
وابستگی به تلفن همراه مساوی با تصمیم گیریهای ناگهانی

انتخاب/ نتايج يک پژوهش در حوزه تلفن همراه هوشمند نشان ميدهد افرادي که وابستگي زيادي به تلفنهاي همراه خود دارند رفتارهاي تکانشي بيشتري نسبت به ديگران نشان ميدهند.
تحقيقات قبلي شباهتهاي رفتاري بين استفاده بيش از حد از تلفنهاي هوشمند و رفتارهاي ناسازگار را بررسي کرده بودند، رفتارهايي مانند خشم يا حتي هراس و اضطراب، اما اين بار مشخص شده است که وابستگي به تلفن همراه حتي روي تصميم گيريها نيز موثر است.
بر اساس اين پژوهش، افرادي که وقت بيشتري را روي تلفنهاي هوشمند خود به ويژه در بازيها يا برنامههاي شبکههاي اجتماعي ميگذرانند، به طور تکانشي عمل ميکنند و تصميم گيريهاي فوري را انتخاب ميکنند. نويسندگان اين تحقيق از دانشگاه فراي در آلمان ميگويند: «يافتههاي ما شواهد بيشتري را نشان ميدهد که استفاده از تلفنهاي هوشمند و تصميم گيري تکان دهنده دست به دست هم ميدهند و تعامل با اين دستگاهها باعث افزايش تصميمات سريع ميشود.»
تيم تحقيق داوطلباني را استخدام کرد که موافقت کردند اجازه دهند محققان دادههاي واقعي مربوط به مدت زمان صرف شده در هر برنامه را براي هفت تا ده روز قبلي در تلفنهاي آنان جمع آوري کنند. دادههاي استفاده شده از ۱۰۱ شرکت کننده جمع آوري شد، آنها همچنين چندين پرسشنامه را مورد بررسي قرار دادند.
هر چه نرخ وابستگي کاربران به تلفن همراه بيشتر ميشد، ميزان توجه شرکت کنندگان به عواقب آينده تصميم گيري هايشان کمتر ميشد. تيم تحقيق حدس ميزدند سرعت کار با تلفن همراه، سرعت فضاي مجازي و تصاويري که از خلال کار با تکنولوژي در ذهن افراد ثبت ميشود، در ايجاد اين روند شخصيتي بي تاثير نيست.