راگفون ۵، پرو و آلتیمیت با نمایشگر ۱۴۴ هرتز رونمایی شد
مجله ديجي کالا/ بالاخره بعد از مدتها انتظار، ايسوس از گوشي گيمينگ راگ فون ۵ رونمايي کرد. جديدترين و قدرتمندترين مدل از سري گوشيهاي گيمينگ ايسوس که از قابليتها و امکانات متنوع و بسيار جذابي بهره ميبرد.
ايسوس راگ فون ۵ در حال حاضر قدرتمندترين و بهترين گوشي گيمينگي است که تاکنون معرفي شده. شرکت تايواني اين محصول را در سه مدل استاندارد، پرو و التيميت (Ultimate) رونمايي کرده که هر يک از آنها از قابليتهاي خاص خود بهره برده و گيمرهايي با بودجههاي مختلف را هدف قرار دادهاند. از قابليتهاي بسيار خوبي که ايسوس در رويداد معرفي اين محصولات بسيار روي آنها مانور داده ميتوان به قدرت پردازشي و گرافيکي بالا، دوام باتري شگفتانگيز و نمايشگري با سرعت پاسخدهي بينظير اشاره کرد که در ادامه به طور کامل به همهي اين موارد خواهيم پرداخت.
اولين مشخصهاي که در هر سه مدل از گوشيهاي سري راگ فون ۵ توجه هر مخاطبي را به خود جلب ميکند، قابليت نورپردازي RGB بسيار زيبا و چشمنواز روي پنل پشتي است که در گوشيهاي معمولي شاهد چنين چيزي نيستيم. البته از آن جايي که امسال سه مدل استاندارد، پرو و Ultimate از راگ فون ۵ معرفي شدهاند، الگوي نورپردازي نيز تا حدودي بين آنها متفاوت است.
RGB در راگ فون ۵ اکنون از دو رنگ با جلوهي گرادياني و ۸ الگوي نوري متفاوت پشتيباني ميکند که به نسبت نسل گذشته زيباتر و چشمنوازتر شده. اما اين تمام ماجرا نيست. چرا که دو مدل پرو و Ultimate از صرفا نورپردازي RGB فراتر رفته و از قابليت جذابتري بهره ميبرند. در اين دو مدل به جاي استفاده از لوگوي درخشان و معروف ايسوس يعني ROG، از نمايشگر لمسي کوچکي با پنل PMOLED استفاده شده که ايسوس آن را ROG Vision مينامد. همانطور که در خبرهاي گذشته هم اشاره شد، کار اين نمايشگر، نشان دادن تماسهاي دريافتي، منوي بارگذاري يک بازي، شارژ شدن گوشي، ورود به حالت X و مواردي ديگر است.
اما تفاوت بين سه گوشي به همين مورد خلاصه نميشود. گوشي ايسوس راگ فون ۵ که مدل استاندارد اين سري به حساب ميآيد در سه مدل B ،A و C (آنطور که ايسوس آنها را نامگذاري کرده) راهي بازار ميشوند که تفاوت اصلي بين آنها، ميزان حافظهي رم آنهاست.
مدل A از راگ فون ۵، ۱۲/۱۶ گيگابايت حافظهي رم و ۲۵۶ گيگابايت حافظهي داخلي دارد. به مدل B، يک ترکيب حافظهي ۸/۱۲۸ گيگابايت نيز اضافه ميشود و مدل C هم در دو مدل با ترکيب حافظهي ۸/۱۲۸ و ۱۲/۲۵۶ گيگابايت در دسترس قرار ميگيرد. بنابراين تنوع محصولات صرفا در مدل استاندارد هم بسيار بالاست و دست کاربر براي انتخاب گوشي مورد نظر کاملا باز است. تمام مدلهاي اين سري از حافظهي داخلي با فناوري UFS 3.1 بهره ميبرند به جز مدل C و نسخهي ۱۲۸ گيگابايتي از مدل B.
