همين چند سال قبل، گوشيهاي هوشمند از نظر عمر باتري عملکرد ضعيفي داشتند و اين مشکل بهخصوص براي کاربران که استفادههاي سنگيني داشتند، بيشتر به چشم ميآمد. نگراني در مورد عمر باتري اهميت زيادي دارد و به همين خاطر يکي از مهمترين ويژگيهاي گوشيهاي هوشمند، عمر باتري آنها است.
خوشبختانه گوشيهاي جديد به لطف بهينهسازيهاي نرمافزاري و افزايش ظرفيت باتري، در اين زمينه بهبود قابل توجهي پيدا کردهاند. در ضمن يکي از مهمترين پيشرفتهاي صورت گرفته مربوط به اين موضوع، افزايش سرعت شارژ باتري گوشيها است.
بهعنوان مثال، شارژ باتري ۴۵۱۰ ميليآمپر ساعتي وانپلاس ۸ پرو به لطف سرعت شارژ ۳۰ وات در عرض ۳۰ دقيقه به ۵۰ درصد ميرسد. روي هم رفته سرعت شارژ گوشيهاي جديد همچنان رو به افزايش است و مدتي قبل از اولين گوشيهاي اندرويدي مبتني بر سرعت شارژ ۱۲۰ وات رونمايي شد.
۵. نمايشگر گوشي
يکي از ويژگيهايي که براي کاربران احتمالا اهميت يکساني ندارد، نمايشگر گوشي است. به غير از اندازه نمايشگر، رزولوشن و تکنولوژي موردنظر هم اهميت بسيار زيادي دارد.
نمايشگرهاي امولد معمولا بهعنوان بهترين نمايشگرها انتخاب ميشوند که اين موضوع به کنتراست فوقالعاده و نمايش رنگهاي جذاب برميگردد. در ضمن بهترين نمايشگرها از رفرش ريت بالاتر بهره ميبرند که در حال حاضر رفرش ريت ۱۲۰ هرتز طرفداران زيادي دارد. اگرچه رفرش ريت ۱۲۰ هرتز ويژگي جذابي محسوب ميشود، اما بسياري از کاربران تفاوت بين آن و ۹۰ هرتز را تشخيص نميدهند. حتي برخي کاربران متوجه تفاوت آن با نمايشگرهاي ۶۰ هرتز هم نميشوند.روي هم رفته ميتوان گفت که بيشتر گيمرها از رفرش ريت بالاتر استقبال ميکنند.
در ضمن نبايد اهميت رزولوشن را از قلم بيندازيم. اگر از جمله کاربراني هستيد که مرتبا با گوشي خود فيلم تماشا ميکنيد يا فيلمبرداري ميکنيد، اين مشخصه اهميت دوچنداني پيدا ميکند. در حال حاضر نمايشگر تقريبا تمام گوشيهاي پرچمدار از رزولوشن QHD بهره ميبرند. اما صادقانه بايد بگوييم که رزولوشن ۱۰۸۰p براي بسياري از کاربران کاملا مناسب است.
اگر هم از جمله خريداران ثروتمند هستيد که براي خريد گوشي اندرويدي محدوديت بودجه نداريد، ميتوانيد گوشيهاي تاشو را خريداري کنيد. اگرچه اين گوشيها قيمت هنگفتي دارند، اما از طرف ديگر هنگام باز و بسته کردن گوشيهاي تاشو مانند گلکسي Z Fold 2 يا موتورولا ريزر با نگاه متعجب مردم مواجه ميشويد که اگر دنبال جلب توجه هستيد، اين يک ويژگي مثبت محسوب ميشود.
۶. جک هدفون
شايد از قرارگيري جک هدفون بهعنوان يکي از معيارهاي خريد گوشي اندرويدي تعجب کرده باشيد ولي بايد بگوييم اين موضوع همچنان براي بسياري از کاربران اهميت زيادي دارد. موافقان اين مشخصه ميگويند که قرارگيري جک هدفون در بدنه گوشي، دست کاربران را براي استفاده از انواع و اقسام هدفونهاي موجود در خانه باز ميگذارد.اگرچه هدفونهاي بلوتوثي تا حد قابل توجهي بهتر شدهاند، اما گاهي اوقات هنوز هم با مشکل تاخير پخش صدا و تداخل در ارتباطات مواجه ميشويم. در ضمن اين هدفونها هم نياز به شارژ شدن دارند. هرچند ميتوانيد هدفونهاي داراي کابل USB-C را خريداري کنيد، ولي استفاده از آنها به معناي عدم امکان شارژ گوشي است.
در هر صورت حقيقت تلخ اين است که بسياري از گوشيها بهخصوص از نوع پرچمدار فاقد جک هدفون هستند. البته خوشبختانه هنوز بسياري از گوشيهاي ميانرده از اين مشخصه بهره ميبرند.
۷. اينترنت ۵G
اپراتورهاي مخابراتي در کشورهاي پيشرفته با سرعت زيادي در حال آمادهسازي شبکههاي اينترنت ۵G هستند. با وجود اينکه در ايران براي ۵G اقداماتي صورت گرفته، ولي به گفته برخي مقامات در بهترين حالت در سال ۱۴۰۲ تا حدي بهرهگيري از اين تکنولوژي امکانپذير ميشود.
اين يعني اگر مثلا بيش از ۳ يا ۴ سال از گوشي خود استفاده ميکنيد، ميتوانيد از همين حالا گوشي ۵G خريداري کنيد تا در صورت آماده شدن شبکههاي موردنظر، امکان استفاده از آنها را داشته باشيد. اما اگر از جمله کاربراني هستيد که بعد از هر ۳ الي ۴ سال گوشي خود را تعويض ميکنيد، بهتر است گوشي ۴G خريداري کنيد که معمولا قيمت ارزانتري دارند.
البته فراموش نکنيد که بسياري از پرچمداران جديد گوشيهاي ۵G محسوب ميشوند و حتي بخشي از گوشيهاي ميانرده تازهنفس هم از اين مشخصه پشتيباني ميکنند.