نرمافزاری که ویندوز آرم را به کامپیوترهای مک M1 میآورد

زوميت/ کاربران کامپيوتر مک مبتني بر آرم از اين پس ميتوانند با استفاده از نرمافزار Parallels Desktop 16، از ويندوز آرم و برنامههاي آن بهرهمند شوند.
اپل با معرفي کامپيوترهاي مک مجهز به پردازندهي M1، دورهي جديدي براي مکهاي خود به وجود آورد. غول فناوري کوپرتينو پس از ۱۵ سال، معماري x86 و پردازندههاي اينتل را کنار گذاشته است و از دستورالعملهاي پايهي آرم براي طراحي و ساخت پردازندهي اختصاصي بهره ميگيرد.
کامپيوترهاي مک داراي پردازندهي M1 ميتوانند برنامههاي مبتني بر اينتل را با استفاده از شبيهساز روزتا ۲ اجرا کنند؛ اما کاربران اين کامپيوترها که براي برخي از نرمافزارهاي خاص به ويندوز احتياج دارند، ديگر قادر به اجراي آن بهصورت بوت کمپ (Boot Camp) نيستند. حال شرکت نرمافزاري Parallels اعلام کرده است که نرمافزار Parallels Desktop 16 براي مکهاي مجهز به پردازندهي M1 بهينه و قابل اجرا شده است؛ به اين معني که کامپيوترهاي جديد مک ميتوانند ويندوز مبتني بر آرم و نرمافزارهاي آن را در سيستمعامل مک OS اجرا کنند.
توسعهدهندگان نرمافزار يادشده ميگويند محصولشان از ژوئن ۲۰۲۰ (خرداد ۱۳۹۹) و با اعلام مهاجرت اپل به پردازندهي آرم، با سرعت بيشتري توسعه يافته است و اکنون بهصورت محدود در اختيار کساني قرار گرفته که در پيشنمايش فني برنامه ثبت نام کردهاند؛ البته در حال حاضر اين نرمافزار از سيستمهاي مبتني بر اينتل x86 پشتيباني نميکند و براي عمليات System Image به پردازندهي مبتني بر آرم متکي است.
بعضي از محدوديتهاي اين نرمافزار به شرح زير است:
نصب يا راهاندازي سيستمهاي مبتني بر اينتل x86 در ماشين مجازي امکانپذير نخواهد بود.
تعليق و ازسرگيري ماشين مجازي، از جمله بازگشت به عکس در حال اجرا امکانپذير نيست.
هنگام استفاده از ماشين مجازي امکان استفاده از دکمهي بستن وجود ندارد و در عوض ميتوان ماشين مجازي را خاموش کرد.
برنامههاي ۳۲ بيتي مبتني بر آرم در ماشين مجازي کار نخواهد کرد.
مايکروسافت بهتازگي نسخهاي از شبيهساز برنامههاي ۶۴ بيتي ويندوز مبتني بر آرم در دسترس کاربران و توسعهدهندگان ويندوز اينسايدر قرار داده است و کاربران اين انجمن ميتوانند با استفاده از آن، برنامههاي ۶۴ بيتي را که هنوز براي پردازندهي آرم کامپايل نشدهاند، اجرا کنند. حال گفته ميشود کامپيوترهاي مک مجهز به پردازنده M1 نيز از طريق Parallels ميتوانند آن را اجرا کنند؛ اما هنوز نسخهي رسمي ويندوز آرم بهصورت عمومي وجود ندارد که بتوان آن را خريداري کرد.
نسخههاي پيشين Parallels در کامپيوترهاي جديد مک قابل اجرا نبودند؛ اما Parallels در ماه نوامبر ۲۰۲۰ (آبان ۱۳۹۹) و پس از راهاندازي مکهاي جديد، در بيانيهاي اعلام کرد که نسخهي جديد Parallels سازگار با تراشههاي اپل در حال توسعه است و نرمافزار طراحيشده براي کامپيوترهاي جديد مک بسيار اميدوارکننده خواهد بود.
در بيانيهي اين شرکت آمده است: «هنگامي که اپل براي اولين بار مهاجرت به پردازندههاي اپل سيليکون را در جريان سخنراني WWDC در ۲۲ ژوئن (۲ تير) سال جاري اعلام کرد، نسخهي اوليهي Parallels Desktop for Mac را به نمايش درآورد که ميتوانست يک ماشين مجازي لينوکس را بينقص روي اپل سيليکون اجرا کند. از آن زمان، نسخهي جديد نرمافزار ما که براي پردازندهي M1 بهينه شده، پيشرفت چشمگيري داشته است. در حال حاضر نرمافزار Parallels Desktop را به باينري يونيورسال مجهز و کد مجازيسازي آن را بهينه کردهايم و نسخهاي که مشتاقانه سعي در استفاده از آن در مکبوک اير و مکبوک پرو ۱۳ اينچي و مک ميني جديد داريم، بسيار اميدوارکننده به نظر ميرسد. ما همچنين از خبر مايکروسافت مبني بر اضافه کردن پشتيباني از برنامههاي x64 در ويندوز آرم شگفتزده شدهايم.»
نرمافزار Parallels Desktop 16 براي اولين بار در ماه آگوست ۲۰۲۰ (مرداد ۱۳۹۹) براي مکينتاش مبتني بر اينتل منتشر شد و اکنون به باينري يونيورسال براي کامپيوترهاي مک مجهز به پردازندهي M1 بهروز شده و با قيمت ۱۰۰ دلار در دسترس است؛ البته براي تهيهي اشتراک نسخههاي Pro و Business، بايد ساليانه ۸۰ دلار اضافه پرداخت کنيد.
ديدگاه شما کاربران گرامي دربارهي نرمافزار جديد Parallels و امکان استفاده از ويندوز آرم در کامپيوترهاي جديد مک چيست؟