نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
  2. برگزیده
موبایل و بازی

گوشی ایرانی، چینی از کار درآمد!

منبع
ديجياتو
بروزرسانی
گوشی ایرانی، چینی از کار درآمد!

ديجياتو/ معاون وزير ارتباطات اعلام کرده گوشي‌هاي ايراني که براي عرضه به بازار توسط اپراتورها آماده شده‌اند، به روش CBU تهيه شده و اين روند بدان معناست که گوشي‌ها به طور کمال و تمام و بسته‌بندي شده از چين خريداري شده و ليبل برند ايراني روي آن خورده است.

او تاکيد کرده که در ادبيات توليد صنعتي روش CBU اولين گامي است که شرکت‌ها برمي‌دارند تا پس از مطالعات روي محصول و بازخورد بازار، به روش‌هاي ديگر توليد دست پيدا کنند. به گفته او تلفن‌همراهي که مدتي قبل در فضاي مجازي رونمايي شد، براي سنجيدن بازار از کشور ديگري خريداري شده بود و قرار است تا ۶ ماه ديگر توليد اين گوشي به مرحله CKD (کاملاً قطعه‌قطعه شده) در کشور برسد.

چندي پيش با انتشار عکس‌ها و مشخصات گوشي ايراني، مشخص شد که اين گوشي يک کپي کامل از برند چيني يولفون است و کمي بعد وزير ارتباطات اذعان داشت که اين گوشي‌ها احتمالا به روش SKD و CKD (واردات قطعات منفصل و متصل شده و مونتاژ نهايي در کارخانه داخل کشور) ساخته شده‌اند. به نظر مي‌رسد اما روش توليد اين گوشي‌ها به مرحله‌اي پيش از اين دو مورد متعلق دارد و شرکت ايراني از روش CBU براي اين گوشي‌ها استفاده کرده است.

CBU خلاصه‌شده‌ عبارت Completely Built Unit به‌معناي «واحد کاملا ساخته ‌شده» است و در صنعت خودروي کشورمان نيز رايج است، خودروسازان تا زماني‌که تاسيسات مورد نياز براي ساخت فراهم نشود ترجيح مي‌دهند از اين روش براي واردات خودرو استفاده کنند و به نظر مي‌رسد در صنعت توليد موبايل نيز چنين موضوعي رخ داده است.

«ستار هاشمي» در گفتگوي خود تاييد کرد که گوشي‌هاي ايراني يک محموله چند هزار تايي تلفن همراه بود تا بر اساس آن تقاضاي بازار سنجيده و برنامه‌ريزي براي توليد انجام شود. او تاکيد کرده توليد به معني اين نيست که صفر تا صد مراحل توليد را خود کشور انجام دهد و اين مساله را گامي مهم براي رسيدن به توليد ملي به روش‌هاي ديگر يعني SKD و CKD دانسته است:
«زماني که گوشي تلفن همراه در قالب CBU تهيه مي‌شود، ممکن است شباهت‌هايي با محصولات ديگر داشته باشد. اين‌که تلفن همراه «ري برند» است را نمي‌دانم بايد کارشناسان در اين خصوص نظر بدهند. برندهاي زيادي هستند که طراحي مدنظر خودشان را به کارخانه‌اي مي‌دهند تا آن را توليد کند؛ مانند آنر. طبق برنامه‌اي که يک شرکت داخلي به ما داده است، در يک افق شش ماهه بايد CKD توليد کنند ما حمايت‌هاي خود را ادامه دهيم؛ دغدغه اصلي ما اين است.»

به گفته هاشمي توليدکنندگان کارشان را با CBU آغاز مي‌کنند، بعد به سمت SKD مي‌روند و در مرحله آخر به CKD مي‌رسند. هاشمي اذعان داشته که تعرفه قطعاتي که امکان واردات آن وجود داشت، ۱۵ درصد و تعرفه واردات گوشي به‌صورت CBU (گوشي کامل) ۵ درصد بود که عملا به ضرر توليد کننده داخلي بوده است. وزارت ارتباطات نيز در ماه‌هاي اخير تعرفه واردات قطعات موبايل را به ۵درصد کاهش داده شد تا مزيت اقتصادي براي توليد کننده ايجاد شود.  او تاکيد داشته وزارت ارتباطات اقدامات ديگري نيز در راستاي تسهيل شدن توليد گوشي انجام داده که شيوع ويروس کرونا در روند آن تعويق ايجاد کرده است: «شيوع کرونا باعث شد توليد گوشي تلفن همراه با سرعت مورد انتظار ما پيش نرود. به دليل بسته شدن مرزها امکان تأمين قطعات اوليه به تعويق افتاد »

هاشمي خبر داده که ۷۰۰ ميليارد تومان تسهيلات از سوي وزارت ارتباطات براي توليد گوشي داخلي تخصيص داده شده که اين رقم منجر به توليد حدود ۷۰ هزار گوشي شده است. با يک محاسبه سرانگشتي مي‌توان حساب کرد که يعني هر گوشي ده ميليون تومان هزينه توليد در برداشته که به نظر رقم زيادي مي‌رسد و هاشمي در اين باره توضيح بيشتري نداده است.

در کانال آي‌تي و ™CanaleIT هم کلي عکس و ويدئوي دسته اول و جذاب داريم

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره