نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
موبایل و بازی

مقایسه آیپد پرو ۲۰۲۱، آیپد پرو ۲۰۲۰ و آیپد پرو ۲۰۱۸

منبع
مجله ديجي کالا
بروزرسانی

مجله ديجي کالا/ اپل در روزهاي گذشته از مدل‌هاي جديد آيپد پرو رونمايي کرد. با وجود اينکه در اين به‌روزرساني شاهد اضافه شدن ويژگي‌هاي بسيار خوبي مانند نمايشگر Mini-LED و تراشه‌ي قدرتمند اپل M1 به آيپد پرو هستيم، ولي ممکن است که اين سوال براي شما پيش بيايد که آيا لازم است آيپد پرو ۲۰۱۸ يا ۲۰۲۰ را به اين مدل جديد به‌روزرساني کرد؟

همان‌گونه که مي‌دانيد با توجه به شرايط به وجود آمده در دنيا و همه‌گيري بيماري کوويد ۱۹، آيپد به يک دستگاه مهم براي افرادي تبديل شده است که مجبور هستند در خانه‌هايشان کار کنند. همچنين بسياري از افراد از اين تبلت براي شرکت در کلاس‌هاي آنلاينشان استفاده مي‌کنند.

اپل با برگزاري رويداد Spring Loaded از نسل جديد آيپد پرو ۱۱ و ۱۲٫۹ اينچ رونمايي کرد. اپل در نسل جديد اين تبلت از سخت‌افزار جديد و قدرتمندي استفاده کرده است که مي‌تواند نظر کساني را که به دنبال خريد آيپد يا به‌روز‌رساني تبلت خود به آيپد پرو‌هاي جديد هستند را به‌راحتي به خود جلب کند.

همان‌گونه که پيش‌تر گفتيم با وجود رخ دادن اين اتفاق اين سوال ممکن است مطرح شود که آيا ارزشش را دارد که کاربراني که از آيپد پرو‌هاي فعلي استفاده مي‌کنند تبلت خود را به اين نسخه‌ي جديد ارتقا دهند يا نه. به‌خصوص ممکن است که اين سوال براي کساني مطرح شود که در چند سال گذشته اقدام به خريد آيپد پرو کرده‌اند.

اگر بخواهيم به صورت خلاصه به اين سوال پاسخ دهيم بايد بگوييم که اپل در نسل جديد آيپد پرو تغييرات کم ولي قابل توجهي را ايجاد کرده است. البته بايد گفت که ويژگي‌هاي که اپل به اين نسل از آيپد پرو اضافه کرده است باعث به وجود آمدن بهبود‌هاي گسترده در اين خانواده از آيپد‌هاي اپل شده‌ است.

اگر که اکنون از آيپد پرو استفاده مي‌کنيد با ما در اين مقاله همراه شويد تا با هم نتيجه‌گيري کنيم که آيا به‌روزرساني آيپد پرو‌هاي فعلي با اين نسل جديد منطقي است يا نه. البته پيش از شروع اين مقايسه بايد بگوييم که با توجه به اينکه اين تبلت در نيمه‌ي دوم ماه مي (ارديبهشت) عرضه مي‌شود و در آن زمان نشريه‌هاي مختلف به نقد و بررسي آن خواهند پرداخت، در اين مقاله تنها قصد داريم که مشخصات فني نسل جديد آيپد پرو را با نسل‌هاي پيشين آن مقايسه کنيم.

مقايسه مشخصات فني آيپد پرو ۲۰۲۱، ۲۰۲۰ و ۲۰۱۸


تفاوت‌هاي ظاهري
مقايسه آيپد پرو ۲۰۱۸ با آيپد پرو ۲۰۲۰ نشان مي‌دهد که از لحاظ طراحي ظاهري تنها يک تفاوت چشمگير ميان اين دو تبلت وجود دارد و آن هم استفاده از ماژول دوربين دوگانه و با سنسور LiDAR در پشت آيپد پرو ۲۰۲۰ است. اپل در آيپد پرو ۲۰۱۸ از تنها يک دوربين در قسمت پشتي آن استفاد کرده بود.

