رباتهای ضدعفونی کننده هواپیماهای مسافربری را تمیز میکنند


گجت نيوز/ يک استارتاپ سوئيسي از ربات هاي ضدعفوني کننده براي پاکسازي هواپيماهاي مسافربري و از بين بردن احتمال انتقال ويروس کرونا در اين سفرها استفاده ميکند.
ربات هاي ضدعفوني کننده تازهترين پيشرفت دنياي تکنولوژي در موضوع مقابله با بيماري کوويد ۱۹ هستند و اخيرا خبر به کار گيري اين وسايل در پروازهاي مسافربري منتشر شده است.
همانطور که ميدانيم، وقوع پاندمي کرونا باعث وارد شدن ضربه شديدي به صنعت هواپيمايي شد و در سالي که گذشت، بسياري از شرکتهاي مسافربري به دليل محدوديتهاي مختلف پروازي تا مرز ورشکستگي پيش رفتند. محدوديتهاي مورد نظر در حال حاضر هم مشکلات زيادي را براي فعالان اين صنعت به وجود آوردهاند و تا وقتي که اوضاع سفرهاي هوايي به حالت نرمال نرسد، دردسرهاي مورد نظر ادامه خواهند داشت.
ربات هاي ضدعفوني کننده
دليل اصلي محدوديتها که در ماههاي اخير به واسطه شروع واکسيناسيون جهاني، کمي سبکتر شدهاند، وجود خطر انتقال ويروس کرونا در هواپيماها است. در واقع نگراني تصميم گيرندگان اين بوده که هواپيماها با جابهجايي بين شهرها و کشورهاي جهان باعث شيوع بيشتر بيماري کوويد ۱۹ ميشوند و به همين دليل بوده که در اوج همهگيري در ماههاي پيش، بسياري از فرودگاههاي جهان به صورت کلي تعطيل شدند.
با اين وجود، از زمان اعلام پاندمي بودن وضعيت شيوع ويروس کرونا در جهان، شرکتهاي هوايي به فکر اعمال پروتکلهاي مختلف براي پاکسازي هواپيماهاي خود بودهاند و به کار گيري ربات هاي ضدعفوني کننده هم يکي ديگر از روشهايي بوده که براي اين منظور در نظر گرفته شده است.
خبر مرتبط با اين رباتها از سوي شرکتي سوئيسي به نام يوويا (UVeya) منتشر شده و اينطور که به نظر ميرسد، استارتاپ مورد نظر با ساخت رباتهايي که از نور فرابنفش به منظور پاکسازي استفاده ميکنند، راهحل جالبي را براي ايمن کردن سفرهاي هوايي ارائه کرده است.
شرکت يوويا در حال حاضر مشغول آزمايش رباتهاي خود روي هواپيماهاي شرکت هوايي هلوتيک (Helvetic) است. طبق اطلاعات موجود، ربات هاي ضدعفوني کننده اين استارتاپ ميتوانند پيش از سوار شدن مسافران در کابين، با ساطع کردن امواج فرابنفش محيط را از ويروس کرونا پاکسازي کنند.
آزمايشهاي اوليه
هدف از انجام آزمايشهاي اوليه روي هواپيماهاي هلوتيک، مشخص کردن اين مسئله است که آيا رباتهاي موجود توانايي پاکسازي کامل کابين را دارند يا خير؟ از طرف ديگر تاثير تابيدن نور فرابنفش به قسمت داخلي هواپيما هم موضوعي بوده که در تستهاي ابتدايي مورد توجه قرار ميگيرد. در واقع پيش از اينکه رباتهاي ساخت يوويا تاييديههاي لازم براي استفاده عمومي را کسب کنند، شرکت سازنده بايد از ايمني و کارايي محصولات خود مطمئن شده و به خريداران هم ثابت کند که اين رباتها عملکرد مناسبي دارند.
جوداک الميگر (Jodoc Elmiger)، از مديران شرکت يوويا ميگويد که شرکتهاي هواپيمايي بايد سلامت و بازدهي ربات هاي ضدعفوني کننده مورد نظر را تاييد کنند. اين شرکتها هماکنون مشغول بررسي تاثير تابيدن امواج نوري فرابنفش به داخل کابين هواپيما هستند. الميگر ميگويد که رباتهاي ساخت استارتاپ او ايمني پروازهاي مسافربري را تضمين ميکنند.
يوويا تاکنون سه ربات پاکسازي را ساخته که يکي از آنها در فرودگاه زوريخ آلمان، روي هواپيماي هلوتيک آزمايش شده است. همانطور که از تصوير بالا پيداست، تجهيزات ساخت اين استارتاپ به شکل يک صليب بزرگ هستند که نور آبي کمرنگي را در قسمتهاي مختلف کابين هواپيما پخش ميکنند. بررسيها نشان ميدهد که رباتهاي مورد نظر ميتوانند هواپيماهاي دو رديفي را در کمتر از ۱۳ دقيقه کاملا ضدعفوني کنند.
اگر آزمايشهاي کنوني ربات هاي ضدعفوني کننده با موفقيت انجام شوند، انتظار ميرود که در کوتاهترين زمان ممکن تعداد زيادي از اين تجهيزات به صورت تجاري توليد شده و در سرتاسر جهان، براي پاکسازي کابين هواپيماها مورد استفاده قرار بگيرند.