ژاپن با سرمایهگذاری در هوش مصنوعی در پی افزایش نرخ تولد است

ديجياتو/ ژاپن به منظور معکوس کردن کاهش نرخ تولد در اين کشور افراد مجرد را با استفاده از هوش مصنوعي به ازدواج تشويق ميکند.
بر اساس گزارش روزنامه «ژاپن تايمز»، دولت ژاپن ميخواهد بودجه ۱۹ ميليون دلاري در اختيار سايتهاي قانوني همسريابي قرار دهد. در مجموع حدود نيمي از ۴۷ استان ژاپن سرويسهاي قرار ملاقات و آشنايي را ارائه کرده و برخي از آنها استفاده از راهکارهاي مبتني بر هوش مصنوعي براي بهبود خدمات را شروع کردهاند.
يکي از مقامات دولت ژاپن به روزنامه مورد بحث گفته که با استفاده از هوش مصنوعي ميتوان به شکل هوشمند تعداد بيشتري از افراد مجرد با خصوصيات مشابه و با تفاهم بيشتر را به يکديگر ارتباط داد. بدين ترتيب هوش مصنوعي اطلاعات ثبت شده افراد در سايتهاي همسريابي مثل علايق، ديدگاههاي سياسي، اهداف و غيره را تحليل کرده و آنها را به افرادي با خصوصيات مشابه تطبيق ميدهد. به گفته مقام ياد شده دولت ژاپن اميدوار است با اين تصميم کاهش نرخ تولد را معکوس کند.
ژاپن يکي از پايينترين نرخهاي زاد و ولد در دنيا را دارد. ميانگين تعداد فرزنداني که يک زن ژاپني در طول دوران حيات خود به دنيا ميآورد از ۲.۰۰۱ در سال ۱۹۶۰ به ۱.۴۲ در سال ۲۰۱۸ کاهش پيدا کرده است. قرنطينه ناشي از شيوع کرونا که به کاهش ملاقاتهاي حضوري منجر شده، مانع از آشنايي مجردها و احتمالاً کاهش بيشتر نرخ زاد و ولد شده است.
کاهش شديد نرخ زاد و ولد ژاپن را با مشکل پيري جمعيت نيز مواجه کرده و سبب شده تا فرزندان سرگرم مراقبت از والدين پير خود شده و ازدواج را به تأخير بيندازند. اين مشکل آنقدر جدي است که دولت ژاپن آن را يک «بحران ملي» اعلام کرده و با اتخاذ سياستهاي تشويقي مختلف از جمله ارائه خدمات رايگان براي مقطع پيشدبستاني مردم را به فرزندآوري تشويق ميکند.