نگاهي به ابعاد اين دو تبلت نشان مي‌دهد که اين دو تبلت به طور کامل مشابه يکديگر هستند و از يک زبان طراحي در زمان توسعه‌ي آن‌ها استفاده شده است. در واقع نسخه‌ي ۱۱ اينچي هر دو اين آيپد‌هاي پرو داراي طول و عرض يکسان و به‌ترتيب برابر با ۹٫۷۴ اينچ (۲۴۷٫۶ ميلي‌متر) و ۷٫۰۲ اينچ (۱۷۸٫۵ ميلي‌متر) است.


نگاهي به ابعاد مدل ۱۲٫۹ اينچ آيپد پرو در اين دو نسل هم نشان مي‌دهد که اين نسخه از آيپد پرو هم داراي طول ۱۱٫۰۴ اينچ (۲۸۰٫۶ ميلي‌متر) و عرض ۸٫۴۶ اينچ (۲۱۴٫۹ ميلي‌متر) است. هر دو نسخه‌ي ۱۱ و ۱۲٫۹ اينچي اين تبلت‌ها در اين دو نسل هم داراي ضخامت يکسان و برابر با ۰٫۲۳ اينچ (۵٫۹ ميلي‌متر) هستند.

تفاوت وزن ميان اين دو نسل از آيپد‌هاي پرو هم بسيار ناچيز و در حد چند گرم است. به عنوان نمونه نسخه‌ي ۱۱ اينچ آيپد پرو ۲۰۱۸ داراي وزن ۱٫۰۳ پوند (۴۶۷ گرم) است و وزن نسخه‌ي ۲۰۲۰ آيپد پرو ۱۱ اينچ ۱٫۰۴ پوند (۴۷۱ گرم) است.

اپل در آيپد پرو ۲۰۲۱ تفاوت بسيار کمي را در ابعاد اين تبلت در مقايسه با نسل‌هاي قبلي آن ايجاد کرده است. براي اطلاع بايد بگوييم که نسخه‌ي ۱۲٫۹ اينچ آيپد پرو به‌دليل استفاده از نمايشگر با فناوري Mini-LED در آن تنها مقدار اندکي ضخيم‌تر است و ضخامت آن به ۰٫۲۵ اينچ (۶٫۴ ميلي‌متر) مي‌رسد.

نگاهي به وزن آيپد پرو ۲۰۲۱ نشان مي‌دهد که نسخه‌ي ۱۱ اينچ اين تبلت داراي وزن ۱٫۰۳ پوند (۴۶۷ گرم) است که مشابه مدل ۲۰۱۸ اين تبلت است و وزن مدل ۱۲٫۹ اينچ اين تبلت هم به ۱٫۵ پوند (۶۸۰ گرم) مي‌رسد. در نهايت بايد بگوييم که از نظر طراحي ظاهري، تفاوت چنداني ميان آيپد پرو ۲۰۲۱ و آيپد پرو ۲۰۲۰ وجود ندارد و اپل در اين زمينه تغيير چشمگيري را در اين تبلت ايجاد نکرده است.

نمايشگر
اپل در آيپد پرو ۲۰۱۸ و آيپد پرو ۲۰۲۰ از يک نمايشگر با فناوري يکسان استفاده کرده است. در واقع بايد بگوييم که هر دو نسل اين آيپد‌هاي پرو داراي نمايشگر Liquid Retina و با رزولوشن يکسان هستند. در واقع نمايشگر نسخه‌ي ۱۱ اينچ اين تبلت‌ها داراي رزولوشن ۲۳۸۸ در ۱۶۶۸ پيکسل و رزولوشن نمايشگر ۱۲٫۹ اينچ اين مدل‌ها هم ۲۷۳۲ در ۲۰۴۸ پيکسل است. استفاده از اين رزولوشن در اين تبلت‌ها باعث شده است که آن‌ها داراي چگالي پيکسلي ۲۶۴ppi باشند.

