ايسنا / علي صنايعي - رييس دانشگاه مجازي اصفهان - با بيان اينکه تجارت همراه، فعاليتهاي تجاري در مدلهاي B2B و B2C و تبادل اطلاعات و خدمات توسط ابزار و تجهيزات بيسيم را شامل ميشود، گفت: با توجه به ضريب نفوذ بالاي 90 درصد براي تلفن همراه در کشور ميتوان آينده تجارت الکترونيکي را منطبق بر توسعه فراگير تجارت همراه ارزيابي کرد.
به گفته او اين در حالي است که توسعه زيرساختهاي ارتباطاتي و ارائه سرويسهاي نسل سوم و بالاتر از سوي اپراتورهاي تلفن همراه، مي تواند زمينههاي لازم را براي ارائه خدمات تجاري و بانکي با کيفيت و سرعت مناسب براي کاربران فراهم کند اما در اين فضا توجه ويژه به امنيت و اعتماد الکترونيکي جايگاه مهمي دارد.
رييس دانشگاه مجازي اصفهان خاطرنشان کرد: در اين خصوص برگزاري رويدادهايي همچون کنگره موبايل و نمايشگاه دستاوردهاي فناوري همراه ميتواند بستر لازم براي تضارب آراء، شناسايي قابليتها و تواناييهاي بخش خصوصي، شناسايي استعدادهاي ويژه و نخبگان، توسعه مباني نظري و آکادميک و در پي آن توسعه عيني و کاربردي، توسعه رشتههاي دانشگاهي مرتبط با حوزه فناوري همراه به خوبي فراهم سازد.
صنايعي گفت: در شرايطي که قرار است چنين کنگرهاي با اين وسعت در کشور برگزار شود و همه اپراتورهاي تلفنهاي در آن حضور داشته باشند، بايد اطلاعرساني جامعي از آن نيز صورت گيرد.
وي ادامه داد: در اين شرايط همه متخصصان، کارشناسان و متقاضيان حوزه موبايل در روند برگزاري آن قرار خواهند گرفت و در آن مشارکت خواهند داشت.
صنايعي با بيان اينکه برگزاري اين رويدادها بايد مطابق با استانداردهاي جهاني روز باشد، بر نقش کنگره موبايل در ارتقاء سطح کيفي توليدات و ارائه خدمات در حوزه تلفن همراه در کشور تاکيد و خاطر نشان کرد: بر همين اساس لازم است تا نهادها و سازمانهاي مختلف به حمايت برگزاري اين رويداد بزرگ بشتابند.
استاد دانشگاه اصفهان انجام عمليات بانکي و پولي را از رايجترين کاربردهاي تلفن همراه خصوصا در ايران برشمرد و آن را به موازات تحول در فناوري گوشيهاي نسل جديد دانست و گفت: پرداختهاي آنلاين در آينده عموماً با استفاده از برنامههاي کاربردي کم حجم و قدرتمند نصب شده در اين نوع گوشيها، انجام خواهد شد.
دبيرکل کنفرانس بينالمللي تجارت الکترونيک تصريح کرد: بر اساس پيشبينيها تا سال 2014، گردش پولي تجارت همراه از تجارت الکترونيکي فراتر رفته و حجم تبادلات همراه تا سال 2020 به 40 ميليارد دلار خواهد رسيد.
بنا بر اعلام ستاد اطلاعرساني کنگره موبايل ايران علي صنايعي در پايان اظهار کرد: بر همين اساس تحقيقات بازاريابي نوين نشان ميدهد که فناوري همراه افق توسعه يافتهاي را پيش روي فعالان ICT در مسير رونق بازار هموار ميسازد.
کنگره موبايل ايران به منظور معرفي آخرين دستاوردهاي علمي و فناوري اين حوزه در کشور 29 بهمن تا 2 اسفند ماه سال جاري در محل دائمي نمايشگاههاي بينالمللي تهران برگزار ميشود.