مدل بعدي، ايسوس راگ فون ۵ پرو است که تنها در يک مدل با حافظهي ۱۶ گيگابايتي با فناوري LPDDR5 در دسترس قرار ميگيرد. در کنار اين ۱۶ گيگابايت رم پرسرعت هم ۵۱۲ گيگابايت حافظهي داخلي در نظر گرفته شده تا کاربر کمبودي در اين زمينه حس نکند. در نهايت اما ميرسيم به مدل Ultimate که از بيشترين ميزان رم در تاريخ گوشيهاي هوشمند بهره ميبرد؛ يعني ۱۸ گيگابايت اما حافظهي داخلي آن با حافظهي داخلي مدل پرو برابر است و خبري از مدل ۱ ترابايتي نخواهد بود. همچنين پشتيباني از کارت حافظهي جانبي هم در اين محصولات وجود ندارد که آنقدرها نبايد نکتهي مهمي باشد.
به صورت خلاصه، ترکيب حافظهي اين گوشيها به شرح زير است:
راگ فون ۵ مدل A: بهرهمندي از ۱۲/۱۶ گيگابايت حافظهي رم و ۲۵۶ گيگابايت حافظهي داخلي
راگ فون ۵ مدل B: بهرهمندي از ۸/۱۲/۱۶ گيگابايت حافظهي رم و ۱۲۸/۲۵۶ گيگابايت حافظهي داخلي
راگ فون ۵ مدل C: بهرهمندي از ۸/۱۲ گيگابايت حافظهي رم و ۱۲۸/۲۵۶ گيگابايت حافظهي داخلي
راگ فون ۵ پرو: بهرهمندي از ۱۶ گيگابايت حافظهي رم و ۵۱۲ گيگابايت حافظهي داخلي
راگ فون ۵ Ultimate: بهرهمندي از ۱۸ گيگابايت حافظهي رم و ۵۱۲ گيگابايت حافظهي داخلي
اما ايسوس براي هر سه مدل از اين گوشيها از پردازندهي اسنپدراگون ۸۸۸ استفاده کرده که پردازندهي بسيار قدرتمندي در امور پردازشي و گرافيکي است. به همين خاطر کاربران با خريد هر مدل از بابت قدرت پردازشي خيالشان آسوده خواهد بود. البته جاي تعجبي هم ندارد چرا که ايسوس تصميم گرفته محصولات اين شرکت در سال ۲۰۲۱، کاملا بازار گوشيهاي گيمينگ را تحت سلطهي خود در بياورند که البته اين موضوع صرفا با پردازنده محقق نميشود.
ايسوس براي اين گوشيها از يک باتري پرظرفيت ۶۰۰۰ ميليآمپر ساعتي استفاده کرده که به دو سلول تقسيم ميشود. اين ترفند باعث شده ايسوس بتواند برد اصلي گوشي را بيشتر به مرکز آن نزديک کند که اين کار دو نتيجهي خوب در پي دارد. اول اينکه خنککنندهي AeroActive Cooler 5 در نزديکترين فاصله با چيپست اصلي قرار بگيرد و فرايند خنکسازي به موثرترين شکل ممکن انجام شود و دوم اينکه گرماي توليد شده حين انجام بازي انگشت دست کاربر را آزار ندهد.
از طرفي تقسيمبندي باتري به دو سلول، امکان شارژ سريع آنها با سرعت ۶۵ وات را هم فراهم کرد که مانند گذشته، کاربر ميتواند از طريق يک کابل USB-C، گوشي را شارژ کند. البته فرايند شارژ گوشي هم ميتواند از طريق پورت USB-C در زير گوشي و هم در بغل گوشي صورت بگيرد که باعث ميشود بازي کردن حين شارژ گوشي راحتتر باشد. همچنين از اين پورت ميتوان براي اتصال گوشي به نمايشگري بزرگتر از طريق کابل HDMI، اتصال هدفون و البته خنککنندهي AeroActive Cooler 5 استفاده کرد.