همچنين نمايشگر به کار رفته در نسخه‌ي ۲۰۱۸ و ۲۰۲۰ آيپد از لحاظ نوع فناوري نمايشگر هم يکسان بوده و اپل از فناوري يکساني براي پخش نور پس زمينه در آن‌ها استفاده کرده است.

البته بايد به اين نکته اشاره کنيم که از لحاظ فناوري نمايشگر به کار رفته در آيپد پرو، تغييرات بنيادي در آيپد پرو ۲۰۲۱ به‌ويژه در نسخه‌‌ي ۱۲٫۹ اينچ اين تبلت ايجاد شده است. با وجود اينکه اپل از همان فناوري نمايشگر استفاده شده در نسل قبلي آيپد پرو در نسخه‌ي ۱۱ اينچ آيپد پرو ۲۰۲۱ استفاده کرده است، اما اين شرکت با استفاده از نمايشگر Mini-LED که اپل آن را Liquid Retina XDR مي‌نامد، در نسخه‌ي ۱۲٫۹ اينچي اين تبلت اين بخش از اين آيپد پرو را به طور کامل دگرگون کرده است.

نمايشگر به کار رفته در نسخه‌ي ۱۲٫۹ اينچ آيپد پرو ۲۰۲۱ از ۱۰۰۰۰ عدد Mini-LED تشکيل شده است. اين تعداد Mini-LED تشکيل ۲۵۹۶ ناحيه را در نمايشگر داده‌اند که نمايشگر مي‌تواند براي دستيابي به کنتراست بالا روشنايي هر يک از اين ناحيه را تغيير دهد و همچنين رنگ‌ها را به صورت بهتري نمايش دهد.

اطلاعات منتشر شده توسط اپل نشان مي‌دهند که نسبت کنتراست اين نمايشگر يک به يک ميليون است که براي تبلتي که از نمايشگر OLED در آن استفاده نشده است، رقم بسيار بالايي است. در واقع بايد گفت که فناوري استفاده شده در نمايشگر اين تبلت مشابه نمايشگر رده‌ بالاي Pro Display XDR است، اما اپل در نمايشگر اين تبلت از منبع‌هاي ساطع‌کننده‌ي نور بيشتري استفاده کرده است.

همچنين بايد بگوييم که اپل از اين فناوري در يک دستگاه قابل حمل و نازک استفاده کرده است. اپل ممکن است که در آينده از اين فناوري جديد نمايشگر در نسخه‌ي ۱۱ اينچ آيپد پرو و ديگر محصولاتش هم استفاده کند. بدون شک استفاده از نمايشگر Mini-LED در آيپد پرو ۱۲٫۹ اينج مزاياي استفاده از اين نمايشگر در ديگر محصولات اپل در آينده را هم نشان خواهد داد.

دوربين
همان‌گنه که مي‌دانيد اپل در سال ۲۰۲۰ با رونمايي از آيپد پرو ۲۰۲۰ ماژول دوربين تکي استفاده شده در آيپد پرو ۲۰۱۸ را با يک ماژول دوربين دوگانه و داراي سنسور LiDAR جايگزين کرد. علاوه‌بر سنسور تشخيص‌دهنده‌ي عمق LiDAR، اين ماژول دوربين جديد شامل يک دوربين فوق‌عريض ۱۰ مگاپيکسلي و دوربين اصلي ۱۲ مگاپيکسلي است.

استفاده از سنسور LiDAR در ماژول دوربين  آيپد پرو باعث مي‌شود که آيپد پرو ۲۰۲۰ در زمان عکاسي و فيلم‌برداري بتواند که به شکل بهتري فوکوس کند. همچنين در اين مدل از الگوريتم‌هاي جديد و بهبود‌يافته‌اي در زمان عکاسي استفاده شده است.

