
سونی بزرگترین پخش کننده آنلاین انیمه جهان شد

زومجي/ سوني با پرداخت ۱.۱۷۵ ميليارد دلار سرويس Crunchyroll را خريداري کرد تا سه شرکت عظيم دنياي انيمههاي ژاپني را در کنترل خود داشته باشد و حالا بزرگترين پخشکنندهي آنلاين انيمه در سرتاسر جهان محسوب ميشود.
شرکتهاي Funimation و Crunchyroll جزو محبوبترين و عظيمترين برندهاي صنعت پخش آنلاين انيمههاي ژاپني هستند و حالا هر دو در کنترل کامل سوني قرار دارند. به همين خاطر سوني که صاحب شرکت Aniplex هم محسوب ميشود، عملا حالا به يک غول در صنعت انيمه تبديل شده است.
شرکت ژاپني بالاخره توانست با قيمت ۱.۱۷۵ ميليارد دلار، خريد Crunchyroll از شرکتهاي AT&T و وارنرمديا را قطعي کند. حالا سوني ميتواند با ترکيب اين شرکتها يک برند بسيار گسترده براي طرفداران انيمهها در سرتاسر دنيا بسازد.
ارزش مالي صنعت انيمه در خارج از مرزهاي ژاپن به بيشتر از ۱۹ ميليارد دلار رسيده است و اکنون سوني بزرگترين پخشکنندهي آنلاين انيمه در سرتاسر دنيا به حساب ميآيد
سوني در بيانيهي رسمي خود ميگويد که حالا ميتواند انيمهها را با بهترين کيفيت به نقاط مختلف دنيا و تمام تماشاگرها برساند. همچنين سوني با در دست داشتن کنترل کامل اين سه شرکت بزرگ جهان انيمهها، به انيمهسازها نيز فرصتهاي بيشتري خواهد داد؛ چه در ژاپن باشند و چه بخواهند در کشوري ديگر به توليد انيمههاي باکيفيت بپردازند.
حالا ۷۳ ميليون مشترک سرويس Crunchyroll در حقيقت متعلق به سوني هستند و شرکت ژاپني ميتواند تنها با انيمهها وارد رقابت با شبکههاي آنلايني مانند نتفليکس شود. اين در حالي است که ارزش کلي صنعت انيمه در سالهاي اخير بهشدت افزايش يافت؛ تا جايي که اکنون ارزش صنعت انيمه در خارج از ژاپن به بيشتر از ۱۹ ميليارد دلار رسيده است و سوني ميتواند سهم بسيار بزرگي از اين تجارت داشته باشد.
سوني سالها مشغول کار در صنعت انيمه و افزايش سهم خود از بازار آن بوده است. براي نمونه همه استوديو A-1 Pictures و آثار درخشان آن مانند انيمه Anohana را ميشناسند. اما بسياري از مخاطبان نميدانند که A-1 Pictures يک استوديو انيمهسازي اختصاصي سوني است. در حقيقت شرکت ژاپني از سال ۱۹۹۵ ميلادي وارد صنعت انيمه شد و از آن زمان مدام فعاليتهاي انيمهمحور خود را افزايش داد.
سوني طي سالهاي اخير صاحب Wakanim، بزرگترين شرکت پخش انيمه در فرانسه و Madman Anime، بزرگترين شرکت پخش انيمه در استراليا نيز شده است. به همين خاطر بعد از آن که Funimation توسط سوني پيکچرز تأسيس شد و به موفقيت گسترده رسيد، دو سرويس Funimation و AnimeLab به هم پيوستند تا ارزش برند Funimation براي عاشقان انيمه بهشدت افزايش يابد. حالا Crunchyroll هم به Funimation ميپيوندد تا سرويس استريم انيمهي سوني به ارزشي کمسابقه براي يک سرويس آنلاين انيمهمحور برسد. اين سرويس نهتنها محتواهاي اختصاصي زيادي دارد، بلکه از قراردادهاي انحصاري بهخصوصي هم بهره ميبرد.
مثلا نسخههاي ژاپني و انگليسي انيمه Fate/Grand Order - Absolute Demonic Battlefront: Babylonia به ترتيب ۳۰ روز و يک سال در انحصار سرويس استريم انيمهي سوني است. حالا تحليلگرها ميخواهند ببينند که با افزوده شدن Crunchyroll به سوني چهقدر اين سرويس بزرگتر از قبل به نظر ميرسد. بالاخره Crunchyroll انقدر برند عظيمي است که حتي رويدادهاي سالانهي گستردهي خود را دارد که تعداد بسيار زيادي از عاشقان انيمهها به شرکت در آنها ميپردازند. تازه نبايد از ياد برد که تکتک اين برندهاي تحت کنترل سوني، بازيهاي انيمهاي خود را نيز توليد ميکنند که از بازار خوبي بين مخاطبان خاص برخوردار است. در نتيجه سود سوني از اين خريد فقط به گسترش سرويس پخش آنلاين انيمهي خود خلاصه نميشود.
نتفليکس سالانه ۱۰ها ميليون دلار براي دريافت حق پخش آنلاين انيمههاي مختلف پرداخت ميکند و بخش قابل توجهي از مشترکين آن را افرادي تشکيل ميدهند که بيشتر از هر محتواي ديگر، مشغول ديدن انيمهها هستند. اما حالا در اين مسير رقيب بزرگي به اسم Funimation/Crunchyroll پيدا کرده است که بهصورت کامل توسط سوني کنترل ميشود.