نماد آخرین خبر

چرا ساخت تراشه اسنپدراگون ۸۷۵ لایت کاملا منطقی است؟

منبع
ديجي کالا
بروزرسانی
چرا ساخت تراشه اسنپدراگون ۸۷۵ لایت کاملا منطقی است؟

ديجي کالا/ شرکت کوالکام کمتر از يک ماه ديگر با برگزاري کنفرانس سالانه‌ي خود، از جديدترين تراشه پرچم‌دار اسنپدراگون رونمايي مي‌کند که سال آينده در بسياري از گوشي‌ها مورد استفاده قرار مي‌گيرد. اما حالا طبق برخي گزارش‌ها، به نظر مي‌رسد اين شرکت قصد دارد در کنار اسنپدراگون ۸۷۵، اسنپدراگون ۸۷۵ لايت را هم توليد کند که احتمالا همان ۸۶۵ پلاس ولي با سرعت کلاک بالاتر محسوب مي‌شود.

صرف‌نظر از آنچه که کوالکام در ماه آينده معرفي مي‌کند، اسنپدراگون ۸۷۵ لايت يا هر اسم ديگري که براي آن انتخاب شود، يک تصميم کاملا منطقي به حساب مي‌آيد و در ادامه به تشريح اين موضوع مي‌پردازيم.

وضعيت اسنپدراگون
قبل از اينکه به منطقي بودن ارائه‌ي مدل لايت اسنپدراگون ۸۷۵ بپردازيم، ابتدا بايد نگاهي به وضعيت فعلي تراشه‌هاي رده‌بالاي کوالکام بيندازيم.


اسنپدراگون ۸۶۵ يکي از بحث‌برانگيزترين تراشه‌هاي پرچم‌دار کوالکام محسوب مي‌شود. اگرچه ويژگي‌هايي مانند ضبط فيلم‌هاي اسلوموشن بدون محدوديت با سرعت ۹۶۰ فريم در ثانيه، ضبط فيلم‌هاي ۸K، گرافيک بسيار عالي و پشتيباني از امواج ميلي‌متري شبکه‌هاي ۵G را به ارمغان مي‌آورد، اما طبق گزارش‌ها اين تراشه نسبت به مدل قبلي با قيمت بسيار بيشتري به دست شرکت‌ها رسيده است. در واقع، يکي از مديران شيائومي اعلام کرده که هزينه‌ي تراشه و مودم به کار رفته براي سري مي ۱۰ نسبت به نسل قبلي آن حدود ۲ برابر شده است.

در نتيجه، در سال ۲۰۲۰ فقط چند مدل انگشت‌شمار از گوشي‌هاي مقرون‌به‌صرفه‌ي داراي اسنپدراگون ۸۶۵ راهي بازار شد. اگرچه مدتي قبل سامسونگ از گوشي گلکسي اس ۲۰ فن اديشن رونمايي کرد که علي‌رغم بهره‌گيري از اين تراشه قيمت مناسبي دارد، اما روي هم رفته بسياري از اين نوع گوشي‌ها قيمت خود را افزايش دادند. به‌عنوان مثال مي‌توانيم به شيائومي مي ۱۰، وان‌پلاس ۸، پوکو F2 پرو و ريلمي X50 پرو اشاره کنيم که تمام آن‌ها گران‌تر از نسل قبلي خود هستند.
با توجه به قيمت بالاي اين تراشه، حدود ۱۰۰ دلار هزينه‌ي بيشتر براي پشتيباني از امواج ميلي‌متري و نبود رقيب واقعي براي آن، جاي تعجب نيست که بسياري از شرکت‌ها ترجيح داده‌اند در عوض از يک تراشه ميان‌رده‌ي پيشرفته استفاده کنند.

مشخصا مي‌توانيم به تراشه اسنپدراگون ۷۶۵G اشاره کنيم که بسياري از شرکت‌ها براي گوشي‌هاي مهم خود مانند پيکسل ۵ و ال‌جي ولوت به بهره‌گيري از آن روي آورده‌اند. اين تراشه ميان‌رده براي استفاده‌هاي روزمره عملکرد خوبي ارائه مي‌کند و در کل از برخي ويژگي‌هاي مهم مربوط به تراشه‌هاي پرچم‌دار بهره مي‌برد. اما مهم‌ترين ضعف اين تراشه در حوزه‌ي پردازنده گرافيکي است.

پر کردن شکاف گرافيک
طبق بررسي‌هاي انجام شده، اسنپدراگون ۷۶۵G در زمينه‌ي گرافيک حتي از اسنپدراگون ۸۴۵ عرضه شده در سال ۲۰۱۸ هم ضعيف‌تر است. اين يعني آنهايي که مي‌خواهند بازي‌هاي سنگين را به بهترين شکل بازي کنند، احتمالا نااميد مي‌شوند. اما برخي اين سوال را مي‌پرسند که در نهايت چند درصد از کاربران گوشي‌هاي داراي اين تراشه چنين چيزي از گوشي خود مي‌خواهند؟

در هر صورت متاسفانه، اين شکاف در زمينه‌ي گرافيک در سال ۲۰۲۰ وجود دارد و با توجه به افزايش استفاده از نمايشگرهاي مبتني بر رفرش ريت بالا، به نظر مي‌رسد اين ضعف بيشتر احساس خواهد شد. طبق بررسي دو گوشي پيکسل ۵ و وان‌پلاس نورد که هر دو از اين تراشه و نمايشگر ۹۰ هرتز بهره مي‌برند، اين نتيجه به دست آمده که تراشه‌ي موردنظر قادر به اجراي نرم‌افزارهاي پيشرفته با رفرش ريت بالاي ۶۰ فريم در ثانيه نيست.