همچينين ماژول دوربين به کار رفته در آيپد پرو ۲۰۲۰ با توجه به دارا بودن سنسور LiDAR مي‌تواند در کاربرد‌هاي مربوط به واقعيت افزوده مورد استفاده قرار بگيرد. البته اين فناوري واقعيت افزوده هنوز در مراحل ابتداي خود قرار دارد.

نگاهي به مشخصات فني دوربين به کار رفته در مدل ۲۰۲۱ آيپد پرو نشان مي‌دهد که ماژول دوربين به کار رفته در قسمت پشتي اين تبلت تفاوتي را با مدل ۲۰۲۰ ندارد و شامل يک دوربين ۱۰ مگاپيکسلي فوق‌عريض، يک دوربين ۱۲ مگاپيکسلي اصلي و سنسور LiDAR است.

همچنين اين دوربين مي‌تواند که در زمان فيلم‌برداري اين کار با حداکثر رزولوشن ۴K و به صورت ۶۰ فريم در ثانيه و با رزولوشن ۱۰۸۰p و به صورت ۲۴۰ فريم در ثانيه براي ثبت فيلم‌هاي اسلوموشن انجام دهد. اپل در قسمت جلويي نسل جديد آيپد پرو هم از سيستم تشخيص چهره‌ي Face ID مجهز به دوربين TrueDepth استفاده کرده است.

براي اطلاع بايد بگوييم که اکنون اپل سال‌هاي زيادي است که تغييري را در اين سيستم تشخيص چهره ايجاد نکرده است. البته آيپد پرو ۲۰۲۱ در اين قسمت يک تفاوت را با نسل‌هاي قبلي خود دارد و اين تفاوت استفاده از دوربين ۱۲ مگاپيکسلي در قسمت جلويي اين تبلت است. اپل در نسل‌هاي پيشين اين تبلت از دوربين ۷ مگاپيکسلي استفاده کرده بود.

البته اين تغيير تنها محدود به استفاده از دوربيني با مگاپيکسل بالاتر در قسمت جلويي اين تبلت نيست. اپل همچنين در اين قسمت از يک لنز فوق‌عريض استفاده کرده است که با استفاده از آن توانسته است در اين قسمت از فناوري Center Stage در زمان برقراري تماس‌هاي تصويري استفاده کند.

استفاده از اين فناوري باعث مي‌شود که در زمان برقراري تماس تصويري، آيپد فرد در حال انجام مکالمه را تشخيص دهد و در زمان حرکت کردن شخص به اطراف با زوم کردن بر روي آن و تغيير کادربندي سعي کند تا بر روي کاربر تمرکز کند.

اگر در زمان انجام تماس تصويري بيشتر از يک فرد در کادر وجود داشته باشند يا شخصي به صورت ناگهاني وارد کادر دوربين شود، فناوري Center Stage نوع کادر بندي را تغيير مي‌دهد تا هر دو فرد به بهترين شکل ممکن در کادر حضور داشته باشند.

قدرت پردازشي
زماني که اپل از آيپد پرو ۲۰۱۸ رونمايي کرد اين تبلت داراي تراشه‌‌ي A12X Bionic بود که در آن زمان تراشه‌ي قدرتمندي محسوب مي‌شد. در سال ۲۰۲۰ اپل در آيپد پرو ۲۰۲۰ از تراشه‌ي جديد A12Z Bionic استفاده کرد که داراي ۸ هسته‌ي پردازشي بود.

همان‌گونه که در مراسم رونمايي ديديم، اپل در زمان رونمايي از آيپد پرو ۲۰۲۱ از لحاظ قدرت پردازشي يک تغيير بنيادين در اين تبلت ايجاد و به جاي تراشه‌هاي سري A از تراشه‌ي‌ اپل M1 در اين تبلت پرچمدار استفاده کرده است.

