محبوبترین شرکتهای تکنولوژی برای کار کدامند؟

دنياي اقتصاد/ بعيد است کسي به حوزه فناوري علاقهمند باشد و آرزوي کار کردن در شرکتهاي بزرگي همچون اپل، تسلا، رديت يا نتفليکس را در سر نداشته باشد.
در همين رابطه خيرا وبسايت معتبر Hired فهرستي از محبوبترين شرکتهاي دنياي فناوري را که بيشترين متقاضي را براي کار کردن دارند، منتشر کرده است. در فهرست سال قبل، گوگل پرطرفدارترين شرکت در ميان جويندگان کار علاقهمند به حوزه فناوري بود که امسال نتفليکس، اين جايگاه را از آن خود کرده است.
در ادامه فهرستي از ۲۰ شرکت عمومي (سهامي عام) جهان در عرصه فناوري که بيشترين تقاضا را براي کار دارند، مشاهده ميکنيد. همچنين امتياز اين شرکتها نيز بر اساس شاخصهاي وبسايت Hired درج شده است. اين اطلاعات بر اساس نظرسنجيهاي به عمل آمده از ۴۱۰۰ نفر از متخصصان عرصه فناوري در وبسايت Hired گردآوري شده است. طبق گفته اين وبسايت، امتيازي که براي هر يک از شرکتها اختصاص يافته، بر اساس معيارهاي مختلفي که اين افراد به آنها پاسخ دادهاند، تعيين شده است. از جمله نکات جالب اين بررسي، ميتوان به قرار گرفتن دو شرکت تحت مديريت جکدورسي به نامهاي توييتر و اسکوئر در فهرست محبوبترين شرکتهاي سهاميعام نزد جويندگان کار اشاره کرد. همچنين، ۶۴درصد از افراد اعلام کردند که تنوع و دربرگيري، را بهعنوان دو عامل مهم تاثيرگذار در انتخاب محل کارشان در نظر ميگيرند. از سوي ديگر، ۵۴ درصد نيز اعلام کردند که ديدگاه سياسي مديرعامل در انتخاب آنها تاثيرگذار است. در ميان مديران عامل دنياي فناوري نيز، ايلان ماسک توانست عنوان الهامبخشترين رهبر را از آن خود کند. به دنبال وي، چهرههايي همچون ساندار پيچاي (مديرعامل مايکروسافت)، جف بزوس (مديرعامل آمازون)، تيم کوک (مديرعامل اپل)، جک دورسي (مديرعامل توييتر) و مارک زاکربرگ (مديرعامل فيسبوک) جاي گرفتهاند.
۱ – نتفليکس: نتفليکس را ميتوان آينده صنعت سرگرمي فيلم و سريال جهان دانست که حالا به خصوص در دوران شيوع کرونا به رشد غير قابل باوري رسيده است. نتفليکس در ميان کارکنان صنعت تکنولوژي بسيار محبوب است و بسياري آن را به خاطر دادن آزاديعمل و مسووليتپذيري به کارکنان در کنار حقوق مناسب بهعنوان محبوبترين فضاهاي کاري معرفي ميکنند. بيسبب نيست ريد هستينگز، بنيانگذار و مديرعامل اين شرکت مايل است کارکنان شرکت بيشتر در محيط اين شرکت باشند. او همين چند روز قبل به صراحت از دورکاري انتقاد کرده بود و گفته بود هيچ فايدهاي ندارد.
۲- گيتهاب: گيتهاب يک پلتفرم بسيار مهم براي برنامهنويسان است و از اين رو فضاي کاري اين شرکت نيز کاملا متناسب با محيط مورد علاقه برنامهنويسان طراحي شده است. گيتهاب حالا به لطف خريده شدن توسط مايکروسافت به شرکت متمولتري هم تبديل شده است.