نمايشگري که ايسوس براي راگ فون ۵ در نظر گرفته را بايد يک شاهکار به نسبت گوشيهاي کنوني شرکت بدانيم. شرکت تايواني در ساخت اين نمايشگر از سامسونگ کمک گرفته و در نتيجه شاهد نمايشگري ۶.۷۸ اينچي از نوع AMOLED هستيم که به نسبت نمايشگر ۶.۵۹ اينچي راگ فون ۳ کمي بزرگتر بوده و از قابليتهايي نظير +HDR10 با پوشش ۱۱۱ درصدي فضاي رنگي DCI-P3 و پوشش ۱۵۱ درصدي sRGB پشتيباني ميکند. عليرغم اينکه نمايشگر اين گوشي بزرگتر شده، ايسوس اما توانست از اندازهي حواشي آن تا ۲۵ درصد بکاهد. در نتيجه راگ فون ۵ فقط اندکي بزرگتر اما باريکتر از راگ فون ۳ است. از لحاظ وزن هم هر دو مشابه هستند (۲۳۸ گرم).
وضوح تصوير اين نمايشگر +FHD پلاس است اما از رفرشريت ۱۴۴ هرتز بهره ميبرد که زمان پاسخدهي آن به ۱ ميليثانيه ميرسد. نرخ الگوبرداري لمس هم از ۲۷۰ هرتز در راگ فون ۳ به ۳۰۰ هرتز افزايش پيدا کرده که بايد آن را يکي از سريعترينها در بين گوشيهاي هوشمند دانست. به ادعاي ايسوس، زمان تاخير دريافت لمس اين نمايشگر ۲۴.۳ ميليمتر است که از اين لحاظ گوشيهايي نظير گلکسي S21 اولترا و شيائومي مي ۱۱ را از پيش رو بر ميدارد.
متاسفانه يک نقطه ضعف بزرگ که در اين نمايشگر ديده ميشود، عدم پشتيباني آن از رفرشريت متغير است. کاربر صرفا ميتواند رفرشريت را روي يکي از اعداد ۶۰، ۱۲۰ و ۱۴۴ هرتز تنظيم کند يا آن را روي حالت خودکار قرار دهد تا گوشي با توجه به محتوا، رفرشريت را بين اين سه ميزان قرار دهد. اين در حالي است که نمايشگر S21 اولترا براي کاهش مصرف انرژي ميتوانست به صورت خودکار رفرشريت را بين ۱۰ تا ۱۲۰ هرتز تغيير دهد و اين قابليت به خصوص براي يک گوشي گيمينگ بيشتر نياز بود.
اما پوشش محافظي که ايسوس براي نمايشگر اين گوشي در نظر گرفته، گوريلا گلس Victus است که تا به اين لحظه با توجه به تستهاي صورت گرفته، عملکرد بسيار خوبي هم از خود به نمايش گذاشته. اما قابليت هيجانانگيزتر، بهرهمندي اين گوشي از پوششي است که حتي در صورت تعريق انگشتان دست هم از سر خوردن آنها جلوگيري ميکند.
در رابطه با قدرت خنککنندگي اين محصول هم حرفهاي زيادي وجود دارد. در بستهبندي مدلهاي پرو و Ultimate، خنککنندهي AeroActive Cooler 5 وجود دارد که طبق تستهاي خود ايسوس توانست دماي سطح گوشي و دماي چيپست را به ترتيب تا ۱۵ و ۱۰ درجه کاهش دهد که بسيار خوب است. روي اين خنک کننده اما دو کليد فيزيکي، جک ۳.۵ ميليمتري صدا و پايهاي جهت نگهداشتن گوشي روي زمين نيز تعبيه شده. البته بدون اين خنککننده هم کاربر به تريگرهاي AirTrigger 5 دسترسي خواهد داشت که نه فقط در بازي بلکه در کارهاي معمولي نيز ميتوانند در حالت افقي، به عنوان ميانبر حين گشت و گذار در گوشي مورد استفاده قرار بگيرند.
