افتانا / مديرعامل شرکت خدمات انفورماتيک با اشاره به اهميت استفاده از راهکارهاي فناوري اطلاعات براي شناسايي انواع ريسکها ، گفت: بيش از ۸۰ درصد هک ها مربوط به شبکه ي بانکي است.
ˈسيدابوطالب نجفيˈ، مديريت سيستم جامع ريسک را به عنوان روشي نوين و سيستماتيک در رصد، شناسايي و محاسبه ريسک هاي شبکه بانکي معرفي کرد .
وي افزود:ريسکهاي متعددي از جمله ريسک عملياتي، ريسک اعتباري، ريسک بازار و غيره، بانک را تحت تاثير قرار ميدهند که لزوم شناسايي هر کدام در لحظه وقوع و جلوگيري از تحت تاثير قرار دادن ساير ريسکها از اهميت بالايي برخوردار است.
وي با بيان اينکه بانک به وسيله انواع ريسک محاصره شده است ، اظهار داشت: ريسکهاي ياد شده داراي آثار جانبي بر يکديگر هستند و از يکديگر تاثير ميپذيرند.
مدير عامل شرکت خدمات انفورماتيک افزود: از طريق سيستم هوش تجاري و مديريت اطلاعات ، اطلاعات از زيرسيستمهاي جزيرهاي سازمان به صورت يکپارچه جمع آوري شده و امکان تهيه گزارشهاي تلفيقي، تحليلي و در لحظه در اختيار مديران قرار مي گيرد.
نجفي اظهار داشت: تحقيقات صورت گرفته نشان مي دهد احتمالا سيستمهاي هوش تجاري تا ۵ سال آينده از قابليت هاي امکان پاسخدهي و گزارشدهي به سوالاتي محاورهاي مطرح براي سيستم ، تهيه گزارشات زمانبر امروزي در کسري از ثانيه و وجود سيستمهاي که امکان تصميمگيري آني را در اختيار مديران قرار ميدهند؛ برخوردار خواهند شد.
وي تاکيد کرد: در اين راستا مديريت اطلاعات بسيار حايز اهميت است و از آن جايي که اطلاعات از سيستمها و درگاههاي مختلف وارد سازمان ميشود، مديريت اين اطلاعات به نحوي که مورد کاربرد قرار گيرد، از مسائل چالشي است.
وي در ادامه ضمن تاکيد بر اهميت شناسايي روند جهاني صنعت بانکداري به برخي از روندهاي سال ۲۰۱۳ که مبناي تحولات اين صنعت قرار خواهند گرفت، اشاره کرد و ˈکمبود نيروي کار باهوش به علت ايجاد شغل هاي جديد نيازمند تخصص بالاˈ را يکي از اين روند ها برشمرد.
وي همچنين افزود: در همين راستا شعب نيز با تحولاتي روبه رو مي شوند که از ان جمله مي توان به ˈشناسايي خودکار مشتري ˈ و ˈتجهيز شعب به مشاوران مجازي متخصص در امور سرمايه گذاريˈ اشاره کرد