اپل یک ویژگی بسیار محبوب را به کل خانواده آیفون ۱۳ اضافه میکند



مجله ديجي کالا/ چند سالي است که اپل به دليل استفاده از نمايشگرهاي با حاشيه حداقلي، سنسور اثر انگشت را حذف و سيستم تشخيص چهره Face ID را با آن جايگزين کرده است. اما خبرهاي جديد از تجهيز خانواده آيفون ۱۳ به سنسور اثر انگشت درون نمايشگر خبر ميدهند.
اگرچه تکنولوژي تشخيص چهره اپل يا همان Face ID يکي از کاربرديترين، سريعترين، امنترين و محبوبترينها در نوع خود است، اما تحليلگران و منابع آگاه معتقدند اپل بايد براي موفقيت خانواده آيفون ۱۳ به بازگشت Touch ID هم فکر کند.
در واقع، گفته ميشود آيفونهاي امسال به هر دو فناوري تشخيص هويت Touch ID و Face ID مجهز خواهند شد و قرار نيست تشخيص چهره در سري آيفون ۱۳ حذف شود. تفاوت اصلي اين است که اينبار اپل سنسور اثر انگشت را نه در پشت دستگاه و نه در کليد پاور قرار خواهد داد، بلکه آن را به زير نمايشگر منتقل خواهد کرد.
شايد شما هم به اين سوال فکر کنيد که اضافه شدن يک ويژگي نه چندان جديد که چند سالي است در گوشيهاي رده بالا و حتي ميانرده اندرويدي حضور دارد چه اتفاق خاصي براي اپل و آيفونهايش محسوب ميشود؟
شايد بتوان اينطور به اين سوال جواب داد که اپل نميخواهد در ارائه ويژگيهاي جديد اولين باشد، بلکه ميخواهد بهترين آنها را ارائه کند. براي نمونه، گوگل را به ياد بياوريد که در سال ۲۰۱۹ با معرفي پيکسل ۴ و ۴ ايکس ال سعي کرد رقيبي براي سيستم تشخيص چهره سهبعدي اپل معرفي کند.
متاسفانه سيستم تشخيص چهره گوگل نتوانست انتظارها را برآورده کند و به همين دليل اين شرکت سال گذشته و همزمان با معرفي پيکسل ۵، پيکسل ۴a و ۴a 5G دوباره به استفاده از اسکنر اثر انگشت در قاب پشتي دستگاه بازگشت.
البته شايد امسال پيکسل ۶ با استفاده از سنسور اثر انگشت درون نمايشگر بتواند آيفون ۱۳ و ساير رقباي اندرويدي را به چالش بکشد. اما اپل هميشه محافظهکارانه با فناوريهاي جديد برخورد ميکند و احتمالا پس از چند سال تأخير در استفاده از اسکنر اثر انگشت درون نمايشگر، با فناوري تکامل يافتهاي وارد ميدان رقابت خواهد شد.
در حال حاضر اطلاعي از چگونگي تست اسکنر اثر انگشت زير نمايشگر توسط اپل و يا شرکتهاي تامين کننده قطعات و تجهيزات مورد نياز آن در دست نيست. اما تحليلگران Barclays امروز اعلام کردهاند که در سال جاري آيفون ۱۳ به اسکنر اثر انگشت پنهان و ناچ (بريدگي بالاي نمايشگر) کوچکتر مجهز خواهد شد.
ناچ بالاي نمايشگر به اين دليل کوچکتر خواهد شد که اپل از نسخه جمعوجورتري از سيستم يکپارچه نور در آيفون ۱۳ استفاده خواهد کرد که اين يعني Face ID همچنان در اين نسل هم حضور خواهد داشت.
آيفون ۱۴ که در سال ۲۰۲۲ معرفي خواهد شد، اگر استفاده از سيستم تابش نور به سنسور ToF (مدت پرواز) به شيوه فعلي را کنار بگذارد، حتي ميتواند ناچ را هم به يک حفره کوچک تبديل کند، مانند آنچه در گوشيهاي اندرويدي مشاهده ميکنيم.
حال که بحث سنسور ToF مطرح شد، بد نيست به اين مورد هم اشاره کنيم که با توجه به شنيدهها، بهنظر ميرسد همانند آيفون ۱۲ و آيفون ۱۲ ميني، آيفون ۱۳ و آيفون ۱۳ ميني نيز به اسکنر سهبعدي موسوم به LiDAR مجهز نخواهند بود.
با توجه به اين پيشبيني، ميتوان دو مورد را درباره نسل بعد دريافت؛ اول اينکه اپل بر خلاف فروش نااميد کننده آيفون ۱۲ ميني، همچنان قصد دارد نسخهاي کامپکت از خانواده پرچمدارش داشته باشد و آيفون ۱۳ ميني را هم توليد خواهد کرد. مورد بعد نيز تجهيز آيفون ۱۳ پرو و آيفون ۱۳ پرو مکس به ماژول چهارگانه مجهز به سنسور LiDAR است.
البته اگرچه گفته شده سيستم دوربين سري آيفون ۱۳ مشابه سري آيفون ۱۲ است، اما به اين معني نيست که سخت افزار دوربين آنها کاملا يکسان خواهد بود و تغييري در آن اعمال نخواهد شد.
همانطور که انتظار ميرود، فناوري صفحه نمايش و زبان طراحي آيفونهاي امسال با آيفونهاي سال گذشته تفاوتي نخواهند داشت. از جمله شايعههاي مهم ديگري که درباره مدلهاي امسال مطرح شده است، حذف پورت لايتنينگ يا همان درگاه شارژ در حداقل يکي از مدلهاست که قرار است جاي خود را به سيستم شارژ بيسيم مگسيف بدهد.
با حذف پورت لايتنينگ و اضافه شدن فضاي داخلي بيشتر، ميتوان انتظار داشت مدل مذکور که احتمالا يکي از دو نسخه پرو خواهد بود، به باتري بزرگتر و حافظه داخلي بيشتر مجهز شود.