در رابطه با دوربين اين گوشي هم چيز خاصي براي گفتن وجود ندارد چرا که معمولا در گوشيهاي گيمينگ، تمرکز روي دوربين منعطف نميشود. با اين حال ايسوس براي اين گوشي از سه دوربين استفاده کرده که شامل دوربين اصلي ۶۴ مگاپيکسلي (سنسور IMX686 سوني) با گشودگي ديافراگم f/1.8، يک دوربين ۱۳ مگاپيکسلي فوق عريض با زاويه ديد ۱۲۵ درجه (بدون فوکوس خودکار) و يک سنسور ۵ مگاپيکسلي مخصوص عکاسي ماکرو ميشوند.
کاملا مشخص است که ايسوس آنقدر روي دوربين گوشي تمرکز نکرده اما از طرفي در بهبود توان صوتي گوشي کاملا عملکرد درخشاني داشت. در اين گوشي از جک ۳.۵ ميليمتري استفاده شده که از قطعهي ES9280AC Pro شرکت ESS با فناوري DAC چهارگانه بهره ميبرد. همچنين وجود امپليفاير کلاس G در سيستم صوتي گوشي، امپدانس هدفون را به صورت خودکار تشخيص داده و به حالت صوتي متناسب با آن سوييچ ميکند.
اما از لحاظ قدرت صوتي، گوشي به دو بلندگوي استريو در بخش جلويي مجهز شده که هر کدام از آنها ميتوانند صدا را با ۲۱ درصد شدت بيشتر به نسبت قبل پخش کنند. اگر تمايل به استفاده از بلندگو يا هدستهاي بلوتوثي داريد، لازم است بدانيد سيستم صوتي گوشي از کدکهاي LDAC ،AAC و aptX نيز پشتيباني ميکند. لازم به ذکر است طبق بررسيهاي وبسايت DXOMARK، تنها گوشي شيائومي مي ۱۰S است که توانسته اين گوشي را از لحاظ قدرت صوتي از پيش رو بردارد.
گوشيهاي سري راگ فون ۵ با اندرويد ۱۱ به عنوان سيستمعامل پيشفرض خود راهي بازار ميشوند و کاربر ميتواند بسته به سليقه، از بين رابط کاربري ROG UI و Zen UI يکي را انتخاب کند (در خود تنظيمات گوشي). لازم به ذکر است راگ فون ۵ Ultimate در نسخهي محدودي توليد ميشود و اواخر امسال براي خريد در دسترس قرار خواهد گرفت. اما وقتي تمام نسخههاي آن به فروش برسد، ايسوس ديگر آن را توليد نخواهد کرد. دو مدل ديگر احتمالا در سه ماه دوم امسال در بازارهايي که راگ فون ۳ در دسترس قرار داشت به فروش ميرسند. قيمت اين گوشيها نيز به شرح زير است:
راگ فون ۵ (۸/۱۲۸ گيگابايت): ۷۹۹ يورو (۹۵۱ دلار)
راگ فون ۵ (۱۲/۲۵۶ گيگابايت): ۸۹۹ يورو (۱۰۷۰ دلار)
راگ فون ۵ (۱۶/۲۵۶ گيگابايت): ۹۹۹ يورو (۱۱۸۹ دلار)
رگ فون ۵ پرو (۱۶/۵۱۲ گيگابايت): ۱۱۹۹ يورو ( ۱۴۲۷ دلار)
راگ فون ۵ Ultimate (التيميت – ۱۸/۵۱۲ گيگابايت): ۱۲۹۹ يورو (۱۵۴۶ دلار)