۳- گوگل: گوگل براي سالها نمادي براي شغل در سيليکون ولي بوده است. مدل کاري اين شرکت مبتني بر انتخاب آزادانه پروژهها و پيشبرد آنها در فضايي است که تصاوير آن در اينترنت مرتبا دست به دست ميشود. از فضاهاي بازي گرفته تا رستورانها و امکانات تفريحي همه گوگل را همچنان جزو محبوبترين شرکتهاي تکنولوژي قرار داده است.
۴- اسلک: اگر شما در يک شرکت تکنولوژي کار کنيد حتما اسلک را ميشناسيد، چراکه اين نرمافزار بسيار کارآ بهترين روش تعامل تيمي و ارتباط با همکاران است. اسلک اما از درون هم يک شرکت بسيار جذاب و با محيط مثبت است که کارکنانش را به خلاقيت و نوآوري مداوم تشويق ميکند.
۵- مايکروسافت: يکي از قديميترين و مشهورترين شرکتهاي تکنولوژي است که يکي از بهترين فضاهاي کاري را دارد. کساني که در اين شرکت مشغول به کارند معتقدند مجموعه عواملي مثل ميزان حقوق و نحوه تعامل افراد با يکديگر مهمترين موارد جذابيت اين شرکت است.
۶- اپل: ديدن تصاويري از اپل پارک (مقر نسبتا جديد و سفينه مانند اين شرکت) در سيليکون ولي نشان ميدهد چه محيط منحصر بهفردي براي کار در اختيار کارکنان قرار دارد. بهرغم اينکه گفته ميشود اپل يکي از سختگيرانهترين محيطهاي کاري از نظر حفاظت از اطلاعات شرکتي را ايجاد کرده اما اين شرکت در ليست محبوبترين فضاهاي کاري قرار دارد. يکي از جذابيتهاي کار در اپل خريد محصولات اپل با تخفيف ويژه است (۲۵ درصد براي خريد آي پد، کمک هزينه ۵۰۰ دلاري براي خريد مک و ۵۰درصد تخفيف در خريد نرمافزار).
۷- تسلا : هرچند ايلان ماسک همين دو سال قبل به خاطر عقب افتادن از زمان توليد تسلا مدل۳ سرش را به يکي از خودروهاي در حال ساخت کوبيد، اما فضاي کاري اين شرکت حداقل براي کارکناني که داخل آن هستند با ويژگيهايي چون بيمه عمر آنقدر جذاب هست که آن را بهعنوان يک محيط کار جذاب به ديگران پيشنهاد کنند.
۸ – توييتر: محيط کار شرکت توييتر در خيابان مارکت سانفرانسيسکو آنچنان جاي بزرگي نيست اما در همين فضاي کم و در فرهنگ کاري شرکت نقاط جذاب زيادي براي کارمندان آن وجود دارد. از امکانات بيمهاي و وام گرفته تا فضاهاي ورزشي و صبحانه و ناهار رايگان توييتر را به يکي از شرکتهاي جذاب براي کار تبديل کرده است.
۹- لينکدين: ماساژ، مربي ورزشي، باشگاه با تجهيزات پيشرفته، فضاي نگهداري حيوانات خانگي، بيمه فرزندان و وام براي درسخواندن تنها بخشي از امکاناتي است که براي کارکنان لينکدين وجود دارد.
۱۰ – دراپ باکس: دراپ باکس را ميتوان يکي از چند استارتآپ اصلي حوزه کلاد بهشمار آورد. هر چند تقريبا همه شرکتهاي سيليکونولي غذاي رايگان و متنوعي در اختيار کارکنان ميگذارند، اما گفته ميشود بهترين غذا متعلق به دراپ باکس است. در مورد دراپ باکس انتقاد بسيار کمي وجود دارد و شرکت تاکيد زيادي روي بحث سلامت کارکنان و ورزش آنها دارد به همين دليل به جز باشگاه داخل شرکت کارکنان قادرند با هزينه شرکت در باشگاههاي بيرون هم ثبتنام کنند.