اپل پيش‌تر از اين تراشه‌ي قدرتمند در برخي مدل‌هاي مک شامل مک ميني، مک‌بوک اير، مک‌بوک پرو و نسل جديد آي‌مک استفاده کرده است. البته انجام اين کار توسط اپل منطقي به نظر مي‌رسد زيرا اين شرکت از يک تراشه‌ي ثابت شده در کلاس دسکتاپ در يک محصول قابل حمل استفاده کرده است. همچنين بايد بگوييم که اين تراشه از لحاظ المان‌هاي به کار رفته در آن مشابه تراشه‌‌هاي موبايل است.

با توجه به اين موضوع که تاکنون بنچمارکي از آيپد پرو M1 منتشر نشده است، يکي از بهترين کار‌ها در زمان کنوني اين است که براي مقايسه قدرت پردازشي آيپد پرو ۲۰۲۱ با نسخه‌هاي قبلي آيپد پرو، از اطلاعات منتشر شده درباره‌ي مک‌هاي مجهز به تراشه‌ي اپل M1 استفاده کنيم.

بنچمارک‌هاي منتشر شده از قدرت پردازشي تک هسته‌ي تراشه‌ي A14 و A12Z در بنچمارک Geekbench نشان مي‌دهند که اين تراشه‌ها به‌ترتيب موفق به کسب امتياز ۱۵۹۲ و ۱۱۵۸ در اين آزمايش شده‌اند. بنچمارک Metal منتشر شده از اين تراشه‌ها نشان مي‌دهد که تراشه‌ي A14 در اين بنچمارک موفق به کسب امتياز ۱۲۴۸۲ شده و تراشه‌ي A12Z هم امتياز ۱۱۸۶۸ را کسب کرده است که از اين لحاظ تفاوت چنداني ميان اين تراشه‌ها وجود ندارد.

بنچمارک‌هاي منتشر شده از اين تراشه‌ها در زمان استفاده از تمامي هسته‌هاي پردازشي نشان مي‌دهد که تراشه‌ي A12Z در اين زمينه مي‌تواند با کسب امتياز ۴۶۵۴ تراشه‌ي A14 را که موفق به کسب امتياز ۴۲۱۲ شده است، را پشت سر بگذارد.

علت رخ دادن اين اتفاق اين است که تراشه‌ي A12Z داراي CPU و GPU هشت هسته‌اي است. براي مقايسه بايد يگوييم که تراشه‌ي A14 داراي CPU و GPU به‌ترتيب شش و چهار هسته‌اي است. اپل در واقع در آيپد پرو از تراشه‌هايي با تعداد هسته‌هاي پردازشي بيشتر استفاده کرده است.

بنچمارک‌هاي منتشر شده از تراشه‌ي M1 استفاده شده در مک‌ ‌ميني نشان مي‌دهند که اين تراشه بسيار قدرتمند‌تر از تراشه‌ي A14 است. تراشه‌ي M1 اپل توانسته است که امتياز ۱۷۱۰ را در حالت تک هسته و ۷۴۰۹ را در حالت استفاده از تمامي هسته‌هاي پردازشي بدست بياورد.

بنچمارک Metal منتشر شده از اين تراشه نشان مي‌دهد که اين تراشه در مقايسه با تراشه‌ي A14 بسيار قدرتمند‌تر است و در اين بنچمارک موفق به کسب امتياز ۲۰۵۷۳ شده است.  نکته‌ي قابل توجه در اين مقايسه اين است که ما اکنون داريم امتياز‌هاي منتشر شده از يک دستگاه دسکتاپ داراي تراشه‌ي دسکتاپ را با يک دستگاه قابل حمل داراي تراشه‌ي موبايل مقايسه مي‌کنيم.

