شارژر شیائومی قلابی از آب درآمد
ديجياتو/ شيائومي در معرفي پرچمدار مي ۱۰ الترا روي پشتيباني اين گوشي از شارژ ۱۲۰ واتي مانور بسيار زيادي داد اما تستهاي عملي نشان داده باتري دستگاه با تواني به مراتب کمتر از رقم اعلام شده شارژ ميشود.
مي ۱۰ الترا يکي از نخستين موبايلهايي است که با پشتيباني از فناوري Quick Charge 5 و شارژر ۱۲۰ واتي GaN معرفي شد. از آنجا که اين توان به مراتب بيشتر از اغلب پرچمدارهاي گرانقيمت بازار است، Android Authority براي تست عملي آن دست بکار شده و نتايج آن نشان ميدهد شارژ گوشي در عمل با توان ۸۰ درصد انجام ميشود که ۳۳ درصد از ادعاي سازنده کمتر است.
بر اين اساس شارژر از همان ابتدا ۹۲.۳ وات توان دريافت ميکند اما اين ميزان به سرعت تا ۸۶.۴ وات کاهش پيدا ميکند؛ شارژ دريافتي باتري دستگاه اما ۸۰.۱ وات فراتر نميرود.
افزايش توان شارژر به معني بالا رفتن دماي باتري است که ميتواند خطرناک باشد. شارژ مي ۱۰ الترا با توان ۸۰ وات دماي باتري را به ۴۳.۸ درجه سانتيگراد ميرساند که از حد ايدهآل ۴۰ درجهاي فراتر ميرود. البته با نزديک شدن به پايان فرايند شارژ و رسيدن ظرفيت باتري به ۷۰ درصد دماي باتري نيز کاهش پيدا ميکند.
اگر به جاي اين آداپتور از شارژر ۱۸ واتي استفاده کنيد پر شدن باتري ۶۸ دقيقه طول ميکشد. اين در حالي است که در صورت استفاده از شارژر ۵۰ واتي شارژ کامل در ۲۹ دقيقه انجام ميشود که تفاوت چشمگيري با توان به اصطلاح ۱۲۰ واتي ندارد اما با حفظ دماي باتري زير ۴۰ درجه و نرخ C منطقيتر باعث دوام بيشتر باتري در طولاني مدت ميشود.
با توجه به نتايج اين آزمايش به نظر ميرسد شارژ ۱۲۰ واتي بيش از آنکه کاربردي يا حتي واقعي باشد، يک استراتژي تبليغاتي براي جذب خريداران بيشتر است.