بازیهای سختی که بدون کد تقلب تمام نمیشدند - قسمت دوم
آخرين خبر/ بازيهاي مدرن معمولا طوري طراحي ميشوند که همه گيمرها بتوانند بدون دردسر تمامشان کنند. اما در بيست يا حتي سي سال پيش اکثر بازيسازان برايشان حتي مهم نبود که مخاطبشان بازي را تمام ميکند يا نه. اصلا بدشان ميآمد که يک مرحله ساده و بدون پيچيدگي جلوي گيمرها بگذارند.
همين موضوع باعث شد تا يک سري از بازيسازان حتي پايشان را فراتر از تصورات هم بگذارند و به جاي طراحي مراحلي سخت، مرحلههايي بيمنطق و غيرقابل رد کردن در بازيهايشان ايجاد کنند. گيمرها هم که ديدند براي بازيهايي هزينه کردهاند که عملا نميتوانند تمامشان کنند، دست به دامن کدهاي تقلب شدند تا يک وقت پول بيزبانشان حرام نشود. در اين مطلب قصه همين گيمرها را روايت کردم و از ويديوهاي گيمي برايتان گفتم که بدون استفاده از کدهاي تقلب تمام کردنشان ممکن نبود.
بازي Contra به قدري سخت بود که به خاطرش کد تقلب «کونامي کد» معروف شد. بله، در مورد همان کد بالا، بالا، پايين، پايين، چپ، راست، چپ، راست، ضربدر، دايره صحبت ميکنم که در وينينگ الون ۳ اجرايش ميکرديم و تيمهاي منتخب جهان و منتخب اروپا با آن آزاد ميشد. اما همين کد تقلبي که شايد بود و نبودش در يک بازي فوتبالي چندان مهم نبود، نجات بخش گيمرهايي بود که ميخواستند Contra را به هر ضرب و زوري که شده تمام کنند. با زدن کونامي کد در Contra، بازي ۳۰ جان اضافه به شما ميداد که عملا بدون آنها تمام کردن بازي ممکن نبود.