بدون شک در اين مقايسه دستگاه‌هاي دسکتاپ داراي برتري عمومي هستند. همان‌گونه که مي‌دانيد دستگاه‌هاي دسکتاپ در مقايسه با دستگاه‌ها موبايل داراي سيستم خنک‌کننده‌ي بهتري هستند که باعث مي‌شود اين دستگاه‌ها خنک‌تر باقي بمانند.

با توجه به اين موضوع که دستگاه‌هاي موبايل به طور معمول داراي چنين سيستم خنک‌کننده‌اي نيستند و طراحي آن‌ها به‌گونه‌اي است که از حد مشخصي داغ‌تر نشوند زيرا در اين حالت کاربران نمي‌توانند که آن را در دستانشان نگه دارند.

در نهايت مي‌توانيم بگوييم که با توجه به اين موضوع ممکن است که امتياز تراشه‌ي M1 استفاده شده در آيپد پرو مقداري از امتياز‌هاي گفته شده در اين مقاله کمتر باشد. البته صحت اين ادعا زماني مشخص مي‌شود که اين دستگاه مورد آزمايش و بررسي قرار بگيرد.

از پورت USB-C به تاندربولت
آيپد پرو ۲۰۱۸ و ۲۰۲۰ جز اولين دستگاه‌هاي قابل حملي از اپل بودند که اپل به جاي استفاده از پورت لايتنينگ در آن‌ها، از پورت USB-C استفاده کرد. انجام اين کار و استفاده از پورت USB-C باعث اضافه شدن قابليت‌هاي بسياري به اين دستگاه‌ها شد. از جمله‌ي اين قابليت‌ها مي‌توان به پشتيباني از نمايشگر‌هاي خارجي و ديگر دستگاه‌هاي داراي پورت USB-C نام برد.

در سال ۲۰۲۱ اپل بهبود‌هايي را در پورت USB-C استفاده شده در آيپد پرو ايجاد و پشتيباني از تاندربولت ۴ را هم به آن اضافه کرد. البته بايد بگوييم که با وجود انجام اين‌ کار اين پورت هنوز هم يک پورت USB-C با پشتيباني از USB 4 است اما کارايي آن و کار‌هايي که کاربران مي‌توانند با استفاده از آن انجام دهند اکنون يک موضوع مهم در نسل جديد آيپد است.

پورت تاندربولت در مقايسه با نسل دوم پورت USB 3.1 سريع‌تر هستند و در مقايسه با پهناي باند ۱۰ گيگابيت بر ثانيه‌اي پورت USB، داراي پهناي باند ۴۰ گيگابيت بر ثانيه هستند. همچنين پورت‌هاي تاندربولت داراي مزيت‌هاي ديگري هم هستند. به عنوان نمونه کاربران تنها با استفاده از يک پورت تاندربولت و بدون استفاده از داک مي‌توانند دستگاه‌هاي جانبي و حافظه‌‌هاي خارجي را به صورت زنجيروار به يکديگر متصل کنند.

اين پورت‌ها همچنين از سخت‌افزار‌هاي موجود داراي پورت USB-C هم پشتيباني مي‌کنند در نتيجه مي‌توانيم بگوييم که از نظر اتصال آيپد پرو به دستگاه‌هاي داراي پورت USB-C تفاوتي ميان نسل جديد آيپد و مدل‌هاي کنوني آن نيست.

البته بايد بگوييم که اين تفاوت رخ داد در پورت نسل جديد آيپد پرو براي بسياري از افراد مهم نيست. براي کساني که در زمان انجام کار‌هايشان از نمايشگر‌هاي خارجي، حافظه‌هاي خارجي‌ و ديگر سخت‌افزار‌ها استفاده و آن‌ها را به آيپد متصل مي‌کنند، پشتيباني از تاندربولت مي‌تواند يک ويژگي بسيار مهم باشد.

