
رونمایی از نوار مغناطیسی 580 ترابایتی

ديجياتو/ فوجي فيلم و IBM از نوار مغناطيسي 580 ترابايتي رونمايي کردند.
وقتي صحبت از ظرفيت نوار مغناطيسي به ميان ميآيد، هر چقدر ابعاد نوار مغناطيسي کوچکتر و ظرفيت ذخيره سازي آن بيشتر باشد، مطلوبتر است. «فوجي فيلم» و «IBM» موفق به توسعه نوار مغناطيسي با ظرفيت 580 ترابايت شدند که از متراکمترين ظرفيت ذخيره سازي نسبت به هر محصول مشابهي در جهان بهره ميبرد.
در نوار مغناطيسي جديد توسعه يافته توسط اين دو شرکت، فريت استرانسيم جايگزين فريت باريم شده است. فريت باريم با تراکم بيش از 123 ميليارد بيت در اينچ مربع قابليت ذخيره سازي 220 ترابايت را دارد.
محققان تواسنتند با استفاده از ذرات فريت استرانسيم با سرعت 317 ميليارد بيت در هر اينچ، درايوهاي 580 ترابايتي توسعه دهند. علاوه بر افزايش ظرفيت، نوار مغناطيسي جديد از نظر دقت در خواندن دادهها نيز ارتقا يافته است.
براساس اعلام فوجي فيلم و IBM، در توليد اين نوار مغناطيسي از ماده جديدي به نام «فريت استرانسيم» استفاده شده است که قابليت ذخيره سازي 580 ترابايت را دارد که براي ذخيره تقريبا 580 ميليون کتاب کافي است. چنين ظرفيتي معادل 86977 سي دي است که اگر روي يکديگر چيده شود از ارتفاع بلندترين برج جهان يعني برج خليفه دبي نيز بلندتر خواهد شد.
در سال 1928 يک مهندس آلماني تبار به نام «فريتز پفلمر» براي نخستين بار نوارمغناطيسي را به عنوان واسط ضبط مغناطيسي توسعه داد. در سال 1951 نوار مغناطيسي براي ذخيره دادههاي کامپيوتري در UNIVAC مورد استفاده قرار گرفت.
سالها است شرکتهاي بزرگ فناوري براي ذخيره سازي حجم عظيمي از دادهها از فناوري نوار مغناطيسي کمک ميگيرند. قيمت نوار مغناطيسي کمتر از ديسکهاي سخت است و برخلاف هاردديسکها نياز به منبع تغذيه دائمي ندارد. بهعلاوه، نوارهاي مغناطيسي به خاطر قابليت جدا شدن فيزيکي از شبکه داده از امنيت بالاتري دارند، دادههاي روي آنها در معرض تهديدهاي سايبري قرار نميگيرد و ميتوان نسخه آفلاين دادهها را ذخيره سازي کرد.
ممکن است سالها طول بکشد تا اين نوار مغناطيسي به مرحله توليد برسد؛ اما ميتواند تحولي در سيستم ذخيرهسازي دادهها ايجاد کند.