در حقيقت، در يکي ديگر از تست‌ها پيکسل ۵ فقط موفق شده که به حدود ۳۰ فريم در ثانيه دست پيدا کند. از طرف ديگر، مي‌توانيم به گوشي‌هاي ايسوس راگ فون ۲ و نوبيا رد مجيک ۳ اشاره کنيم که هر دو در سال ۲۰۱۹ با تراشه‌هاي سري اسنپدراگون ۸۵۵ عرضه شده‌اند و از نمايشگرهاي مبتني بر رفرش ريت بالايي بهره مي‌برند؛ اين دو گوشي طبق بررسي‌ها توانسته‌اند تا حد زيادي از حداکثر رفرش ريت نمايشگرهاي خود بهره ببرند.

البته به‌خوبي مي‌دانيم که بنچمارک‌ها ارتباط مستقيمي با عملکرد روزمره ندارند و مطمئنا گوشي‌هاي پيکسل ۵ و وان‌پلاس نورد در زمينه‌ي کارهايي مانند وب‌گردي و بازي‌هاي سبک عملکرد بسيار بهتري ارائه مي‌کنند. اما در هر صورت بسياري از بازي‌هاي سه‌بعدي سنگين مبتني بر رفرش ريت بالا با اين تراشه نمي‌توانند عملکرد ايدئالي داشته باشند. به همين خاطر کاربران براي اجراي بازي‌هايي مانند PUBG Mobile و Fortnite احتمالا بايد به ۶۰ فريم در ثانيه و براي برخي بازي‌هاي ديگر به رفرش ريت پايين‌تري بسنده کنند.

بنابراين چگونه مي‌توان شکاف گرافيک بين سري اسنپدراگون ۷۰۰ و سري ۸۰۰ را پر کرد؟ اينجاست که اسنپدراگون ۸۷۵ لايت مي‌تواند نقش مهمي را ايفا کند.

اسنپدراگون ۸۷۵ لايت چه حرف تازه‌اي براي گفتن دارد؟

اسنپدراگون ۸۷۵ لايت با داشتن يک پردازنده گرافيکي معادل اسنپدراگون ۸۶۵ يا حتي ۸۵۵/۸۵۵ پلاس خيال کاربران را براي بهره‌گيري از نمايشگرهاي مبتني بر رفرش ريت بالا تا حد زيادي راحت مي‌کند. اما بهبود عملکرد گرافيکي تنها يکي از مزيت‌هاي بالقوه‌ي چنين تراشه‌اي خواهد بود.

علاوه بر کمتر شدن فاصله‌ي پردازنده گرافيکي، اين تراشه با بهره‌گيري از پردازنده‌ي بهتر مي‌تواند عملکرد در حوزه‌هاي مختلف و قابليت‌هاي مربوط به ارتباطات را بهبود ببخشد. اسنپدراگون ۷۶۵G تنها از دو هسته براي پردازش‌هاي سنگين بهره مي‌برد ولي تراشه‌هاي سري ۸۰۰ چهار هسته براي اين کار اختصاص داده شده است. به همين خاطر در زمينه‌هايي مانند فيلم‌برداري ۸K، واحد پردازش تصوير پيشرفته و پشتيباني از رم LPDDR5 از مدل پرچم‌دار عقب مانده است.

اسنپدراگون ۸۷۵ لايت با بهره‌گيري از چندين قابليت پيشرفته و جذاب، به شرکت‌ها اجازه مي‌دهد گوشي‌هاي مقرون‌به‌صرفه‌ي مبتني بر عملکرد مشابه پرچم‌داران را راهي بازار کنند. همچنين قاتلان پرچم‌داران نيز احتمالا مي‌توانند بار ديگر راهي بازار شوند؛ زيرا اين شرکت‌ها با پرداخت هزينه‌ي کمتر براي تراشه‌ي قدرتمند، مي‌توانند از نمايشگر بهتر، دوربين قدرتمند و بدنه‌ي خوش‌ساخت هم بهره ببرند.

با اين حال، توسعه‌ي مدل لايت يک تراشه‌ي پرچم‌دار ريسک‌هاي بالقوه‌اي به همراه دارد. کوالکام بايد در مرز باريک بين عملکرد، ويژگي‌ها و قيمت‌گذاري حرکت کند. زيرا مطمئنا کاربران نمي‌خواهند از يک تراشه‌ي سري ۷۰۰ گران‌تر که صرفا نام جديدي دارد، استفاده کنند. چنين کاري به شهرت و اعتبار تراشه‌هاي سري ۸۰۰ اسنپدراگون آسيب مي‌زند. چنين رويکردي در زمينه‌ي کامپيوترها اتخاذ مي‌شود و برخي پردازنده‌هاي ضعيف‌تر براي فروش بيشتر، از برند مدل‌هاي قدرتمند بهره مي‌برند.

از طرف ديگر اگر اين تراشه شباهت زيادي به تراشه‌اي اصلي پرچم‌دار داشته باشد، اين موضوع به نفع کاربران و شرکت‌ها و به ضرر کوالکام خواهد بود زيرا با کاهش درآمد مواجه مي‌شود. در هر صورت همانطور که گفتيم، ماه آينده در تاريخ ۱۱ آذر اين کنفرانس برگزار مي‌شود و بايد ببينيم کوالکام چه برنامه‌هايي براي آينده‌ي خود دارد.

در کانال آي‌تي و ™CanaleIT هم کلي عکس و ويدئوي دسته اول و جذاب داريم

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره