احتمالا خریداران گلکسی نوت ۲۰ از معرفی نوت ۲۰ فن ادیشن خوشحال نمیشوند
ديجياتو/ سامسونگ هفته پيش، زماني که نسخه FE يا همان «نسخه طرفداران» گلکسي اس ۲۰ را معرفي کرد، گفت که در آينده همه پرچمداران چنين نسخهاي خواهند داشت. همين موضوع اين احتمال را به وجود ميآورد که در آينده نسخه نوت ۲۰ فن اديشن تبديل به عضو جديدي از خانواده گلکسي شود.
اين درحالي است که گلکسي نوت ۲۰ نسخه به عقيده بسياري، همان نسخه «لايت» سري نوت ۲۰ بوده و نوت ۲۰ اولترا در واقع، پرچمدار اصلي اين خانواده است. به همين خاطر است که هنوز چيزي در مورد گلکسي نوت ۲۰ لايت نشنيدهايم.
از طرف ديگر، سري گلکسي اس ۲۰ چند ماه قبل از معرفي نسخه فن اديشن براي اولين بار معرفي شد. از اول ميدانستيم که نسخه فن اديشن به جاي مدل لايت معرفي ميشود و ساسونگ نميخواهد نسخه جديد با نسخه «لايت» ارتباطي داشته باشد. اين شرکت گلکسي S20 FE را به عنوان يک پرچمدار معرفي کرده که متفاوت از گلکسي اس ۱۰ لايت است. اس ۱۰ لايت در اصل گوشي ميانردهاي محسوب مي شود که شاخصههاي پرچمدار را با خود به همراه دارد.
در مورد گلکسي نوت ۱۰ لايت چنين موضوعي صادق نيست. اين دستگاه از پردازنده گلکسي نوت ۹ سال ۲۰۱۸ و دوربينهاي گلکسي اس ۸ و گلکسي نوت ۸ استفاده ميکرد. در حالي که گلکسي اس ۱۰ لايت از تراشه اسنپدراگون ۸۵۵ در تمامي بازارها و دوربين اصلي ۴۸ مگاپيکسلي بهره ميبرد.
باز هم قلم اس پن چيزي بود که کاربران براي آن پول ميدادند؛ چون ميتوانستند آن را با قيمتي ارزانتر از برچسب قيمتي ۹۵۰ دلاري گلکسي نوت ۱۰ به دست آورند. طرفداران عقيده داشتند که گلکسي نوت ۱۰ لايت مناسب چنين قيمتي است چون اين دستگاه جک هدفون داشت؛ چيزي که گلکسي اس ۱۰ لايت با وجود ظرفيت باتري مشابه از آن بيبهره بود.
سامسونگ قبلا تقريبا گلکسي نوت ۲۰ را به عنوان يک نسخه معموليتر وارد بازار کرده است؛ چون شما انتظار نداريد که يک پرچمدار ۱۰۰۰ دلاري از پلاستيک به جاي شيشه در پنل پشتي استفاده کند و همان نسخه گوريلا گلسي را داشته باشد که در گلکسي نوت ۷ به کار رفته. پس چرا نبايد گلکسي اس ۲۰ فن اديشن را يک پرچمدار بناميم؟
سامسونگ اعلام کرده که نسخه فن اديشن پاسخي به بازخورد مشترياني است که دوست داشتند قابليتهاي سري اس ۲۰ را در دستگاهي با قيمتي مناسبتر داشته باشند. شايد به همين دليل است که نسخه FE داراي نرخ نوسازي ۱۲۰ هرتزي نمايشگر است که گلکسي نوت ۲۰ از آن محروم است. سامسونگ همچنين اعلام کرده که نسخههاي «فن اديشن» گوشيهاي پرچمدار از اين پس هرسال عرضه ميشوند؛ پس ميتوان انتظار داشت که از همين استراتژي براي سري گلکسي نوت نيز استفاده کند.
فراموش نکنيم که سري گلکسي نوت ۲۰ تازه ماه گذشته معرفي شده و نبايد انتظار داشت که نسخه FE آن تا چند ماه آينده معرفي شود. ميتوان ادعا کرد که سامسونگ براي نسخه فن اديشن بايد چيزهاي بيشتري به دستگاه اضافه کند. گلکسي نوت 20 FE بايد صفحهنمايشي با نرخ نوسازي ۱۲۰ هرتز و باتري بزرگتري داشته باشد و بعيد است که سامسونگ جک هدفون را به دستگاه اضافه کند.
اگر سامسونگ، گلکسي نوت ۲۰ فن اديشن را با همان تراشههاي اگزينوس ۹۹۰ و اسنپدراگون ۸۶۵ پلاس، نرخ نوسازي بالاتر، باتري بزرگتر و احتمالا دوربين سلفي بهتر عرضه کند، قطعا خريداران گلکسي نوت ۲۰ را خوشحال نخواهد کرد. تنها راه جلوگيري از عصبانيت اين خريداران، کمکردن امکانات بيشتري از گلکسي نوت ۲۰ است؛ هرچند که چيز زيادي براي حذف کردن وجود ندارد.
قطعا گلکسي نوت ۲۰ فن اديشن پنل پشتي پلاستيکي خواهد داشت؛ اما کاري که سامسونگ شايد انجام دهد اين است که گوريلا گلس ۵ را با نسخه ۳ که گلکسي اس ۲۰ فن اديشن از آن استفاده ميکند، جايگزين کند. همچنين ميتواند مشخصات دوربينها را کاهش داده و حافظه رم و فضاي ذخيرهسازي ۶ و ۱۲۸ گيگابايتي را به عنوان نسخه پايه در نظر بگيرد. تغييرات نهايتا در همين حد خلاصه ميشود؛ چون نميتواند از تراشه قديميتري مانند اگزينوس ۹۸۲۵ که سال گذشته به کار گرفته استفاده کند. اين تراشه فاقد درايور صفحهنمايش نرخ نوسازي ۱۲۰ هرتز اگزينوس ۹۹۰ است. در هر صورت اين نسخه به نام «طرفداران» ساخته ميشود و نميتواند طرفداران را نا اميد کند.
مشکلي که اکنون سامسونگ در آن قرار گرفته قابل توجه است چون اگر به همان استراتژي گلکسي اس 20 FE پايبند باشد، در نهايت باعث ميشود که نسخه FE از گلکسي نوت ۲۰ بهتر شود و اگر کاهش چشمگيري در مشخصات آن ايجاد کند، ديگر نميتواند آن را «فن اديشن» بنامد؛ چون اين کار در تضاد با استانداردي است که سامسونگ براي نسخههاي FE در نظر گرفته است.
بايد منتظر ماند و ديد که سامسونگ چه تصميمي ميگيرد. گلکسي نوت ۱۰ لايت فوريه ۲۰۲۰ (بهمن ۱۳۹۸) معرفي شد؛ بنابراين سامسونگ هنوز وقت کافي براي تصميمگيري درباره چالش جديدي که خود براي خود ايجاد کرده، دارد.