حافظه‌ي داخلي و قيمت
اپل در سال ۲۰۱۸ و بعد از رونمايي از آيپد پرو ۲۰۱۸ اعلام کرد که اين دستگاه را در چهار حافظه‌ي داخلي متفاوت عرضه خواهد کرد و کاربران مي‌توانند اين دستگاه را در حافظه‌هاي ۶۴، ۲۵۶ و ۵۱۲ گيگابايت و ۱ ترابايت سفارش دهند.

با رسيدن سال ۲۰۲۰ و رونمايي از آيپد پرو ۲۰۲۰ هم تغييرات زيادي در اين زمينه رخ نداد و اپل تنها در مدل پايه‌ي اين تبلت به جاي استفاده از حافظه‌ي داخلي ۶۴ گيگابايتي، از حافظه‌ي داخلي ۱۲۸ گيگابايتي استفاده کرد. البته بايد بگوييم که اپل اين تبلت را هم در حافظه‌هاي داخلي ۲۵۶ و ۵۱۲ گيگابايت و ۱ ترابايت عرضه مي‌کرد.

امسال و بعد از رونمايي از نسل کنوني آيپد پرو يعني آيپد پرو ۲۰۲۱ اپل از حافظه‌ي داخلي جديدي در اين دستگاه استفاده کرد و به کاربران اجازه داد که بتوانند اين تبلت را با حداکثر حافظه‌ي داخلي ۲ ترابايت سفارش دهند. البته بايد بگوييم که به غير از اضافه شدن حافظه‌ي داخلي ۲ ترابايتي از اين لحاظ تفاوتي ميان اين مدل و مدل ۲۰۲۰ اين تبلت وجود ندارد.

در ضمن بايد بگوييم که با توجه به اينکه آيپد پرو ۲۰۱۸ و آيپد پرو ۲۰۲۰ از لحاظ مشخصات فني و طراحي ظاهري بسيار شبيه به يکديگر بودند، اپل در زمان رونمايي از آيپد پرو ۲۰۲۰ آن را هم با قيمت يکسان و مشابه آيپد پرو ۲۰۱۸ به بازار عرضه مي‌کرد. در واقع کاربران در زمان خريد مدل پايه‌ي آيپد پرو ۱۱ اينچ بايد ۷۹۹ دلار و در زمان خريد همين مدل اما با نمايشگر ۱۲٫۹ اينچ بايد ۹۹۹ دلار مي‌پرداختند.

در مراسم Spring Loaded هم اپل تغييري در قيمت مدل پايه‌ي نسخه‌ي ۱۱ اينچ آيپد پرو ايجاد نکرد و اعلام کرد که اين نسخه را همانند گذشته با قيمت ۷۹۹ دلار عرضه مي‌کند. البته امسال اپل قيمت ۱۲٫۹ اينچي اين تبلت را ۱۰۰ دلار افزايش داد و اعلام کرد که مدل پايه نسخه‌ي ۱۲٫۹ اينچي اين تبلت را با قيمت ۱۰۹۹ دلار به فروش مي‌رساند.

در نهايت بايد بگوييم که يک تفاوت قيمت ۱۱۰۰ دلاري بين مدل با حافظه‌ي داخلي ۱۲۸ گيگابايتي اين تبلت جديد با مدل با حافظه‌ي داخلي ۲ ترابايتي آن وجود دارد و اگر کاربران بخواهند که اين تبلت را با پشتيباني از فناوري ارتباطي سلولار سفارش دهند بايد مبلغ ۲۰۰ دلار را به صورت اضافه‌ بپردازند.

آيا بايد آيپد پرو قديمي‌تر را با نسل جديد آيپد پرو جايگزين کرد؟
همان‌گونه که در بخش‌هاي مختلف اين مقاله به اين موضوع پرداخته شد تفاوت چنداني ميان آيپد پرو ۲۰۱۸ و آيپد پرو ۲۰۲۰ وجود ندارد. اپل در واقع در مدل ۲۰۲۰ آيپد پرو در مقايسه با آيپد پرو ۲۰۱۸، از تراشه‌ي جديد‌تر و ماژول دوربين دوگانه استفاده کرده است. در واقع توجيه انجام اين کار و جايگزين کردن آيپد پرو ۲۰۱۸ با آيپد پرو ۲۰۲۰ سخت‌ است.

