حمله هکرهای کره شمالی به سازندگان واکسن کرونا

ايسنا/ هکرهاي کره شمالي در هفته هاي اخير تلاش کرده اند به سيستمهاي شرکت داروسازي انگليسي استرازنکا که اخيرا نتايج موفق آزمايش واکسن کوويد ۱۹ را اعلام کرده است، رخنه کنند.
دو منبع آگاه به رويترز اعلام کردند که اين هکرها خود را به عنوان استخدام کنندگان در سايت لينکدين و واتس اپ جا زده تا با پيشنهادهاي شغلي ساختگي به کارمندان استرازنکا نزديک شوند. اين هکرها سپس اسنادي را ارسال کردند که ظاهرا توصيف شغل پيشنهادي بوده است اما در واقع کد مخربي در آن جاسازي شده بود تا به رايانه قرباني شان دسترسي پيدا کنند.
اين تلاشهاي هک مجموعه گسترده اي از کارکنان استرازنکا که روي تحقيقات کوويد ۱۹ مشغول هستند را هدف گرفته است اما تصور مي رود که موفق نبوده اند.
پيونگ يانگ پيش از اين دست داشتن در حملات سايبري را انکار کرده بود. سفير اين کشور در سازمان ملل متحد هم در اين باره حاضر نشد اظهارنظر کند.
منابع آگاه که به دليل محرمانه بودن موضوع، مايل نبودند نامشان فاش شود، اظهار کردند: ابزارها و تکنيکهاي مورد استفاده در اين حملات بخشي از حملات هک هستند که مقامات آمريکايي و محققان امنيت سايبري به کره شمالي نسبت داده اند.
حملات هک پيش از اين روي شرکتهاي دفاعي و سازمانهاي رسانه اي متمرکز بود اما در هفته هاي اخير اطلاعات مربوط به کوويد ۱۹ را هدف گرفته است. حملات سايبري عليه نهادهاي بهداشتي، دانشمندان مشغول در تحقيقات ساخت واکسن کوويد ۱۹ و شرکتهاي داروسازي در دوران همه گيري ويروس کرونا افزايش يافته و به نظر مي رسد گروههاي سايبري مجرمانه و هکرهاي تحت حمايت دولتي در تلاش براي کسب جديدترين يافته ها و اطلاعات درباره پاندمي بوده اند.
مقامات غربي مي گويند هر گونه اطلاعات به سرقت رفته مي تواند به قيمت خوبي فروخته شود يا براي اخاذي از قربانيان استفاده شود.
شرکت مايکروسافت ماه جاري اعلام کرد دو گروه هکينگ کره شمالي را شناسايي کرده که سازندگان واکسن در کشورهاي متعدد را هدف گرفته و پيامهايي حاوي پيشنهادهاي شغلي ساختگي را به قربانيانشان ارسال کرده اند تا از اين طريق به سيستمهاي آنها رخنه کنند.
قانونگذاران کره جنوبي روز جمعه اعلام کردند که سازمان امنيت اين کشور بخشي از اين تلاشها را خنثي کرده است.
بر اساس گزارش رويترز، دادستانهاي آمريکا کره شمالي را عامل شماري از حملات سايبري مخرب شامل هک و درز ايميلهاي شرکت سوني پيکچرز در سال ۲۰۱۴، سرقت ۸۱ ميليون دلار از بانک مرکزي بنگلادش در سال ۲۰۱۶ و انتشار ويروس باج افزار واناکراي در سال ۲۰۱۷ معرفي کرده اند. اما پيونگ يانگ مي گويد اين ادعاها در راستاي تلاش واشنگتن براي مخدوش کردن وجهه اين کشور مطرح شده است.