اپل با برگزاري رويداد Spring Loaded و رونمايي از آيپد پرو ۲۰۲۱ تفاوت اين نسل را با آيپد پرو ۲۰۱۸ بيشتر کرد. البته منظور ما استفاده از ماژول دوربين دوگانه با سنسور LiDAR در آيپد پرو ۲۰۲۱ نيست، بلکه اين نسخه داراي ويژگي‌هاي جديدي مانند پشتيباني از پورت تاندربولت، تراشه‌ي قدرتمند M1 و استفاده از نمايشگر بسيار با کيفيت و با فناوري جديد در نسخه‌ي ۱۲٫۹ اينچي اين تبلت است. همچنين اين مدل از فناوري ارتباطي ۵G هم پشتيباني مي‌کند.

با توجه به اين موضوع، به‌روز کردن آيپد پرو ۲۰۱۸ يا مدل‌هاي قديمي‌تر آن با مدل ۲۰۲۱ منطقي به نظر مي‌رسد. با اين وجود ممکن است که افراد داراي آيپد پرو ۲۰۲۰ براي انجام اين کار و خريد آيپد پرو ۲۰۲۱ ترديد‌هايي را داشته باشند.

مقايسه‌ي آيپد پرو ۲۰۲۰ با آيپد پرو ۲۰۲۱ در اين مقاله نشان داد که بيشتر تفاوت‌هاي رخ داد ميان اين دو نسل مربوط به بخش‌هاي داخلي است. همان‌گونه که پيش‌تر گفتيم اپل در آيپد پرو ۲۰۲۱ از تراشه‌ي قدرتمند M1، نمايشگر باکيفيت و با فناوري جديد در مدل ۱۲٫۹ اينچ و پورت USB-C با پشتيباني از تاندربولت استفاده کرده است.

مي‌توانيم بگوييم که کاربراني که در هم اکنون در حال استفاده از آيپد پرو ۲۰۲۰ هستند لازم نيست که تبلت خود را با مدل جديد جايگزين کنند مگر اينکه به قابليت‌هاي جديد آيپد پرو ۲۰۲۱ احتياج داشته باشند.

اگر هم اکنون از آيپد پرو ۲۰۲۰ استفاده مي‌کنيد اما در زمان استفاده از اين تبلت آن را به شکل مداوم به حافظه‌هاي خارجي، نمايشگر‌هاي خارجي يا دستگاه‌هاي ديگر متصل نمي‌کنيد، ممکن است که احتياجي به تعويض آيپدتان با مدل جديدتر نباشد.

با وجود اينکه آيپد پرو ۲۰۲۱ از لحاظ قدرت پردازشي دستگاه قوي است اما بايد بگوييم که تراشه‌ي A12Z استفاده شده در آيپد پرو ۲۰۲۰ هم تراشه‌ي قوي و سريعي است و تفاوت‌هاي پردازشي ميان اين دو دستگاه تنها در موارد محدود خود را به شکل محسوسي نشان خواهد داد.

با وجود اينکه نمايشگر به کار رفته در مدل ۱۲٫۹ اينچ آيپد پرو ۲۰۲۱، با توجه به کيفيت بالا و فناوري جديد ممکن است يکي از دلايل اصلي براي خريد اين تبلت جديد و جايگزين کردن آيپد پرو ۲۰۲۰ با آن باشد، اما بايد بگوييم که خريد اين تبلت تنها به اين دليل هزينه‌ي زيادي را خواهد داشت.

در کانال آي‌تي و ™CanaleIT هم کلي عکس و ويدئوي دسته اول و جذاب داريم